Thema ‘Dag en nacht’

Doorheen dit thema stonden we stil bij de maan, de sterren, het donker en het licht. We stopten Vos elke avond in bed en maakten hem ‘s morgens weer wakker. We leerden ook wat meer over de logische volgorde van het slapen gaan én als kers op de taart kwamen wij op vrijdag in onze pyjama naar school, wat gek!

Hiep hiep hoera voor Inoa!

Joepie, Inoa is 4 jaar! Veel dikke zoenen van alle vriendjes, juf Stefanie en Vos!

Thema ‘Morgen zijn we er weer met meer weer!’

Regent het? Geen probleem! Wij nemen onze paraplu en wandelen er met plezier doorheen!

Regent het niet? Ook geen probleem! Dan laten wij het regenen, met een gieter of met een pipet, allebei gegarandeerd pret!

Uiteraard kwamen ook heel wat andere fijne activiteiten over het weer aan bod zoals de zon tekenen adhv schrijfritmiek, de regen nabootsen met ritmestokjes, we leerden het liedje ‘rikketikketik’, we gingen creatief aan de slag met de regenbogen van Mona, we maakten een weerkalender en nog veel meer!

Bodymap met juf Karen – Ballonnen!

De kleuters experimenteren én bootsen houdingen na met ballonnen. Plezier verzekerd!

Thema ‘Oh dennenboom’

De laatste weken voor de kerstvakantie maakten we het ook in onze klas heel gezellig met een kerstboom, kerstliedjes, leuke versiering en nieuwjaarsversjes. We knutselden onze nieuwjaarsbrief, we leerden ons nieuwjaarsversje, we luisterden naar het Kerstverhaal en speelden dit in de klas af en toe na, we genoten van het ijsglibberen en van een tochtje met de kerstkar, kortom, we sloten 2019 in schoonheid af met deze 2 heel geslaagde weken!

Thema ‘Zie ginds komt de stoomboot!’

Binnen dit thema maken de kleuters kennis met Sinterklaas en zijn pieten. Hierbij leren we wat meer over hen en hun kledij, we leren over de daken en de schoorstenen, over pakjes en inpakpapier, over al het lekkers dat zij ons brengen, we zingen de klassiekers ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘zwartepiet, wiedewiedewiet’, we zetten onze schoen én nog veel meer!

Leuke turnlessen met juf Karen! – Sinterklaas

Samen met juf Karen oefenen de zwarte pieten uit onze klas om pakjes in de schoorsteen te gooien!

Leuke turnlessen met juf Karen! – Herfst

Tijdens de herfst mochten de kleuters samen met juf Karen gekleurde kastanjes sorteren bij de juiste sprookjesboom, wat was uil blij!

Thema ‘Het waait blaadjes’

Okkernoten en kastanjes, geel en rood en ook oranje, prikkel egels, dikke spinnen, het thema herfst kon eindelijk beginnen!

Het is herfst en dat hebben de vriendjes uit de vosjesklas al gemerkt! Elke middag kwamen de kleuters terug naar binnen met zakken vol kastanjes en takjes in de handen én daar gingen we in de klas eindelijk mee aan de slag!

We maakten kennis met de herfstkleuren, de dieren uit het bos, de herfstvruchten, me keken elke ochtend door het raam om te weten te komen wat ‘herfstweer’ nu eigenlijk is, we proefden nootjes, we maakten pompoensoep en nog veel meer. Kortom, we ervoeren de herfst met al onze zintuigen!

Thema ‘Techniek, dat is chic!’

Nadat we elkaar wat beter leerden kennen, gingen we in onze klas 2 weken lang aan de slag met techniekkoffers. We leerden knopen open en dicht doen en we oefenden elke dag om onze jas dicht te ritsen.

Op een dag was onze klas ook op slot en moesten we naar de juf haar sleutelbos op zoek gaan, eens we die gevonden hadden, testten we alle sleutels uit.

Wat later in het thema werkten we rond magneten, we onderzochten waar ons magneet bleef ‘plakken’ en waar niet, we deden allerlei spelletjes met magneten en tot slot onderzochten we ook nog in onze waterbak wat er blijf drijven en zinken.

Heerlijke leerrijke weken!

Thema ‘We vliegen er in!’

We gingen het schooljaar goed van start, met het thema we vliegen er in! Hierbij stond ons jaarthema ‘geluksvogels’ centraal.

Binnen dit thema maakten de kleuters ook kennis met het opvrolijkvogeltje. Dankzij dit vogeltje leerden we heel wat bij over de kleuren en de emoties boos en blij, we maakten ook vogelnestjes in de tuin of in de klas, we leerden een lied over de vogels en hun bek, we schilderden met een pluim in de verf, tekenden een vogelnest en beplakten een vogel met onze eigen scheursels.

Het werden gezellige weken waarin we elkaar (en de vogels van ons jaarthema) weer wat beter leerden kennen!

Jongste kleuters – Sint-Maria-Latem