“Jarige jobjes!”

Bij verjaardagen brengen de kindjes geen cadeautjes meer mee. Dat wil echter niet zeggen dat verjaardagen in de klas niet meer worden gevierd. Integendeel! Elk jarig jobje mag een activiteit kiezen die we allemaal samen uitvoeren in de klas. Hier een sneakpeak!

“Een winkel op wieltjes “

Binnen het thema “Winkel op wieltjes” bezochten we de markt van Oudenaarde. We kochten zelf onze groentjes en maakten heerlijke tomatensoep. Mmmmmm…..

“Handig, die handen!”

Naar aanleiding van het thema rond beroepen, kregen we bezoek van een kapitein en vrachtwagenchauffeur. Dat was wel een aparte ervaring! Daarna gingen we zelf aan de slag… Wat is ons droomberoep? Hoe voelt het om een job uit te voeren met een beperking? En hoe gaan architecten aan het werk?

“Onze school in een maquette.”

Binnen het werothema “Onze school” gingen we een kijkje nemen in de school van “Mie en Mo.” Hoe zag die school eruit? Hoe zag de plattegrond van die school eruit? Daarna gingen we op leerwandeling in onze eigen school. Wat gek, we ontdekten zelf enkele plekjes waar we helemaal nog nooit geweest waren! Tot slot gingen we zelf aan de slag. Met alle informatie die we verzameld hadden, maakten we een maquette én plattegrond van onze klas!

“De week van het bos.”

Na ons bezoek in het Gentbos dachten we dat het bos geen geheimen meer had voor ons. Hadden we dat toch even mis! Naar aanleiding van “De week van het bos” trokken we met alle andere vestigingen naar het Livierenbos.
We ontrafelden nog enkele geheimen die de natuur voor ons in petto had en speelden samen met de leerkrachten een spannend bosspel.

“Omgaan met elkaar.”

Het nieuwe schooljaar werd bij ons op school gestart met het jaarthema “Geluksvogels.” Aan deze nieuwe start hangt onlosmakelijk ook de jaarlijkse activiteit “Omgaan met elkaar” verbonden. Klasoverschrijdend gingen we aan het werk: vogelhuisjes schilderen, verjaardagskaarten knutselen, vogeltjes plakken, …. Samen zorgden we voor prachtige resultaten! Want zeg nu zelf… Vele pluimen maken sterke vleugels, toch?!

“Met Willy en familie het bos in…”

Wat we vandaag gingen doen, was eerst nog een groot mysterie voor ons…
Met de kleine busjes trokken we naar het Gentbos.
Wat een verrassing toen we daar aankwamen! Een gids liet ons kennismaken met Willy en zijn knotsgekke konijnenfamilie. Samen met Willy gingen we op speurtocht in het bos. Nu heeft het bos geen geheimen meer voor ons!

Interscholencross

De zenuwen stonden vandaag strak gespannen! Het tweede leerjaar mocht samen met de andere leerlingen van de school meedoen aan de Interscholencross. Ze mochten de kleuren van onze school gaan verdedigen. En dat deden ze met verve! Een dikke proficiat aan alle leerlingen die vandaag meeliepen tijdens de veldloop.

Tweede leerjaar – Sint-Maria-Latem