Herfstvruchten en dieren

In de klas gingen we aan de slag met herfstvruchten herkennen en benoemen, herfstvruchten wegen, notensoep koken, een bos uit plasticine, patronen van herfstvruchten, het web van de spin, de eekhoorntjes, egels, uilen en nog zoveel meer!

Bezoek aan het park

op maandag brachten we samen met de vriendjes van juf Griet een bezoek aan het park. Onderweg verzamelden we al het afval dat we tegenkwamen. Dit hoort toch helemaal niet in onze natuur! Eens in het park gingen we op zoek naar verschillende bladeren en vruchten. We vonden paddenstoelen, wilde en tamme kastanjes, beukennootjes, vliegertjes en nog zoveel meer. Er waren grote en kleine bomen, dikke en dunne. Hoeveel vriendjes waren er nodig om rond een boom te kunnen? Verder liepen we over boomstammen, brachten we een bezoek aan het kasteel en lieten we het blaadjes regenen. Wat een leuke maar vermoeiende dag!

Herfstbladeren

De wind blies onze ramen open, de klas lag vol blaadjes en takken! We maakten snel wat plaats in onze ontdekbak waarna we op ontdekkingstocht gingen in de tuin van onze school. Na het verhaal dat de juf ons voorlas over blaadjes, gingen we aan de slag met plasticine: we maakten de takken van de bomen met herfstvruchten, een hoop geharkte blaadjes, enzoverder, we stempelden een boom vanuit het silhouet van ons hand en nog zoveel meer!Lekker fruit!

Na ons bezoek aan de appelboomgaard gingen we aan de slag met het verkennen van enkele appels. Wat vonden we daar? Een klein gaatje! Hoe zou dat daar nu toch komen? Rupsje Nooitgenoeg had zich door onze appel heen gegeten. Niet enkel appels kwamen aan bod, maar ook peren, mandarijnen, bananen en nog zoveel meer! Onze fruitvriendjes kwamen op bezoek en hadden veel plezier! De juf vergat jammer genoeg onze leuke momenten vaak vast te leggen, oepsie!

Kermis en ballonnenwedstrijd!

Kermis op het plein! De schapen en geitjes zijn er dit jaar jammer genoeg niet, maar gelukkig is het viskraam wel van de partij! We mochten elk om beurt 10 eendjes vangen waarna we een cadeautje konden kiezen! We kozen voor een trompet, een pop, een auto, bellenblazers, serpentines, en nog zoveel meer! Nadien kregen we elk een ballon die we allen samen in de lucht lieten opgaan. Welke ballon zou het verste vliegen? Zou iemand onze ballon terugvinden? Hopelijk vliegt één van onze ballonnen het verst en winnen we de ballonnenwedstrijd!


Bezoek aan de appelboomgaard

Op dinsdag brachten we samen met de klas van juf Els en de klas van juf Griet een bezoek aan de appelboomgaard in de Lepelstraat. Wat een belevenis! We zagen de fruitplukkers aan het werk met manden op hun buik om de appels in te verzamelen, een tractor die volle bakken appels wegbracht en lege bakken in de plaats zette. Onder de appelbomen lagen zeer veel appels op de grond, hoe kwam dit nu toch? De fruitplukkers vertelden ons dat dit kwam door de warme zon die we nog te zien gekregen hebben en de felle wind die ons de afgelopen dagen geplaagd heeft. We gingen al snel verder want de fruitplukkers hadden nog veel werk. Er waren nog heel wat appelbomen En perenbomen die geplukt moesten worden! Daarnaast zagen we ook nog een ezel en bijenhotels! De bijtjes zorgen ervoor dat er lekker veel appels op de bomen groeien, MMM!

‘Jarig zijn’

De afgelopen twee weken gingen We aan de slag met het thema jarig zijn. We maakten een verjaardagskalender zodat we kunnen volgen wanneer het feest zal zijn in onze klas. We maakten slingers en ballonnen om onze klas te versieren. Als eerste was Florke Jarig. We organiseerden een heus feest voor Florke en hadden allen veel plezier. Op vrijdag kwam meneer Marc langs op onze school. Hij neemt namelijk afscheid van de school en mag gaan genieten van zijn welverdiend pensioen. We verwelkomden hem in een lange erehaag waarna we liedjes zongen en allen samen dansten.

Strapdag

De strapdag, wat is dat nu eigenlijk? In de klas kregen we hier wat meer informatie over, waarna we de verkeersregels nogmaals herhaalden en zelf op pad gingen. We kwamen allen zoveel als mogelijk te voet of met de fiets naar school om de slechte lucht die auto’s uitstoten te verminderen. Belangrijk hierbij is dat we ons steeds goed zichtbaar verplaatsen in het verkeer, zodat de auto’s die wel op de baan zijn ons goed kunnen zien. Heeft iedereen zijn fluohesje en fietshelm bij? Tijdens onze wandeling maakten we een tussenstop op het speelplein, wat een leuke en sportieve dag!

Florke is jarig!

Volgende week is Florke jarig! We zullen er een heus feest van maken. Hebben jullie enkele spullen waarmee we feest kunnen vieren in de klas (feesthoedjes, feestkleren, slingers,…)? Breng gerust mee! Dan kunnen we hier allen samen mee aan de slag.

Klasafspraken

Ontdekken in de klas

De kinderen gingen de afgelopen twee weken volop aan de slag met experimenteren en exploreren in de klas. Een heleboel materiaal werd aangebracht waarbij toch wel enkele belangrijke afspraken gemaakt werden. Verder werd er ook een dag ‘Omgaan met elkaar’ georganiseerd. Hierbij gingen alle kleuters tijdens klasoverschrijdende activiteiten aan de slag met het thema ‘Samen bouwen’. Hebben jullie de kunstwerken op het raam van het toilet al gezien?

Elaya is jarig!

Vandaag, 8 september, was Elaya jarig! We hebben er een heus feest van gemaakt!

Terug naar school!

Dag lieve vriendjes en ouders! Vandaag was het opnieuw de eerste schooldag. Deze keer extra speciaal want jullie zitten niet alleen in een nieuwe klas, maar hebben meteen ook een nieuwe juf! Juf Annick blijft nog even thuis waardoor juf Yentl paraat stond om de vriendjes van de zonnetjesklas te ontvangen. Het was een dag vol plezier waarbij we de hoekjes ontdekten en de schuilplaats van Florke, onze klaspop! Dat is de beste vriend van juf Yentl. Om deze fantastische eerste schooldag nooit te vergeten werden er enkele foto’s genomen. Kijk maar even verder en geniet mee!

Tweede kleuterklas – Michelbeke