Campagne leerlingenparlement

We zijn volop aan het werken aan onze campagne. Want ook dit jaar wordt er terug een leerlingenraad verkozen.
Aan de hand van dieren stellen we onszelf en de idee├źn voor aan de bovenbouw.

Voorstellen van onze familie aan de hand van een stamboom

Naar aanleiding van ons eerste wero-thema maakten we onze eigen stamboom. Nadien stelden we deze voor aan de klasgenoten. Ook onze foto’s en geboortekaarten werden getoond. Leuk om te bekijken!

Verkeer in de buurt

We gingen eens op inspectie in de buurt van onze basisschool. Is de buurt veilig? Wat willen de verkeersborden zeggen? Gedragen wij ons goed in het verkeer? Hoe moeten we ons gedragen?

Kunstig werken met afval

Gedurende ons wero-thema leerden we over afval en duurzaamheid. We leerden er ook de kunstenaars Tim Noble en Sue Webster kennen. Naar hun idee maakten we onze eigen creaties.

Poelenonderzoek

In de derde graad gaan we twee keer in het schooljaar op poelenonderzoek. We observeren er de omgeving en gaan het de planten en dieren in de poel bestuderen.
Benieuwd wat we allemaal zullen ontdekken!

Kerkhofbezoek

De donkere dagen komen eraan. We staan eens stil bij de mensen die rondom ons overleden zijn. We praten al eens over onze eigen familieleden of dieren die we verloren. Op het kerkhof bekijken we de graven en urnen. Ook de strooiweide en treurwilg kennen er hun plaats. Een stil moment om eens na te denken, te rouwen …

Sinterklaas op bezoek

Naar aanleiding van het bezoek van de Sint en zijn Zwarte Piet staken we een sketch in elkaar. We hebben er enorm van genoten. Veel kijkplezier.

Vrij lezen in een boek naar keuze

We zoeken een rustig plekje in de klas en maken het gezellig om nadien dan rustig te genieten van het verhaal.

Jabbertalk

Met behulp van een nonsenstaal bracht we met ons groepje een toneelstuk. Weet jij waarover het gaat?

Wetenschapswoensdag

In de secundaire school Stella Matutina maakten we kennis met elektriciteit. We leerden er stroomkringen maken, we konden een lampje doen branden, een zoemer doen zoemen,… . Fijne ervaring!

Sneeuwpret

TikTok

Om helemaal mee de zijn met de tijd kleedden we ons om in ‘TikTok’-stijl.

Gedichtenweek

Elk groepje kreeg een gedicht. Bij elk gedicht hoorde een creatieve opdracht. Eens zien wat wij deden?

Een anti-reclameboodschap

Ongezonde voeding, gezonde voeding, de voedingsdriehoek, het belang van bewegen,… . Ons allemaal niet meer onbekend. Een anti-reclameboodschap, met enkele tips om niet meer te vergeten.

Muzo: klassieke muziek

Films worden vaak ondersteund door muziek. Enkel op deze manier komen het verhaal en de emotie helemaal tot zijn recht. Welke muziek past bij dit verhaal? Welk verhaal past bij deze muziek? We lieten onze fantasie de vrije loop en stelden ten slotte onze verhalen voor terwijl de klassieke muziek speelde.

Kwartierlezen

Wanneer het zonnetje schijnt, is het nog zo fijn om buiten te lezen.

Bednet

Ook Bednetters dromen van de toekomst. Ze kunnen hun dromen waarmaken dankzij Bednet, door van thuis uit de les te volgen. We trokken onze pyjama aan en hadden het over dit initiatief. De dag sloten we af met een leesmoment.

Jeugdboekenmaand: ‘Lezen is een feest!’

‘Geheimen van de vuurtoren’
Dat is het boek waarrond we werkten. Dagelijks las er een leerling een fragment voor. Ook de juf vertelde af en toe een vervolgmoment. Best spannend! Naar aanleiding van de tentoonstelling zoeken we uit wat het geheim zou kunnen zijn.

Vijfde leerjaar – Opbrakel