Welkom Ilias, Roos en Axelle

De herfstvakantie zit erop en iedereen stond te poppelen om vandaag terug naar school te komen! Ook onze 3 nieuwe vriendjes: Ilias, Roos en Axelle. Welkom in ons klasje!

Thema ‘Herft in het toverbos’

Kijk eens het is herfst!
De blaadjes gaan nu vallen
De koetjes in de wei
Gaan snel weer naar de stallen

Kijk eens het is herfst!
De laatste bloempjes bloeien
Je ziet nu in het bos
De paddenstoelen groeien

Kijk eens het is herfst!
Het egeltje gaat slapen
Je kunt nu hier en daar
Weer beukennootjes rapen

Kijk eens het is herfst! Ook in onze klas. We brachten blaadjes, herfstvruchten, takken,.. mee naar de klas. We leerden over de herfstkleuren, stempelden onze eigen boom, leerden over de diertjes in het bos, en nog héél véél meer!

Thema ‘Kleurenmonstertje maakt een schilderij’

Op de eerste dag van ons nieuwe thema, maakten we kennis met het kleurenmonstertje. Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Op een speelse manier maakten we kennis met de verschillende kleuren en leerden we ook over onze gevoelens. We gingen natuurlijk ook zelf creatief aan de slag. We keken naar heel wat schilderijen, maar maakten er ook zelf met verschillende technieken. In ons klasje waren echte kunstenaars aan het werk!

Thema ‘Hoera! Janee is jarig!’

Feest in de klas! Een hele week keken we uit naar de verjaardag van Janee! Want Janee was jarig op de oranje dag (vrijdag). We maakten kennis met de verjaardagskoffer en knutselden onze verjaardagskroon. We keken op de kalender wie wanneer jarig is. We stempelden met ballonnen, leren het verjaardagsliedje, doen een dansje en nog veel meer. Het was een echte feestweek!

Thema ‘Welkom in ons klasje’

De eerste twee schoolweken zijn voorbij gevlogen! Zijn jullie benieuwd naar wat wij allemaal al deden? Kijk maar mee!

Onze eerste schooldag

Veel vriendjes bij elkaar. O! Wat leuk! Wat doen ze daar? Ons eerste dagje in de klas. Kijken jullie mee hoe dat was?

We zongen liedjes, mochten een symbooltje kiezen, leerden ons klasje, de hoekjes en de juf kennen! Het schooljaar is alvast super gestart.

Welkom lieve vriendjes

Eerste kleuterklas – Opbrakel