Sterzingen

Daar kwamen drie koningen met ene ster… In Opbrakel waren er veel meer wijze koningen op zoek naar het stalletje. De kinderen van de derde kleuterklas en van het eerste leerjaar vonden het kindje Jezus in de kapel van het klooster. Vol ontzag schaarden ze zich rond de kribbe en zongen hun lied. Ze wensten ook aan de zusters een gelukkig nieuwjaar.
Daarna ging onze tocht verder langs het rusthuis. Daar trakteerden we de bewoners op enkele liedjes.
Jong en oud vonden dit een leuke belevenis! Volgend jaar gaan we terug op stap.

Bezoek van Sint en Piet!

Hier enkele sfeerbeelden van ons thema Sinterklaas en Zwarte Piet…

Zwemmen

Gedurende het schooljaar gaan wij ook af en toe eens naar het zwembad. Het echte leren zwemmen doen we in het 1ste leerjaar bij meester Robby. Bij ons is het vooral watergewenning. Hier enkele sfeerbeelden…

Schrijfritmiek

Om ons goed voor te bereiden op het 1ste leerjaar doen wij heel wat oefeningen voor onze grove en fijne motoriek. Zo oefenen we verschillende schrijfpatronen a.d.h.v verschillende activiteiten met liedjes, verf, wasco, … en dit van groot naar steeds kleiner en kleiner. Hier enkele sfeerbeelden van onze schrijfritmiek van de spin.

Poppenspel herfst

Tijdens het schooljaar doen wij af en toe activiteiten samen met het 1ste leerjaar, zo maken de kleuters al eens kennis met de klas, de juf, … We genoten samen van een poppenspel in het thema herfst, als verwerking hebben we samen een mooie herfstboom geknutseld. Wat was dat een leuke muzische namiddag!

Jarigen in oktober!

Hiep hiep hoera… Deze maand was het feest voor onze klaspoppen Rube en Rutje. Ook Felice en Liz mochten kaarsjes uitblazen!

Loopwedstrijd

Naar jaarlijkse gewoonte doen de kleuters van de 3de kleuterklas ook mee aan de loopwedstrijd. Ook dit jaar waren er weer heel wat deelnemers. Een dikke proficiat voor alle deelnemers.

Derde kleuterklas – Opbrakel