Mylano is jarig! Hiep hiep hoera!

We vierden met z’n allen de verjaardag van Mylano in de klas. Hij verjaarde eigenlijk al tijdens de lockdownperiode thuis, maar wij vonden het fijn om nog eens voor hem te dansen en te zingen in de klas!

Trix is jarig! Hiep hiep hoera!

Onze klas kleurde vandaag eventjes oranje, want vandaag is Trix het feestvarken! We toverden Trix om in een echte eenhoorn en ze blies alle kaarsjes uit!

Lili is jarig! Hiep hiep hoera!

Lili mocht vandaag alle kaarsjes uitblazen want ze werd 5 jaar! Er werd veel gedanst en gelachen in de klas!

Frauke is jarig! Hiep hiep hoera!

Het grootste meisje van de klas blies vandaag 5 kaarsjes uit! Wat vond ze het leuk om de kleuren van haar kroon zelf te mogen kiezen. Het was een fijne dag met veel gegiechel en gezang!

Terug naar school! Joepie!

Na zo lang thuis bij mama en papa was het dan eindelijk zo ver, we mochten terug naar school! We schoten meteen in actie en maakte een mooi cadeautje. Samen eten in de klas is supergezellig en spelen in onze eigen bubbel is eigenlijk zo erg nog niet. Het werd een fameus groot mama- en papa feest!

Liano is jarig! Hiep hiep hoera!

Op 7 maart was Liano Jarig! Hij keek er al zo lang naar uit..en wij ook! We maakten dan ook graag tijd voor hem! Hij had alles in de verjaardagsmap een groen gezichtje gegeven. We werden ook getrakteerd op lekkere appelcake en Liano gaf iedereen een surprise-ei! Maar niet schrikken want hij veranderde ook in een gevaarlijke leeuw!

Anaïs is jarig!! Hiep hiep hoera!

Op 8 februari was Anaïs jarig en dat vierden wij!

Eric, het ezeltje was ook weer van de partij! Samen met de vriendjes maakte Anaïs muziek. Ze veranderde op het einde van de dag in een prinses die cadeautjes uitdeelde 🙂

Dank je wel Anaïs!

Naar de bakker!

Wat hebben we nodig om brooddeeg te maken? Welke machines heeft de bakker? Wij hebben veel bijgeleerd! Kijken jullie mee? Jammer dat jullie de lekkere geur niet kunnen ruiken…We hebben zelf ons broodje gemaakt!

Meneertje Rond, Driehoek en Vierhoek

Wat leuk! Overal zijn er vormpjes en we kunnen er toffe dingen met maken!

Thema ‘gezonde voeding’

Genieten jullie mee met de kindjes? Ruiken, proeven…de ene lustte het al wat meer dan de ander!

Omgaan met elkaar

Op de dag van ‘omgaan met elkaar’ werden de kleuters gemengd en op die manier over de klasjes verdeeld. Samen spelen, samen delen!! 😉

Schrijfritmiek-Meneertje Rond, Driehoek en Vierhoek

Wij zitten klaar om onze schrijfritmiek te oefenen!!

Timo is jarig!! Hiep hiep hoera!

Timo was jarig op 14 januari! Naar die dag keek hij al hééééél lang uit! Dan was het plots zover! Met zelfgemaakte cupcakes kwam hij fier naar school! Toen iedereen aan tafel zo’n cakeje had en ervan smulde was het zeer stil in de klas :-)! Na het lekkers nog een drankje om door te spoelen. Net voor schooltijd was het tijd voor de schmink. Timo werd een ….zebra!

Zure citroen!

Feest voor Victor!

Victor is jarig op 11 januari en dat vierden wij graag! Wat zou er in het handdoekzakje zitten? OO een heerlijke cake! Dat zal smaken! Opgelet voor de cheetah, het snelste dier van de wereld! Genieten jullie mee van de foto’s?

Feest voor Briek!

