Thema ‘Op straat’: de vrachtwagen komt langs

We werken twee weken rond het thema “Op straat” en wat daar allemaal gaat: voetgangers, fietsers, brommers, auto’s, bussen en vrachtwagens. De papa van Lex is truckchauffeur en bracht ons een bezoekje met de trekker van zijn vrachtwagen. En wat is die groot zeg!!! We bekeken de grote wielen, benoemden de kleuren van de trekker maar het hoogtepunt vonden de kindjes toch dt ze eens in die grote vrachtwagen achter het stuur of op de bijzitterszetel mochten zitten! Helaas regende het ook nu pijpenstelen maar die lieten we de pret niet drukken. We zwaaiden met zijn allen de chauffeur uit en vonden het keileuk dat hij ook zijn claxon eens liet horen! dankjewel aan Lex zijn papa en opa voor dit unieke bezoek!

Sportdag

Op donderdag 16 mei hadden wij onze sportdag. we trokken met de bus naar De rijdt wat voor veel van onze kindjes al een leuk avontuur op zich was. We konden indoor starten met een mooi uitgestald bewegingsparcours. alles stond in het teken van ‘ridders en jonkvrouwen’. We begonnen door de sleutel van het kasteel te zoeken en die was goed verstopt. Eens gevonden werd het bewegingskasteel geopend en konden we klimmen, klauteren, slalommen, springen, kruipen,… . Reuzenleuk allemaal! na een lekker tussendoortje deden we in de andere zaal ook allerlei spelletjes: we sprongen als konijntjes in de hoepels, we gooiden met rubberen speren, zochten muntstukken uit de schatkoffer tussen de pittenzakjes… . In de namiddag stond er ‘buitenspel’ gepland maar helaas! De weergoden waren ons niet zo gunstig gezind: we konden wel een korte wandeling maken maar alweer nieuwe buien stuurden ons snel weer richting sporthal. En ondanks het slechte weer ging het ijsje er wel in! Dan maar terug naar school, moe maar voldaan. we hebben er van genoten!

Welkom Massimo

vandaag was het laatste instapmoment voor dit schooljaar en we kregen er nog één vriendje bij: Massimo. Welkom! We zitten nu met 23 vriendjes in de klas: 16 peuters en 7 kleuters. Samen gaan we de laatste weken nog wat avonturen tegemoet. nemen jullie hier af en toe een kijkje en beleven jullie die met ons mee?

Feest voor Lex

Het lijkt wel of we een piekperiode hebben in het feesten want vandaag mocht er alweer eentje drie kaarsjes uitblazen. Dit keer was Lex de gelukkige en met een grote glimlach ging hij vol trots op de feeststoel zitten. Fier vertelde hij dat hij nu 3 jaar geworden was. We riepen dan ook drie keer luid hoera voor hem, maakten met onze handjes vuurwerk, bliezen een ballon op en schreven een kaartje. Er werd gedanst en gezongen en gesmuld. Lex koos de rups van aardbei en banaan uit ons boek en het werden maar liefst 3 lange rupsen. Lekker en gezond! Dankjewel, Lex en dikke proficiat van ons allemaal!

Feest voor Amber en Felien

Niet één keer maar twee keer feest vandaag want de zusjes Amber en Felien vierden hun 4e verjaardag. Met zijn tweetjes naast elkaar, elk op een feeststoel en dan genieten maar. We hebben gedanst en gezongen en gesmuld. Er verschenen poezenmandarijntjes onder de palmbomen van fruit en het smaakte! Dikke proficiat, Amber en Felien en bedankt voor het lekkers!

Feest voor alle mama’s

Zondag 12 mei zetten graag alle mama’s in de bloemetjes want dan vieren wij Moederdag. Wij gaan onze mama’s verwennen met een tasje met daarin zeepjes en scrub. Voor de scrub hebben we eerst grove zeezoutkristallen in een plastiek zakje fijn geklopt met een klein hamertje en dit daarna gemengd met vanillegeurolie en olijfolie. De zeepjes boetseerden we met zeepvlokken, badschuim en kleurstof maar dat was harder dan we dachten. Gelukkig hebben onze kleuters sterke spieren en lukte het hen wel. In de speelhoeken hebben we kettingen gemaakt met parels, touw en pasta, we konden ons verkleden en aan de spiegeltafel ons mooi maken met juweeltjes. Lieve mama’s allemaal een héél fijne Moederdag gewenst!

