Welkom in onze klas!

U hebt ons gevonden! Proficiat. Welkom op onze site. De blog van het 5e en 6e leerjaar Zegelsem. We zitten met 20 in onze klas. Via deze pagina proberen we jullie wat inzicht te geven in onze klas. Welkom!

Strappen

We proberen, nee, we zijn ons bewust van het feit dat stappend of trappend naar school komen alleen maar voordelen heeft.

Loopcross

Elk jaar organiseert onze gemeente Brakel in loopcross voor alle scholen. Een interscholencross dus. Uiteraard kunnen wij daar niet ontbreken. Laat ons zeggen: de rest stond niet op de foto!

Het bos. Waar we thuis zijn. Soms

Met de fiets naar het bos. Beetje verkeerd rijden. Helling op, helling af. Eindelijk zijn we er. Het bos is voor ons een speeltuin. Duizenden mogelijkheden vinden we om te leren en te spelen. Niets zo tof toch als een kamp bouwen. Gelukkig niet te veel regen. Tot we vertrokken. Aanschouw onze avonturen en kunstwerken uit het bos.

Verkleeddag op Griezeldag

Iedereen verkleedt zich toch graag. Klein, groot, oud, jong. En vandaag mag het net iets griezeliger zijn.

Bosklas

Hier keken we met z’n allen naar uit. Bosklas. Eindelijk. Met treintje naar Durbuy en daar een ganse week heerlijk buiten lopen, spelen, ontdekken en ondervinden. Beetje koud soms, dat wel, maar al bij al viel dat toch goed mee. En lekker eten! En met een feestje op het einde. Vanaf nu elke 14 dagen 1 week bosklas. Wat denken jullie? Doen zeker?

Wie is toch die rare man?

Sinterklaas uiteraard. Wijze man. Wijze woorden. Tof dat hij ook bij ons kwam.

Techniekles

Soms gaan we eens op verplaatsing. Deze keer naar de secundaire school van Michelbeke. Daar leerde men ons de kneepjes van de elektriciteit. Niet alles uiteraard, maar toch een goede basis. Zet dat maar in parallel vanaf nu! Serie is ook goed, maar dan brandt de lamp niet zo fel.

Kerstmarkt

Voor de kerstmarkt maakten we een mooi kersttafereel. Met lichtjes!

Beroependorp in onze secundaire school.

Onze secundaire scholen (Stella Matutina en Sint-Franciscusinstituut) ontvingen ons met open armen op hun beroependorp. Eigenlijk eens kennis maken en eens piepen in zo een secundaire school. Want ja, binnen een paar maand zitten we daar ook. Hoe ziet dat er uit achter die gevel, wat doen ze daar zoal? Ze stelden met plezier (en zelfs met veel smaak) hun richtingen voor. De keuzestress begint al te stijgen…

Hockeytime!

Zin in een partijtje hockey. Misschien best toch een andere ploeg zoeken om tegen te spelen. Wij zijn immers onklopbaar!

Derde graad – Zegelsem