Hieperdepiep voor Kasper!

Kasper kwam met een grote lach én in zijn favoriete verkleedkledij naar school. Hij had er duidelijk zin in! Een feestje bouwen in onze klas? Dat is ondertussen al dagdagelijkse kost! Kasper koos hoe zijn feest er moest uitzien en de andere kinderen vonden zijn keuze dan ook de beste keuze :). Tot slot kwam mama naar de klas met heel wat verrassingen, waaronder samen fruitsatés maken maken, joepie!

Thema ‘Engeltje lief en klein, kan jij mijn lichtje zijn?’

In deze gezellige periode neem ik de kleuters steeds mee naar de oorsprong van het Kerstfeest. Licht kon zeker niet ontbreken en de kleuters leerden het Kerstverhaal kennen d.m.v. verschillende verteltechnieken. Daarnaast werd er hard gewerkt aan de nieuwjaarsbrieven en om even op adem te komen gingen we opnieuw ijsglibberen met de vosjesklas! Op vrijdag werd het thema opnieuw groots afgesloten dankzij de kerstkar en het kerstkoor… Het was een gezellig moment van samenzijn!

Hieperdepiep voor Ailan!

Vandaag was het de beurt aan onze kapoen, Ailan. De kleuters keken er al even naar uit en dat vond hij natuurlijk superdemax! Zoals een stoere meester stapte hij de klas binnen, zette hij zich op de verjaardagsstoel en nam de klas over. Dit was het eerste wat Ailan aan de juf vroeg: ‘Juf, we gaan een feestje bouwen é?’

Thema ‘De postpieten aan het werk’

De oudste kleuters weten al goed hoe het Sinterklaasgebeuren in zijn werk gaat. Daarom vertrokken we vanuit een andere invalshoek, namelijk ‘post’. De kleuters leerden het eerste deel van het thema over de postbode en het postkantoor. We gingen zelfs op stap naar de rode postbus, want alle kleuters schreven een brief naar een familielid. Hierdoor kregen we heel wat post in de klas, wat leuk! Op deze manier werd hun interesse in letters en cijfers geprikkeld. Halverwege het thema kreeg de klas een brief van de Sint. Zijn Postpieten hadden dringend hulp nodig… Vooraleer we de pieten hielpen, herhaalden we het volgende: ‘wie zijn ze? Wat doen ze? Hoe komen ze? Hoe zijn ze gekleed?’,…

Hieperdepiep voor Lowie!

Woehoew! Ook Lowie kon eindelijk op de verjaardagsstoel zitten. Hij wist dan ook goed wat hij op ‘zijn’ dagje wou doen. Ballon prikken; check! Cadeautje kiezen; check! Levensverhaal voorlezen; check! Toveren; check! Check check check… Uiteraard wou hij de held van de dag zijn en de juf helpen waar nodig. Gelukkige verjaardag, gentlemen!

Hieperdepiep voor Kateline!

Vandaag vierden we de verjaardag van Kateline. Een feestje bouwen in onze klas? Dat is ondertussen al dagdagelijkse kost! Ze genoot met volle teugen van haar dagje en wist heel goed welke feestelijke activiteiten ze wou doen. Proficiat lieve meid!

Hieperdepiep voor Emiel!

Lang zal hij leven, lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloriaaa… Vandaag werd er luidkeels gezongen voor Emiel. Zo luid, dat zelfs de eekhoorn uit de boom sprong! Hij genoot van alle belangstelling en kon geen minuut langer wachten. Hij wou zelfs graag starten voor het onthaal, waarom niet? 🙂

Thema ‘Op ontdekkingstocht in het bos’ – ‘Piepklein kaboutertje’

Kijk eens het is herfst!
De blaadjes gaan nu vallen.
De koetjes in de wei,
gaan snel weer naar de stallen.
Kijk eens het is herfst!
De laatste bloempjes bloeien…
Je ziet nu in het bos
de paddenstoelen groeien.
Kijk eens het is herfst!
Het egeltje gaat slapen.
Je kunt nu hier en daar,
weer beukennootjes rapen.