Babybezoek!

Vandaag mocht Tuur zijn babybroertje voorstellen aan de klasgenootjes. En of hij fier was! Hij glunderde!!! Zijn broertje heet Wout en wij mochten Wout bewonderen. Spontaan merkten onze kindjes op hoe klein zo’n baby nog is: kleine vingers, kleine voetjes,… . We gaven onze geschenkjes die we knutselden mee en wij werden getrakteerd op een lekker snoepzakje. Dankjewel! Dikke proficiat aan de hele familie en bedankt voor het bezoekje aan onze klas.

Hiep, hiep, hoera…Lilou wordt 3 jaar!

Lilou had er erg naar uitgekeken om ook op de verjaardagstoel te mogen zitten en eindelijk is het dan zo ver! Nu mag Lilou ook al 3 kaarsjes uitblazen. we bliezen een ballon op, schreven een kaartje en mochten smullen van een grote regenboog vol fruit. Lekker!!! Net als elke keer sloten we ons feestje af met luide feestmuziek. Dikke proficiat, Lilou en bedankt voor de traktatie!

Daar zit muziek in!

Twee weken lang hebben wij gewerkt rond het thema “muziek”. Er wordt al veel gezongen en bewogen op muziek maar nu hebben we de rijke wereld van de muziek wat beter verkend. We hadden een muziekhoekje in de klas met gitaren, een drumstel, een xylofoon, sambaballen,… . We mochten ook Patrick en Nathalie verwelkomen: twee muzikanten die samen met ons de klassieke kinderliedjes hebben gebracht. Het was leuk! Elke kleuter mocht een grote kartonnen gitaar pimpen en we maakten met een papieren bord een schudinstrumentje. Het ging er af en toe best luid aan toe maar we hebben ervan genoten!

Victor op de troon

Vandaag mocht Victor plaatsnemen op onze verjaardagsstoel. Eerst even aarzelend maar daarna toonde hij vol trots 3 vingers want ja…ook hij is nu 3 jaar geworden en dat vraagt om een feestje natuurlijk! We hebben gezongen en gedanst, we bliezen een ballon op en schreven een kaartje en niet te vergeten: we maakten met onze handen een knallend vuurwerk! Victor koos de rups van bananen en aardbeien en we hebben gesmuld! . Dikke proficiat en bedankt voor het lekkers!

Drie maal hoera voor Djaïlano!

En al meteen de eerste dag na de vakantie mogen we feesten! Djaïlano is in de vakantie 3 jaar geworden en kan nu ook op school feesten. Fier als een gieter ging hij op de feeststoel zitten. We bliezen een ballon op, schreven een kaartje, hebben gezongen en gedanst en daarna mochten we smullen. Djaïlano koos de racewagentjes. Dikke proficiat Djaïlano en bedankt voor de traktatie!

Welkom, Lola

We hebben er een vriendinnetje bij: Lola. Als enig nieuwe peutertje na de paasvakantie mocht ze op héél wat aandacht rekenen van de klasgenootjes en dus een beetje overdonderd startte ze haar dag. Al snel werd duidelijk dat ze ook op eigen houtje volop op verkenning kan gaan. Hopelijk kan je nog veel nieuwe dingen ontdekken en met ons avonturen beleven, Lola!

Proficiat met je verjaardag, Linn!

Feest, feest, feest, en dit keer voor Linn! Linn is 3 geworden en kon oh zo moeilijk kiezen uit ons verjaardagsboek dus kwamen er egeltjes onder de regenboog te zitten 🙂 maar eerst maakten we een kroon, we zongen liedjes en bliezen een ballon op. We smulden het vele fruit op en het smaakte! Dankjewel voor de traktatie, Linn.

Theater “De belleman” ‘Poesie Mauw’

Op 25 maart mochten wij een theaterstuk bijwonen van “De belleman”. De verteller is op zoek naar zijn poes en wie oh wie kan hem vertellen waar die is? Tijdens het stuk worden zowel leerkrachten als kleuters aangemoedigd mee te doen om de poes te vinden. Een héél boeiend, interactief en leuk theaterstuk. We hebben ervan genoten!

