Valentijn februari 14, 2020

Een kusje op je haren,
twee kusjes op je mouw,
drie kusjes om te zeggen,
hoeveel ik van je hou.

Vier kusjes op je wangen,
vijf kusjes in je nek,
zes kusjes om te zeggen,
ik vind je helemaal te gek!

En zeven kleine kusjes,
omdat ik je al zolang ken,
en acht voor al die dingen,
die ik vergeten ben.

Het archeologisch museum in Velzeke. februari 12, 2020

Vandaag 12/02 brachten we met de klas van het 5de leerjaar een bezoek aan het archeologisch museum te Velzeke. Er werd een leuke activiteit voorzien voor de kinderen door 2 gidsen. De kinderen konden ervaren hoe de mensen zich vroeger kleedden tijdens de Gallo-Romeinse tijd. Achteraf waren er dan ook alleen maar positieve reacties.

We gingen natuurlijk niet alleen om ons te verkleden, maar ook om iets bij te leren. Dit deden de kinderen door de kledingstukken te benoemen. Ook de bekende keizers van het vroegere Rome zijn geen onbekenden meer voor onze klas.

Hieronder vindt u dan ook enkele sfeerbeelden van onze leuke voormiddag.

Gezond ontbijt januari 10, 2020

Bruine boterhammetjes, druifjes, appeltjes, yoghurt, melk,… Het was er allemaal! Het zesde leerjaar zorgde dan ook voor een opwarmend onthaal! Onze dag omgaan met elkaar werd top door het 6de leerjaar!

Hoog bezoek van de Sint met zijn zwarte pieten! december 6, 2019

De leerlingen hadden de voorbije dagen alle voorbereidingen gedaan om de Sint een warme verwelkoming te geven. En vandaag op zijn verjaardag mochten de kinderen er één groot feest van maken. Het was heel plezant want ze konden dansen, versjes voordragen en liedjes zingen. De allerkleinsten hebben er van genoten….

Circus Picolini november 24, 2019

Voor de derde keer in vijftien jaar is circus Picolini op de speelplaats van basisschool Het Groene Lilare neergestreken. Al sinds september zijn de leerlingen aan het oefenen om morgen vrijdag en zaterdag hun kunstjes in circus Lilarini aan het publiek te tonen.
“In september kwam er iemand van circus Picolini naar school om ons de kunstjes te tonen”, vertelt Cara De Geeter (vierde leerjaar).

“Zo maakten we kennis met diabolo, flip&flyer, flowersticks, bordjes draaien, jongleren met balletjes en sjaaltjes, evenwichtsoefeningen. Daaruit mocht iedereen twee kunstjes kiezen. We begonnen meteen hard te oefenen. Zelf koos ik voor flip&flyer en evenwicht.”

“Omdat ik in mijn vrije tijd turn, mocht ik meewerken aan de evenwichtsoefeningen. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het wordt.”

Volop aan het studeren

SABINE DE BRUYCKER
BELEIDSONDERSTEUNER
“De leerlingen vernamen ook heel wat over het leven naast de piste”
“Wij zijn de twee circusdirecteuren die het programma zullen presenteren”, vervolgen Joachim Leroy en Daan Mesdagh (zesde leerjaar). “Zodra we wisten dat ze presentatoren zochten, stelden we ons kandidaat. Toch een leuke ervaring als je weet dat dit normaal een rol is voor volwassenen. Wij zijn volop bezig met het instuderen van onze tekst. Die staat deels op rijm en is best grappig. We kijken zeker uit naar de voorstellingen.”

“Met zo’n circus bereiken we heel wat eindtermen in verband met sport, evenwicht en beweging”, bevestigt beleidsondersteuner Sabine De Bruycker.

Aanschouwelijk

“Verder leerden alle leerlingen de voorbije weken over het leven als circusartiest naast de piste.” Doordat de circusfamilie hier al een hele week verblijft, kon dat heel aanschouwelijk geleerd worden. Tijdens de voorstelling neemt de familie zelf de trapezenummers voor haar rekening.

“Toen een paar weken geleden onze affiches uitgehangen werden, kwam de vader van een oud-leerling tot bij de directeur om zijn appreciatie uit te drukken. Indertijd was zijn zoon presentator en dat had hem gestimuleerd om toneelschool te volgen.”