Thema ‘Het waait blaadjes’

Okkernoten en kastanjes, geel en rood en ook oranje, prikkel egels, dikke spinnen, het thema herfst kon eindelijk beginnen!

Het is herfst en dat hebben de vriendjes uit de vosjesklas al gemerkt! Elke middag kwamen de kleuters terug naar binnen met zakken vol kastanjes en takjes in de handen én daar gingen we in de klas eindelijk mee aan de slag!

We maakten kennis met de herfstkleuren, de dieren uit het bos, de herfstvruchten, me keken elke ochtend door het raam om te weten te komen wat ‘herfstweer’ nu eigenlijk is, we proefden nootjes, we maakten pompoensoep en nog veel meer. Kortom, we ervoeren de herfst met al onze zintuigen!

Thema ‘Techniek, dat is chic!’

Nadat we elkaar wat beter leerden kennen, gingen we in onze klas 2 weken lang aan de slag met techniekkoffers. We leerden knopen open en dicht doen en we oefenden elke dag om onze jas dicht te ritsen.

Op een dag was onze klas ook op slot en moesten we naar de juf haar sleutelbos op zoek gaan, eens we die gevonden hadden, testten we alle sleutels uit.

Wat later in het thema werkten we rond magneten, we onderzochten waar ons magneet bleef ‘plakken’ en waar niet, we deden allerlei spelletjes met magneten en tot slot onderzochten we ook nog in onze waterbak wat er blijf drijven en zinken.

Heerlijke leerrijke weken!

Thema ‘We vliegen er in!’

We gingen het schooljaar goed van start, met het thema we vliegen er in! Hierbij stond ons jaarthema ‘geluksvogels’ centraal.

Binnen dit thema maakten de kleuters ook kennis met het opvrolijkvogeltje. Dankzij dit vogeltje leerden we heel wat bij over de kleuren en de emoties boos en blij, we maakten ook vogelnestjes in de tuin of in de klas, we leerden een lied over de vogels en hun bek, we schilderden met een pluim in de verf, tekenden een vogelnest en beplakten een vogel met onze eigen scheursels.

Het werden gezellige weken waarin we elkaar (en de vogels van ons jaarthema) weer wat beter leerden kennen!

Jongste kleuters – Sint-Maria-Latem