Bijna Pasen

Joepie, het wordt stilaan lente en dan komt Pasen er ook aan. We versieren een paastak met eitjes, vogeltjes, vlinders,… en we knutselen ons paasmandje. Met de handen in de verf maakten we een groot paasei en met allerlei materialen decoreerden we paaseieren waarbij we onze fijne motoriek oefenden. Er werden eitjes gebakken en opgesmuld…hmmm, lekker!

De Kip en de kuikens

Binnenkort is het Pasen en net als elke jaar komt er dan een kip op bezoek in de klas. En wat een lieve knuffelkip: ze zit graag op schoot en laat zich alle aandacht wel bevallen. De kleuters konden haar zien stappen door de klas, zagen haar graantjes pikken en water drinken en hoorden haar kakelen en dat kan ze best luid! Bij Linn thuis worden kuikens grootgebracht en deze mochten ook een dagje op bezoek komen. dankjewel daarvoor.

Hiep, hiep, hoera voor Boris

Wat een feest! Vandaag mag Boris op de feeststoel plaatsnemen want ook hij behoort nu tot het clubje van de driejarigen. Boris genoot zichtbaar van alle aandacht en keek vooral uit naar het muziekmoment om gitaar te kunnen spelen. We maakten de banaandolfijntjes uit ons feestboek. Dikke dankjewel voor de traktatie en nogmaals dikke proficiat met jouw verjaardag Boris!

Hieperdepiep hoera voor Floor!

Vandaag was het Floor die mocht plaatsenemen op onze feeststoel. Morgen wordt zij 3 jaar maar omdat er dan generale repetitie is voor ons schoolfeest mag ze vandaag al genieten van een feestje…dubbel feest dus! Floor had er duidelijk naar uitgekeken want ze wist zonder aarzelen welke kleur ze wou voor haar kroon en welk kaartje. We hebben gedanst en gezongen en gesmuld van de fruitbloemen. Dikke proficiat, Floor en bedankt voor de traktatie!

Gelukkige verjaardag, Tuur!

Wat een blije snoet…en of Tuur fier was dat jij jarig was? Hij straalde en genoot met volle teugen! Zoals altijd hebben we gezongen, gedanst rond de feeststoel, vuurwerk gemaakt en gesmuld van heerlijke poezenmandarijntjes. Dankjewel voor het lekkers, Tuur! We sloten het feest af met feestmuziek. Dikke proficiat!

Welterusten, Kleine Beer

We werkten rond het prentenboek “Welterusten, Kleine Beer”. We hebben lantaarns gesorteerd van klein naar groot, speelden zelf ‘beer’ met de verkleedkledij en konden spelen in ons berenholletje. Op vrijdag maakten we samen berenpap klaar en konden die opsmullen. We deden de berendans, maakten met papier-maché een berenholletje,… . We kwamen ook een dagje in pyjama en speelden een spelletje in het reuzenbed. Vertrekkend uit het thema “slapengaan” was de sprong naar “mijn knuffel” snel gemaakt. We bekeken allemaal onze knuffel en konden ermee dansen. de peuters maakten een knuffeltje met gescheurde stukjes papier, de kleuters werkten met structuurverf. Dikke knuffel van ons allemaal!

Activiteitjes met leerlingen van Stella Matutina

De leerlingen van het 4e middelbaar van Stella Matutina hebben een aantal spelletjes voorbereid om met ons te spelen. Alles kaderde in het thema “boerderij”. We konden boerderijdieren benoemen, nabootsen, fijn motorische oefeningen doen, een tractor bestempelen,… . Voor deze leerlingen een nieuwe leerkans en voor ons een fijne ervaring. We werden ook nog eens getrakteerd op heerlijke, zelfgebakken koekjes…wat een verwennerij! Dikke dankjewel allemaal!

