Omgaan met elkaar

Drie keer per jaar houden wij met de hele school een “dagje omgaan met elkaar”. Met als jaarthema “geluksvogels” hebben we 4 duifjes vrijgelaten, zij gaan voor ons op zoek naar het geuk en brengen dat binnenkort voor ons mee. In de voormiddag bekeken we onze klasafspraken en visualiseerden die en ook de afspraken op de speelplaats werden herhaald want zoals het spreekwoord zegt “goede afspraken maakt goede vrienden.” In de namiddag speelden we klasoverschrijdende spelletjes, we knutselden samen, zongen en dansten. Zo leerden we de vriendjes van de andere klassen ook wat beter kennen. Deze keer werden we gedwongen onze activiteitjes binnen te doen want het regende pijpenstelen helaas. Met onze groep hebben we ‘geluksvogels’ gemaakt die we als tafeldecoratie gaan gebruiken op ons eetfestijn in oktober. We stempelden met een kartonnetje ook een reuzengroot nest met vogels in want wij willen met onze school een warm nestje zijn voor iedereen. Niet iedereen kon tegelijk knutselen dus werd er ook gespeeld: groot en klein gezellig bij elkaar.

Cocorico is jarig!

Onze klaspop “Cocorico” is jarig op 16 september. hij mag die dag 3 kaarsjes uitblazen en si wel erg ongeduldig… . samen tellen we elke dag hoeveel keer hij nog moet slapen. Wij hebben tijdens die week onze verjaardagslijn opgehangen zodat we zelf kunnen aflezen wanneer elk kindje jarig is, we knutselden een kroon, met de handjes in de verf maakten we een feestballon, we speelden in de zaal met ballonnen, deden spelletjes,… . En dan is het eindelijk zijn verjaardag. We hebben samen de feestkoffer bekeken: een kaartje geschreven, een ballon opgeblazen,… . Fier als een pauw zat Cocorico op de feeststoel en genoot met volle teugen van het dansen en zingen. Cocorico trakteerde de klasgenootjes op ‘giraffenbananen’. We sloten het feest af met feestmuziek, zo leerden we ook al wat instrumentjes kennen. Dikke proficiat, Cocorico!

Strapdag

Vrijdag 16 september was het weer “strapdag”: een dagje waarbij we nog meer dan anders ons best doen om met de fiets (trappend) of te voet (stappend) naar school te komen. De weergoden waren ons niet al te gunstig gezind en toch deden velen hun uiterste best!! In onze klas bekeken we een Powerpoint over strapdag en in de namiddag maakten we samen met leerlingen van het 5e en 6e leerjaar een verkeerswandeling in de buurt van de school. Onze kleuters hadden dadelijk de octopus ontdekt op het eind van de straat…die hadden ze op de Powerpoint gezien. Bij aankomst op school was er even tijd voor een rustig momentje en heel spontaan namen grote leerlingen en kleintje op schoot…knap.

Welkom in de visjesklas!

We zijn van start gegaan! We zitten met 16 vriendjes in onze klas en wat is het mooi verdeeld dit jaar: 8 meisjes en 8 jongens. Juf Els staat er niet alleen voor want juf Fleur (kinderverzorgster) komt ons elke voormiddag helpen. Vandaag hebben we elkaar wat beter leren kennen, we zaten voor het eerst allemaal samen in de zithoek en kregen ons nieuwe heen- en weerboekje met ons kentekentje erop. Daarna hebben we -in kleine groepjes- ons kentekentje ingekleurd en…geposeerd voor de foto. Natuurlijk hebben we ook veel gespeeld en daar kregen we dan weer honger van. Eerst ons fruitje en deze middag heerlijke frietjes met vol-au-vent of ons lunchpakketje. In de namiddag beluisterden we nog een verhaaltje en kijk…onze eerste dag was om. Op naar morgen, ik kijk er alvast naar uit!

Eerste kleuterklas – Michelbeke