Voor de vakantie gingen we aan de slag met het thema ‘Op ontdekkingstocht in het bos’. Het bosleven werd onder de loep genomen, waardoor er heel wat verwondering en beleving mogelijk was. Helaas vliegt de tijd voorbij en waren we nog niet uitgespeeld… Wat kan er in het bosleven niet ontbreken? Inderdaad, kabouters! Deze invalshoek bood veel mogelijkheden om de ontwikkeling te prikkelen.

Hieperdepiep voor Nina

De kleuters stonden alweer te popelen om de klas te betreden, want ook vandaag vierden we opnieuw feest. Voor deze leuke dag trok Nina haar lievelingskleedje van ‘Keelin’ aan en had mooie glittertjes in het haar. Het was dan ook Nina’s dagje en wat genoot ze ervan. Proficiat lieve meid!

Hieperdepiep voor Laura

Vandaag was Laura jarig en dat was natuurlijk een goede reden om in de feeststemming te blijven! Feest vieren op een halve schooldag? Dat is voor ons geen enkel probleem… De hoeken en de bijhorende activiteiten kregen vandaag een dagje rust. We genoten van het gezellig samenzijn en de aanstekelijke lach van Laura.

Hieperdepiep voor Liano

Vandaag was onze eerste jongen van de klas jarig en dat vonden zijn vriendjes natuurlijk ‘superleuk’. We vierden alweer met veel toeters en bellen, en wat vond hij dat geweldig! Er werd gesmuld, gedanst, gezongen en vooral veel plezier gemaakt…

Hieperdepiep voor Rosie

Vandaag vierden we de verjaardag van Rosie. Ze genoot ten volle van haar dagje, ging vol enthousiasme op bezoek in de klas van haar broer en er werden enkele leuke verjaardagsactiviteiten gekozen. De kers op de taart was het bezoek van mama. Wat een dag!

Wij helpen de natuurkoning

De kleuters zijn steeds bereid om de juf te helpen waar nodig. Deze keer kon de natuurkoning ook wel wat hulp gebruiken… Geen probleem voor onze stoere meisjes en jongens. De klas ging met veel plezier naar de Kaaihoeve om een handje toe te steken. Problemen opgelost!

Hieperdepiep voor Juliette

Vandaag vierden we feest, want Juliette is jarig! We zongen, dansten, en genoten van het gezellig samenzijn. Eigenlijk was het dubbel feest, want vanaf dit schooljaar werd de verjaardagskoffer aangevuld met een uitgebreide verjaardagsmap. Juliette was alvast supertrots dat zij deze als eerste kon uittesten.

Thema ‘Techniek? Raar maar waar.’

We gooiden het deze keer over een andere boeg en gingen klasoverschrijdend aan de slag met techniek. Experimenteren, uitvinden, ontdekken en onderzoeken… Het kon allemaal! De volgende techniekkoffers kwamen aan bod: magneten, spiegels, sleutels, vijzen/moeren. Opgelet, want vanaf nu hebben jullie een technieker in huis 😉

Welkom, lieve Morris!

Nina werd in augustus trotse zus van Morris. Zij wou dan ook heel graag haar lieve broertje aan de klas tonen. Om het feest helemaal compleet te maken, konden wij in Nina’s tuin genieten van een bolletje ijs. Proficiat!

Thema ‘We vliegen er samen in’

Het eerste thema is met behulp van het opvrolijkvogeltje voorbij gevlogen. De eerste dag genoten Hibou, Flonflon en juf Aneka van 10 000 dikke knuffels, genieten! De eerste dagen speelden we spelletjes, maakten we een verjaardagskalender, werden de afspraken op een speelse manier aangebracht en genoten we van het zonnetje. Daarnaast maakten we, samen met de oudere leerlingen, het verkeer attent op de snelheidsbeperking in onze schoolomgeving. Na al deze leuke activiteiten, gingen we aan de slag met het jaarthema ‘Geluksvogels’ en het prentenboek ‘Het opvrolijkvogeltje’. Wat een start voor de uiltjesklas!

De uiltjesklas is er helemaal klaar voor!

Het is zover, het nieuwe schooljaar is in zicht… Hibou, Flonflon en juf Aneka staan te popelen om de lieve schatten opnieuw te ontvangen! Neem alvast een kijkje in onze klas, want vanaf dit schooljaar hebben we er een (hoog) speel-en leerplekje bij 🙂

Oudste kleuters – Sint-Maria-Latem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.