Voorleesmoment met leerlingen van St. Franciscusinstituut

Op vrijdag 1 maart kwamen er leerlingen van het 5e jaar van het Franciscusinstituut (’t Kasteel) voorlezen in onze klas. Ze hadden een vertederend verhaaltje over een kleine uil meegebracht en na het vertelmoment konden we uilenmaskers versieren, kleurplaten maken,… . Een leuke voormiddag!

Welkom, Thor

Vandaag zette Thor zijn eerste stapjes op onze school en in onze klas. welkom, Thor! Hopelijk voelt hij zich vlug thuis.

Doe eens gek…’t is carnaval!

de hele week hielden we een “gekke” week in aanloop naar ons grote carnavalsfeest op vrijdag. We trokken onze kleren binnenstebuiten aan of in een verkeerde volgorde, we hadden een gekke harendag, een XL-dagje, een ‘allesbehalve boekentassendag’ en op vrijdag verkleeddag. In de klas konden we spelen in de confetti en serpentinebak, we dansten mee met Bumba en de clown op vrolijke muziek, we lieten knikkers dansen in de verf,… . op vrijdag kwam de carnavalswagen van de groep “De Sotten” meerijden op onze optocht. we hebben ervan genoten!

Feest voor Léonie!

Er is er ééntje jarig en dat is Léonie! Vanaf vandaag hoort zij ook tot het clubje van de 3-jarigen en dat vraagt om een feest natuurlijk. Fier als een gieter nam Léonie plaats op de feeststoel en genoot van het zingen en dansen. Ze keek duidelijk uit naar een ‘rode’ kroon en ‘rode’ ballon want daar moest ze helemaal niet over nadenken, de keuze was direct gemaakt 🙂 . Léonie trakteerde ons op lekkere fruitbloemen en na het smullen maakten we ook feestmuziek. Dikke proficiat, Léonie en bedankt voor het lekkers!

Welkom Linn

We kregen er een nieuw vriendinnetje bij: Linn is haar naam. Welkom, wij hopen dat je je vlug thuis voelt in onze klas.

Wij zijn kleine kunstenaars

Bijna drie weken lang hebben wij allerlei technieken uitgeprobeerd en ermee geëxperimenteerd. We maakten allerlei kunstwerken om op onze grootouderdag fier te kunnen voorstellen aan alle oma’s, opa’s, mémé’s, pépé’s,… . We werkten met papier-maché, deden monodruktechnieken, schilderden met penselen,… . Onze kleuters en peuters keken erg uit naar hun tentoonstellingsdag en alle blije reacties van de grootouders deden ons echt deugd. Dankjewel lieve grootouders!!

Wie zit op de troon? Wie krijgt een kroon? Het is Lou!

Vandaag mocht Lou plaatsnemen op onze verjaardagstoel want ook hij is 3 jaar geworden! Dikke proficiat, Lou! We hebben een kaartje geschreven, een ballon opgeblazen, gezongen en gedanst en daarna ook lekker gesmuld van de piratenbootjes. Lou kon in één keer de 3 kaarsjes uitblazen…wauw! We lieten ook nu weer de feestmuziek klinken en sloten zo ons feestje af. Bedankt Lou voor jouw traktatie en geniet nog van jouw dagje.

Hieperdepiep hoera voor Cruz

Het was alweer een tijdje geleden dat er iemand mocht plaatsnemen op onze verjaardagstoel maar vandaag was Cruz de gelukkige! Hij is 3 jaar geworden en dat hebben we gevierd! Cruz was super verlegen en wist niet goed hoe hij om moest gaan met al die aandacht maar toch heeft hij van zijn feestje genoten. We hebben gezongen en gedanst, een kaartje geschreven en een ballon opgeblazen en lekker gesmuld. Cruz koos de race-auto’s uit ons verjaardagsboek. Dikke dankjewel voor de lekker gezond traktatie, Cruz! We slotende feestdag af met muziek en de instrumentjes. En…we hoeven niet lang te wachten op het volgende feestje, dus neem snel hier weer een kijkje 🙂

Welkom Amber, Lex en Lowie

Bij de start van 2024 mochten wij vandaag 3 nieuwe peuters verwelkomen: Amber, lex en Lowie. wij hopen dat zij zich vlug thuis voelen in onze klas! Hieronder ook een paar sfeerbeelden uit ons klasje!

