Taalweek: kunst

Tijdens de jeugdboekenmaand werken we met boeken rond kunst. We maakten kennis met het boek ‘Floris oudbloed’. Tijdens de muzoles gingen we aan de slag met het boek ‘Art Play’. We maakten al enkele toffe kunstwerken!

Op verkenning in onze gemeente Brakel

Bij de start van ons nieuw thema wereldoriĆ«ntatie ‘Op verkenning in onze gemeente Brakel’ gingen we op uitstap. We namen de lijnbus richting het centrum van Brakel. Daar gingen we kijken welke openbare gebouwen en plaatsen er te vinden zijn in Brakel. In de bibliotheek genoten we ook mee van een auteurslezing. Wat een boeiende namiddag!

Techniek in de klas: elektrische stroomkringen

Experimenteren met elektrische stroomkringen in de klas tijdens de les wero.

Techniek in de klas: mayonaise maken

De opa van Cara kwam tonen hoe we zelf lekkere mayonaise kunnen maken. Met de hulp van een echte kok in de klas lukte het iedereen om met een lekker potje mayonaise naar huis te gaan.

Alles met de bal in de sporthal van Brakel.

Naar de geutelingenoven in Michelbeke.

Typlessen in de computerklas!

Op regelmatige basis gaan de leerlingen naar de computerklas om vlot met het toetsenbord om te gaan en te leren typen o.l.v. meester Hunter en juf Marleen.

Het Mister Jekkes afvalspel

Tijdens de lessen wereldoriĆ«ntatie leerden we afval sorteren. Onze kennis over afval oefenden we nog even verder in met behulp van ‘Het Mister Jekkes afvalspel’. De leerlingen namen het in teams tegen elkaar op en beantwoordden verschillende vragen over afval. Hierbij dienden ze om ter snelst al hun afvalstukken in de juiste vuilnisbak te gooien. Het was een spannende strijd!

Dag van de jeugdbeweging

Enkele leerlingen van de klas zijn lid van een jeugdbeweging. Ze kwamen in hun uniform naar school op de dag van de jeugdbeweging.

Het containerpark

Donderdag 17 oktober brachten we een bezoek aan het containerpark. We kregen er uitleg van een medewerker van het containerpark en leerden welk afval waar hoort. Het was een leerrijke namiddag.

Bezoek aan het Brakelbos

Op dinsdag 15 oktober gingen we met de fiets naar het Brakelbos. Na een lange en pittige rit was er even tijd om een koek of een stukje fruit te eten. Daarna speelden we een actief en energetisch bosspel. Na dit leuke spel namen we even pauze en aten we onze lunchpakketten. Maar in een bos kan je moeilijk lang stilzitten. De leerlingen bouwden kampen, speelden met takken,… Ze hebben zich zeker niet verveeld.

Vierde leerjaar – Michelbeke