Na de feestperiode van Kerstmis en Nieuwjaar feesten wij gezellig verder want op 6 januari mocht Briek de kaarsjes uitblazen! We mochten samen genieten van ‘gezonde pannenkoekjes’ gemaakt van volkorenbloem en vergezeld van stukjes fruit! Heerlijk!

Gezellig kerstfeestje!

Op de voorlaatste dag voor de kerstvakantie hebben wij reeds een kerstfeestje georganiseerd! Met banaan, aardbei, kiwi, druiven, brownie en marshmallow maakten we aantrekkelijke en gezonde hapjes! Wij waren alvast in de sfeer! Genieten jullie mee?

Gilles is jarig!

Gilles is jarig op 12 november, onze lokale verlofdag! Daarom kreeg hij zijn feestje op vrijdag 8 november! Daar keek hij lange tijd naar uit! Fier blies hij zijn kaarsjes uit! Dank voor al het lekkers! Het zag er prachtig uit! Ook dank voor de gevulde zakjes!

Louis is jarig!

Louis is jarig op 25 oktober, net voor de herfstvakantie! Onze brandweerman deelde aan iedereen een speciale kruidenkoek uit met een zelfgemaakte straat en matchbox autootje! Wat een verrassing! Hij koos ervoor om ze buiten op te smullen! Het drankje dronken we binnen. Kijk maar mee!

Griezel- verkleedpartij

Net voor de herfstvakantie mocht iedereen verkleed naar school komen!

Geniet mee!

De verjaardag van Amélina

Amélina is jarig op 22 oktober en dat vierden we! We werden getrakteerd op een heerlijke Minie Mousse taart. Want Minie…daar is Amélina dol op! Nog een sapje om door te spoelen! In een wip was alles op! Samen wat muziek maken hoort zeker bij een feest en daarna een beetje schminck.. een beetje want daar houdt Amélina niet zo van…

Schrijven in de verf

Wat is er leuker dan schrijven met een stokje of met de vinger in verf en scheerschuim? Geniet mee!

Herfst

We moeten niet ver gaan om te kunnen genieten van de herfst! heerlijk in de blaadjes spelen, aan de boom duwen, zelf een boom zijn, ruiken, voelen….Het is herfst!

Voetjes verven

Vier kleuters kozen ervoor om een konijntje te maken! Kriebel kriebel kriebel…een afdruk maken van de voetjes!

Naar de kermis!

Door het bloemencomité Michelbeke en Sociale werken H. en A. Decroo werden de kleuters getrakteerd op “eendjes vangen” en een ballonwedstrijd! daar werd er een hele tijd naar uitgekeken!

Op bezoek bij juf Cindy

Soms horen we iets boven ons! Wat zou dat toch zijn? Laat ons even een kijkje nemen!

Werelddierendag

Naar aanleiding van werelddierendag werd het thema dieren uitgewerkt in de klas en kregen we diertjes op bezoek in de klas!

Feest voor Oona

Oona was ook jarig in september en daar hoorde feest bij!

Even in de verjaardagsmap kijken wat Oona een groen of een rood gezichtje heeft gegeven..Bij goed weer eten we samen buiten! Dank je wel voor al het lekkers!

Feest voor Jaro

Jaro was jarig op 21 september en dat vierden wij! Met heerlijke cupcakes! We maakten ook muziek en Jaro wou veranderen in een tijger! Hartelijk dank voor het lekkers!

Strapdag

Samen met het derde leerjaar stapten we op 20 september langs het wandelpad! Lekker gezond en bovendien ook goed voor de natuur!

Eerste schooldag

Iedereen tevreden naar huis na de eerste dag

Feest voor Kobe

Feest voor Tristan

Op 9 september was Tristan jarig! Ook hij kreeg de verjaardagsmap mee naar huis en koos voor een cadeautje, een kroon, schmink, kaarsjes uitblazen, Eric het ezeltje…. Hij bracht ook lekkers mee! Hartelijk dank!

Tweede kleuterklas – Michelbeke