In een stalletje…

We beluisterden elke dag een stukje van het kerstverhaal en we mochten ook zelf Jozef, Maria, de herder, het schaapje,… spelen maar dan in een stalletje in Michelbeke 🙂 . We hebben een mooie, rode kerstbal geknutseld, een kerstkrans geschilderd, … . We leerden ook onze nieuwjaarsbrief (voor velen de eerste) en op de laatste dag voor de vakantie hielden we een kerstfeestje met dans, gezang en een lekker hapje en drankje.

Fijne feestdagen iedereen!

Op weg naar Kerstmis

Héél wat kindjes vertelden dat er thuis wel al een kerstboom staat en in onze klas nog niet…wij zwaaiden eerst de Sint uit maar zorgden ook nu voor onze kerstboom in de klas. Iedereen mocht zijn steentje bijdragen bij het versieren of was het “zijn balletje” bijdragen 🙂 Ook op onze speelplaats zorgden we voor wat extra decoratie en sfeerlichtjes want we gaan een héél gezellige tijd tegemoet: op weg naar Kerstmis.

Krullenbol “de stoomboot

Hoe kan het ook anders als de Sint in het land is dat ook onze krullenbol helemaal in dit thema past. we deden de krullenbol “stoomboot”. Hierbij oefenden we vooral de verticale en horizontale lijnen tekenen op muziek.

Hij komt… die lieve Sint

Joepie…de Sint is bij ons op bezoek geweest. wat spannend maar oh zo leuk! De Sint vertelde uit zijn dikke boek en had mooie geschenken bij. Wij hebben met zijn allen gedanst en gezongen. Dankjewel, Sinterklaas!

De Sint komt bijna!

Ja hoor…hij is terug in het land: Sinterklaas! Binnenkort komt hij ook naar onze school. Wij spelen intussen zelf Sint en Piet met de verkleedkleren. we knutselen elk ons eigen stokpaardje, versieren een Pietenmuts of mijter, boetseren wortelen of schilderen er één, we tellen pakjes,… . en we tellen ook de dagen af tot hij naar onze school komt…spannend maar oh zo leuk!

Krullenbol “spat, spat”

Het regent dat het giet en het gaat van “spat, spat, spat”. Dit is onze nieuwe krullenbol die we eerst groot motorisch hebben ingeoefend, rond gewerkt met fijn motorisch materiaal en ook op papier gezet.

De voorleesweek

Deze week was het voorleesweek en in de andere klassen kwamen er mama’s, papa’s, oma’s,… voorlezen maar bij ons in de klas ligt dat soms wat moeilijk (traantjes bij afscheid, kindjes die het niet kunnen plaatsen dat de ene mama wel kan komen en de andere niet,…) dus hebben wij op veilig gespeeld en voorlezers van binnen onze school gevraagd. Op dinsdag kwam juf Elke (boekhouding) voorlezen, donderdag Mevr. Sabine (directie) en op vrijdag juf Sylvie (secretariaat). Onze kleuters hebben met volle teugen genoten van de verhaaltjes. Ook de juf las nog verhaaltjes voor dus we hadden een rijk gevulde voorleesweek.

Belgisch kampioen Sofie Van Bunder op bezoek

Binnen ons jaarthema “sport en spel” kregen we deze week bezoek van Sofie Van Bunder. Zij werd deze zomer Belgisch kampioen met haar paard “Ensemble” op de jumping voor amazones. We mochten naar het paard gaan kijken en een beetje later kwam Sofie ons iets meer vertellen over de paardensport, het kweken en opleiden van paarden… . Onze kleuters waren erg geboeid! Dankjewel voor het bezoek aan onze school!

Uitreiking tekenwedstrijd

Op vrijdag 17 november kregen wij bij onze kleuters bezoek van het Bloemencomité en enkele mensen van de Sociale werken H. De Croo. Zij kwamen vertellen wie de winnaars waren van de tekenwedstrijd verbonden aan de kermis van begin oktober. Robin, Anisha en Avrora vielen in de prijzen maar ook alle andere kleuters kregen een mooie verrassing. Dankjewel namens al onze kleuters en hopelijk tot volgend jaar!