Thema ‘Op de boerderij!’

Hiep hiep hoera voor Mona!

Hiep hiep hoera voor Alexine!

Hiep hiep hoera voor Grace!

Hiep hiep hoera voor Ila!

Thema ‘Slingers en ballonnen!’

Thema ‘Ik nies en mijn neus is heel vies!’

Thema ‘Alles over mijn lichaam!’

Hiep hiep hoera voor Yaro

Hiep hiep hoera voor Lily!

Hiep hiep hoera voor Ellie!

Thema ‘De warmste weken!’

Thema ‘Sinterklaas en zijn Pieterbaas!’

Hiep hiep hoera voor Lars!

Na de herfstvakantie vierden we feest voor Lars zijn verjaardag! Gelukkige verjaardag lieve vriend!

Thema ‘Het is herfst’

Herfst in de turnles!

Omdat we op woensdag 21/10 niet naar het bos konden vanwege het regenweer, toverde juf Karen de turnzaal om tot een bos waar we konden klimmen, nootjes zoeken en heel veel plezier beleven!

Oh, en turnen met onze regenlaarzen was ook wel een beetje gek!

Hiep hiep hoera voor Billie!

De eerste verjaardag van oktober was voor Billie, we startten het weekend met een leuk feestje in de klas! Gelukkige verjaardag lieverd!

Thema ‘Afval sorteren, iedereen kan het leren!’

Tijdens dit thema gingen we aan de slag met afval en de verschillende vuilnisbakken. We leerden netjes sorteren en keken goed wat er in welke vuilbak mag.

We maakten ook een zwerfvuil-wandeling in de schoolomgeving, waarbij we papier, flesjes of ander afval meenamen en op school sorteerden.

We maakten ook muziek met afval, we maakten een afvalmannetje van propjes. We knipten een vuilnisman in stukken en puzzelden hem ook terug in elkaar.

Kortom, we werden een echte vuilnisman- of vrouw!

Hiep hiep hoera voor Luna!

Luna werd 3 jaar en dat werd uitbundig gevierd, met de nodige toeters en bellen! 3 dikke zoeken lieve Luna!

Thema ‘Rupsje Nooitgenoeg’

De voorbije weken leerden wij Rupsje Nooitgenoeg goed kennen! Zowel het knuffelrupsje uit het boek als het écht rupsje dat Finn en de juf meebracht.

We leerden hoe Rupsje Nooitgenoeg van een eitje tot een vlinder uitgroeit. We lieten een rups door een blaadje ‘kruipen’, we leerden een lied over het rupsje, we knutselden zelf een blad door te scheuren, we smulden van rupsjes om op te eten en we gingen ook naar de boomgaard van Nina om appels en peren te plukken, kortom, het waren 2 geslaagde weken!

Hiep hiep hoera voor Suzanne

Joepie! Ook Suzanne werd 3 jaar in de grote vakantie, een feestje in de klas kon uiteraard niet ontbreken! Hieperdepiep, hoera!

Hiep hiep hoera voor Florence

Ook Florence was in de grote vakantie jarig, haar verjaardag vierden wij met veel plezier in september nog eens in de klas! Gelukkige verjaardag meid!

Hiep hiep hoera voor Chloé!

In de grote vakantie werd Chloé 3 jaar, maar dat lieten we in de klas ook niet onopgemerkt voorbij gaan hoor! Gelukkige verjaardag Chloé!

Hiep hiep hoera voor Liannah!

Op vrijdag 4 september werd Liannah 3 jaar, veel dikke verjaardagszoenen lieve meid!

De eerste schoolweek!

Dinsdag 1 september stonden alle juffen, meesters en kinderen weer paraat om er in te vliegen. Doorheen de week leerden we een aantal gewoontes uit de klas (opnieuw) kennen, we speelden in de hoekjes en speelden met elkaar!

Jongste kleuters – Sint-Maria-Latem