Hieperdepiep voor Nina

De kleuters stonden alweer te popelen om de klas te betreden, want ook vandaag vierden we opnieuw feest. Voor deze leuke dag trok Nina haar lievelingskleedje van ‘Keelin’ aan en had mooie glittertjes in het haar. Het was dan ook Nina’s dagje en wat genoot ze ervan. Proficiat lieve meid!

Hieperdepiep voor Laura

Vandaag was Laura jarig en dat was natuurlijk een goede reden om in de feeststemming te blijven! Feest vieren op een halve schooldag? Dat is voor ons geen enkel probleem… De hoeken en de bijhorende activiteiten kregen vandaag een dagje rust. We genoten van het gezellig samenzijn en de aanstekelijke lach van Laura.

Hieperdepiep voor Liano

Vandaag was onze eerste jongen van de klas jarig en dat vonden zijn vriendjes natuurlijk ‘superleuk’. We vierden alweer met veel toeters en bellen, en wat vond hij dat geweldig! Er werd gesmuld, gedanst, gezongen en vooral veel plezier gemaakt…

Hieperdepiep voor Rosie

Vandaag vierden we de verjaardag van Rosie. Ze genoot ten volle van haar dagje, ging vol enthousiasme op bezoek in de klas van haar broer en er werden enkele leuke verjaardagsactiviteiten gekozen. De kers op de taart was het bezoek van mama. Wat een dag!

Wij helpen de natuurkoning

De kleuters zijn steeds bereid om de juf te helpen waar nodig. Deze keer kon de natuurkoning ook wel wat hulp gebruiken… Geen probleem voor onze stoere meisjes en jongens. De klas ging met veel plezier naar de Kaaihoeve om een handje toe te steken. Problemen opgelost!

Hieperdepiep voor Juliette

Vandaag vierden we feest, want Juliette is jarig! We zongen, dansten, en genoten van het gezellig samenzijn. Eigenlijk was het dubbel feest, want vanaf dit schooljaar werd de verjaardagskoffer aangevuld met een uitgebreide verjaardagsmap. Juliette was alvast supertrots dat zij deze als eerste kon uittesten.

Thema ‘Techniek? Raar maar waar.’

We gooiden het deze keer over een andere boeg en gingen klasoverschrijdend aan de slag met techniek. Experimenteren, uitvinden, ontdekken en onderzoeken… Het kon allemaal! De volgende techniekkoffers kwamen aan bod: magneten, spiegels, sleutels, vijzen/moeren. Opgelet, want vanaf nu hebben jullie een technieker in huis 😉

Welkom, lieve Morris!

Nina werd in augustus trotse zus van Morris. Zij wou dan ook heel graag haar lieve broertje aan de klas tonen. Om het feest helemaal compleet te maken, konden wij in Nina’s tuin genieten van een bolletje ijs. Proficiat!

Thema ‘We vliegen er samen in’

Het eerste thema is met behulp van het opvrolijkvogeltje voorbij gevlogen. De eerste dag genoten Hibou, Flonflon en juf Aneka van 10 000 dikke knuffels, genieten! De eerste dagen speelden we spelletjes, maakten we een verjaardagskalender, werden de afspraken op een speelse manier aangebracht en genoten we van het zonnetje. Daarnaast maakten we, samen met de oudere leerlingen, het verkeer attent op de snelheidsbeperking in onze schoolomgeving. Na al deze leuke activiteiten, gingen we aan de slag met het jaarthema ‘Geluksvogels’ en het prentenboek ‘Het opvrolijkvogeltje’. Wat een start voor de uiltjesklas!

De uiltjesklas is er helemaal klaar voor!

Het is zover, het nieuwe schooljaar is in zicht… Hibou, Flonflon en juf Aneka staan te popelen om de lieve schatten opnieuw te ontvangen! Neem alvast een kijkje in onze klas, want vanaf dit schooljaar hebben we er een (hoog) speel-en leerplekje bij 🙂

Oudste kleuters – Sint-Maria-Latem