Verjaardag August

Hiep hiep hoera! August werd 5 jaar! Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘de kikkerprins’

Kurllenbol de vlinder

Thema ‘mijn mama is BIJzonder’

Thema ‘Kip en ei’ en ‘de kunstwerkjes van Kippetje’

Sportdag

Donderdag 17 maart trok iedereen zijn sportieve kleding aan en spraken we af aan de sporthal in Zwalm. Daar stond ons een heel leuke, sportieve voormiddag te wachten. We deden een bewegingsomloop, gingen naar de fitness en tot slot mochten we ons uitleven op de 2 springkastelen.

Fijne motoriek: de robot

Op dinsdag kwam juf Karen opnieuw langs in de klas en speelden we allemaal spelletjes rond thema ‘de robot’ om onze fijne motoriek te oefenen.

Verjaardag Mona

Hiep hiep hoera! Mona werd 5 jaar! Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Verjaardag Ila

Hiep hiep hoera! Ila werd 5 jaar! Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Carnaval!

Thema ‘De post’

Verjaardag Grace

Hiep hiep hoera! Grace werd 5 jaar! Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘Brr het is koud – sneeuwmannen’

Verjaardag Nolle

Hiep hiep hoera! Nolle werd 4 jaar. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘Op weg naar Kerstmis’

Thema ‘Sinterklaas kapoentje’

Vol spanning keken we uit naar de komst van Sinterklaas en de pieten. Alles stond in de klas in het teken van hen. Kijk maar mee wat we allemaal deden. Op 2 december was het eindelijk zover en kwam Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Hij las voor uit zijn boek en gelukkig waren de kindjes flink geweest! Hij beloofde ons om ’s nachts nog langs te komen met een cadeautje en wat lekkers… 🙂

Verjaardag Lars

Hiep hiep hoera! Lars werd 4 jaar op 9 november. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Krullenbol ‘soep’

Tijdens de maand november stond krullenbol in het teken van soep. Samen met juf Karen speelden we opnieuw heel wat leuke spelletjes hierrond.

Thema ‘de Gruffalo’

Verjaardag Finn

Hiep hiep hoera! Finn werd 4 jaar op 24 oktober. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Verjaardag Naemi

Hiep hiep hoera! Naemi werd 4 jaar op 23 oktober. Bedankt voor de lekkere traktatie. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘Bosdieren’

Thema ‘Elmer, de lapjesolifant’

Elmer leeft in een kudde olifanten, oude en jonge, dikke en dunne, allemaal verschillend, maar allemaal grijs. Elmer is de enige veelkleurige olifant. Elmer houdt de andere olifanten graag voor de gek en maakt graag lol. Hij is de grapjas van de kudde. Op een dag heeft Elmer er genoeg van om anders te zijn dan de andere olifanten.

Het thema werd gestart door het verhaal van Elmer voor te lezen. Er stond heel wat op de planning: scheuren, stempelen, een puzzeltekening maken, sorteren en benoemen kleuren, … We speelden ook allerlei spelletjes: een kleurenbingo, een matrix, een dobbelspel, spelletjes rond ruimtelijke oriëntatie en nog véél meer! Twee weken werd wat weinig en daarom werkten we nog een weekje verder. De laatste week van het thema stond in het teken van vormen. Elmer is nu onze beste vriend!

Verjaardagsfeest jarigen augustus

Het was al even voorbij maar de kindjes die jarig waren in augustus moesten nog gevierd worden! Zo gezegd, zo gedaan. We vierden één groot feest. Alle jarigen mocht eens op de verjaardagsstoel zitten, iedereen blies kaarsjes uit, we kregen een verjaardagskroon en een tekeningenboekje. We staken de handen uit de mouwen en maakten lekker fruitbrochettes. Een echte feestdag!

Krullenbol ‘de regenboog’

Samen met juf Karen werken we elke dinsdagvoormiddag een uurtje aan de fijne motoriek. In de maand september werd de focus gelegd op de regenboog. Op allerlei verschillende manieren maakten we regenbogen.

Strapdag

Op 17 september kwamen we met een versierde fiets richting school ter gelegenheid van de strapdag. We versierden vlagjes en mochten met onze fiets op de speelplaats rondrijden. De strapdag werd een echt feestje!

Verjaardag Liannah

Hiep hiep hoera! Liannah werd 4 jaar op 4 september en mocht als eerste haar verjaardag in de klas vieren. Drie dikke zoenen voor jou verjaardag!

Thema ‘terug naar school’

Iedereen keek er al even naar uit: de eerste schooldag. Een nieuwe klas, een nieuwe juf. Heel spannend voor zowel de kleuters als de juf 🙂 We maakten kennis met elkaar en ontdekten alle hoekjes in de klas. We leerden ook ‘Egel’ kennen. Onze klaspop, die ons dit schooljaar heel veel leuke, nieuwe dingen zal leren.

Welkom in de egeltjesklas

Tweede kleuterklas – Sint-Maria-Latem