Thema ‘de Gruffalo’

Verjaardag Finn

Hiep hiep hoera! Finn werd 4 jaar op 24 oktober. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Verjaardag Naemi

Hiep hiep hoera! Naemi werd 4 jaar op 23 oktober. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘Bosdieren’

Thema ‘Elmer, de lapjesolifant’

Elmer leeft in een kudde olifanten, oude en jonge, dikke en dunne, allemaal verschillend, maar allemaal grijs. Elmer is de enige veelkleurige olifant. Elmer houdt de andere olifanten graag voor de gek en maakt graag lol. Hij is de grapjas van de kudde. Op een dag heeft Elmer er genoeg van om anders te zijn dan de andere olifanten.

Het thema werd gestart door het verhaal van Elmer voor te lezen. Er stond heel wat op de planning: scheuren, stempelen, een puzzeltekening maken, sorteren en benoemen kleuren, … We speelden ook allerlei spelletjes: een kleurenbingo, een matrix, een dobbelspel, spelletjes rond ruimtelijke oriëntatie en nog véél meer! Twee weken werd wat weinig en daarom werkten we nog een weekje verder. De laatste week van het thema stond in het teken van vormen. Elmer is nu onze beste vriend!

Verjaardagsfeest jarigen augustus

Het was al even voorbij maar de kindjes die jarig waren in augustus moesten nog gevierd worden! Zo gezegd, zo gedaan. We vierden één groot feest. Alle jarigen mocht eens op de verjaardagsstoel zitten, iedereen blies kaarsjes uit, we kregen een verjaardagskroon en een tekeningenboekje. We staken de handen uit de mouwen en maakten lekker fruitbrochettes. Een echte feestdag!

Krullenbol ‘de regenboog’

Samen met juf Karen werken we elke dinsdagvoormiddag een uurtje aan de fijne motoriek. In de maand september werd de focus gelegd op de regenboog. Op allerlei verschillende manieren maakten we regenbogen.

Strapdag

Op 17 september kwamen we met een versierde fiets richting school ter gelegenheid van de strapdag. We versierden vlagjes en mochten met onze fiets op de speelplaats rondrijden. De strapdag werd een echt feestje!

Verjaardag Liannah

Hiep hiep hoera! Liannah werd 4 jaar op 4 september en mocht als eerste haar verjaardag in de klas vieren. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘terug naar school’

Iedereen keek er al even naar uit: de eerste schooldag. Een nieuwe klas, een nieuwe juf. Heel spannend voor zowel de kleuters als de juf 🙂 We maakten kennis met elkaar en ontdekten alle hoekjes in de klas. We leerden ook ‘Egel’ kennen. Onze klaspop, die ons dit schooljaar heel veel leuke, nieuwe dingen zal leren.

Welkom in de egeltjesklas

Tweede kleuterklas – Sint-Maria-Latem