Typlessen in de computerklas!

Op regelmatige basis gaan de leerlingen naar de computerklas om vlot met het toetsenbord om te gaan en te leren typen o.l.v. meester Hunter en juf Marleen.

Het Mister Jekkes afvalspel

Tijdens de lessen wereldoriĆ«ntatie leerden we afval sorteren. Onze kennis over afval oefenden we nog even verder in met behulp van ‘Het Mister Jekkes afvalspel’. De leerlingen namen het in teams tegen elkaar op en beantwoordden verschillende vragen over afval. Hierbij dienden ze om ter snelst al hun afvalstukken in de juiste vuilnisbak te gooien. Het was een spannende strijd!

Dag van de jeugdbeweging

Enkele leerlingen van de klas zijn lid van een jeugdbeweging. Ze kwamen in hun uniform naar school op de dag van de jeugdbeweging.

Het containerpark

Donderdag 17 oktober brachten we een bezoek aan het containerpark. We kregen er uitleg van een medewerker van het containerpark en leerden welk afval waar hoort. Het was een leerrijke namiddag.

Bezoek aan het Brakelbos

Op dinsdag 15 oktober gingen we met de fiets naar het Brakelbos. Na een lange en pittige rit was er even tijd om een koek of een stukje fruit te eten. Daarna speelden we een actief en energetisch bosspel. Na dit leuke spel namen we even pauze en aten we onze lunchpakketten. Maar in een bos kan je moeilijk lang stilzitten. De leerlingen bouwden kampen, speelden met takken,… Ze hebben zich zeker niet verveeld.

Vierde leerjaar – Michelbeke