Bezoek aan het Brakelbos

Wetenschapstruck

Op 4 oktober gingen we als echte wetenschappers naar Xperilab. Met onze labojas aan, gingen we er tegenaan. We leerden tandpasta maken, waterweerstand testen, welk materiaal isoleert het beste, wieken van een windmolen maken,….Wat een leerrijke namiddag!

Halloween op school

We maakten heel wat griezelplezier tijdens onze tocht. Onderweg genoten we van een griezelverhaal, waagden ons geblinddoekt aan een touwenparcours, knutselden we spinnen, dansten we er op los…..

Jarige in november

We vierden de verjaardag van Kristians met een overheerlijk stukje taart!

Kerkhofbezoek

In iedere traan van verdriet, glinstert een mooie herinnering! Daarom brachten we samen een bezoekje aan het kerkhof om alles overledenen te herdenken. Op het kerkhof lazen we enkele gebeden voor, leerden wat meer over de soort graven,….

Sporten in sporthal De Rijdt

Hockey
Met stick
en een bal
spelen in kleine groepjes
Plezier

Wetenschapswoensdag

Onze wetenschapswoensdag werd als een zeer leerrijk moment ervaren, zowel de leerlingen als de juf hebben ervan genoten! We leerden wat een stroomkring was, de symbolen voor : lamp, batterij, schakelaar,… Tot slot gingen we in duo’s aan de slag. De leerlingen zochten uit hoe ze een lamp konden laten branden met een schakelaar. Wij vonden het fijn en leerrijk!

Zesde leerjaar – Opbrakel