Fietsen maar.

Fietsen is vrijheid. Vollenbak eens alles uit de kast halen op een helling. Afzien. Maar dat was niet echt de bedoeling. We schroefden onze skills wat bij op een fietsparcours aan de sporthal.

Sterkteleer

Naast rekenen en Nederlands en Frans, een nieuw vak: sterkteleer. Hoe sterk kunnen we een brug maken. Helaas niet uit beton of steen, maar uit papier. Verrassende resultaten en supersterke bruggen gemaakt.

Wetenschapsles in de secundaire school van Michelbeke

We leerden in onze secundaire school een elektrische kring maken. En ook een zoemer doen gaan. Bzzz  bzzz bzzz

Geometrische figuren

Een cirkel tekenen en een vierkant, dat kunnen we onderhand wel. Maar in het groot geometrische figuren tekenen, het is eens wat anders.

Wij zijn wetenschappers!

Xperilab. Een vrachtwagen met allerlei experimenten. Van tandpasta maken (die groen zag) tot kleine beestjes onderzoeken, tot de sterkte van papier onderzoeken, tot zonnepanelen en zoveel meer. Met onze witte stofjas aan trokken we op onderzoek.

Carnaval

Jezelf verkleden. Niets zo leuk. Dolle pret. Vooral als je zo een masker op hebt waarmee je niets ziet…

Bezoek aan de Kaaihoeve

Op zoek naar de juiste manier om ons te oriënteren. Met kompas en kaart zoeken we onze weg rond de Kaaihoeve. Met allerlei opdrachten onderweg. Niemand liep verloren!

Technopolis

Bezoek aan Burreken

Niet ver weg maar oh zo mooi. Het Burreken. En geluk met het weer ook nog eens.

Fairtrade

Tattoo-actie naar aanleiding van Fairtrade

Strapdag

Strappen is stappen en trappen. En goed weer hebben.

Tentoonstelling Kasseifeesten

Tijdens de kasseifeesten stelde onze directeur er zijn schilderijen tentoon. Er was ook een collectie van oude rekenmachines te zien en een kasseisteen. Een steen die de volgende winnaar van Parijs-Roubaix zal willen.

Spring eens uit een doos.

Een nieuw schooljaar. Tijd om onszelf even voor te stellen.

Derde graad – Zegelsem