Campagne leerlingenparlement

We zijn volop aan het werken aan onze campagne. Want ook dit jaar wordt er terug een leerlingenraad verkozen.
Aan de hand van dieren stellen we onszelf en de idee├źn voor aan de bovenbouw.

Voorstellen van onze familie aan de hand van een stamboom

Naar aanleiding van ons eerste wero-thema maakten we onze eigen stamboom. Nadien stelden we deze voor aan de klasgenoten. Ook onze foto’s en geboortekaarten werden getoond. Leuk om te bekijken!

Verkeer in de buurt

We gingen eens op inspectie in de buurt van onze basisschool. Is de buurt veilig? Wat willen de verkeersborden zeggen? Gedragen wij ons goed in het verkeer? Hoe moeten we ons gedragen?

Kunstig werken met afval

Gedurende ons wero-thema leerden we over afval en duurzaamheid. We leerden er ook de kunstenaars Tim Noble en Sue Webster kennen. Naar hun idee maakten we onze eigen creaties.

Poelenonderzoek

In de derde graad gaan we twee keer in het schooljaar op poelenonderzoek. We observeren er de omgeving en gaan het de planten en dieren in de poel bestuderen.
Benieuwd wat we allemaal zullen ontdekken!

Kerkhofbezoek

De donkere dagen komen eraan. We staan eens stil bij de mensen die rondom ons overleden zijn. We praten al eens over onze eigen familieleden of dieren die we verloren. Op het kerkhof bekijken we de graven en urnen. Ook de strooiweide en treurwilg kennen er hun plaats. Een stil moment om eens na te denken, te rouwen …

Vijfde leerjaar – Opbrakel