Nieuws Elst 9 oktober 2019

INFO CORONAVIRUS

BRIEF voor de ouders: 1 september Elst

Zie: STARTPAGINA

 

Inhuldiging en inwijding van onze gerenoveerde school

Donderdagnamiddag 3 oktober was er wat te vieren in ‘Het Groene Lilare Elst’.

Een energievrije school … dit is onze droom om in  al onze scholen van het Groene Lilare (Michelbeke, Elst, Opbrakel, Zegelsem  St.-Maria-Oudenhove (Kasteel) en  St.-Maria-Latem) na te streven. We pakken dit stap voor stap aan o.a. door het plaatsen van daken met isolatie, regenputten, zonnepanelen, nieuwe centrale verwarming, … Dit hebben we reeds grotendeels gerealiseerd in Elst. Tijdens de zomervakantie is de laatste fase van de renovatiewerken (zonnepanelen, een nieuwe toiletblok en een nieuw bijgebouw voor de derde graad) uitgevoerd. Dit was een moment voor een officiële inhuldiging en inwijding van dit project.
De kinderen, de zusters van St.-Franciscus (Brakel), Pastoor Fiel, het schoolbestuur, de directie en de vriendenkring stonden op de eerste rij bij dit gebeuren.
Na een prachtig woordje van het schoolbestuur en van de leerlingenraad werden de gebouwen plechtig geopend.

Met veel fierheid toonden de kinderen hun vernieuwde school, waarna ook de ouders bij een receptie het glas konden heffen.

Eén ding is zeker: ‘Het Groene Lilare Elst’ is klaar om de kinderen zich nog meer thuis te laten voelen in hun school, om hen nog meer te laten schitteren en nog meer dan anders te laten voelen dat elk kind zijn kwaliteiten en talenten heeft!