Hoera voor Myriam!

Ook Myriam mag in de vakantie 4 kaarsjes uitblazen! Maar het feestje vieren we nu alvast in de klas! We maakten een kroon en bliezen een ballon op en dan konden we dansen rond de feeststoel. Myriam glunderde! We versierden bootjes met vlagjes en dan mocht ze blazen…hoera! Nog luide feestmuziek en dan aftellen naar haar feest in de vakantie! Geniet ervan, Myriam!

Imme wordt 4 jaar!

Imme is jarig in de vakantie maar zijn feestje hebben we nu alvast gevierd! Imme keek er erg naar uit maar dan plots op die stoel…en iedereen die naar je kijkt…hij werd er zowaar verlegen van maar gelukkig kon hij na die eerste verwarring toch genieten van zijn feest! Hij koos de feestkoekjes uit ons boek en hielp de koekjes mee versieren. Vier kaarsjes om uit te blazen en dan smullen maar! We sloten het feest af met de instrumentjes en we zongen uit volle borst voor Imme! Gelukkige verjaardag en geniet ook van je dag in de vakantie! Bedankt voor het lekkers!

Juf Marina gaat met pensioen

Al heel wat jaren was juf Marian het vertrouwde gezicht in onze avondopvang en voor onze kleutertjes ook nog eens de vast middagopzichtster op onze speelplaats. En nu, wat gaat zij u doen? Zij gaat met pensioen! Wat was het moeilijk voor onze kapoenen om het geheim te houden dat we een geschenkje geknutseld hadden en dat we feest gingen vieren…en toch was juf Marina nog erg verrast toen zij plots in de bloemetjes werd gezet op de verwendag. Ze werd dan ook met een smoesje naar school gelokt zogezegd om deel uit te maken van onze jury op ‘Lilare got’s talent’. Bedankt juf Marina voor de vele jaren van inzet en zorg voor onze kinderen. Geniet van je pensioen!

Foute party verwendag!

Tijdens dit ‘Coronajaar’ waren uitstapjes amper mogelijk aar vandaag hebben wij dat goedgemaakt met een heuse ‘verwendag’ voor onze kinderen. alles stond in het teken van “de foute party”! We kwamen gek gekleed naar school en mochten genieten van een ruim aanbod aan activiteiten: het springkasteel, eendjes vissen, bellen blazen, fietsparcours, waterspelletjes, de fotobooth en voor de oudere kinderen van de school werd een spookkot en gameroom ingericht. Zo kwam iedereen aan bod. We smulden een heerlijke hotdog ‘s middags en in de namiddag vierden we juf Marina die op pensioen gaat! Wat een supertoffe dag! op de Facebookpagina van onze school vinden jullie nog heel wat extra foto’s

Hieperdepiep hoera voor Mila!

Er mag alweer gefeest worden in onze klas en dit keer is Mila de gelukkige! Ook al 3 jaar en wat is ze daar trots op! Fier als een gieter nam ze plaats op onze feeststoel en genoot van alle aandacht bij het dansen en zingen. Mila koos de fruitrupsjes uit ons verjaardagsboek en hielp die flink mee klaarmaken. even later lagen de rupsen klaar en dan…smullen maar, lekker en gezond! Zoals altijd sloten we het feest af met de instrumentjes en dus luide feestmuziek! Dikke profificat, Mila en bedankt voor het lekkers!

Wij gaan sporten!

We startten de dag me een stevige wandeling tot aan de terreinen van de voetbalploeg Michelbeke. De weergoden waren ons bijzonder goed gezind en onder een stralende zon konden we allerlei spelletjes spelen: we mikten op doel, gingen touwtrekken, speelden met de parachute, kegelden, probeerden zaklopen uit (wat een uitdaging!) en speelden ook wat rustigere spelletjes als ‘zakdoekje leggen’. We genoten van onze picknick en deden een tweede spelronde. Voor we het wisten was de dag al om. Moe maar tevreden konden we huiswaarts. dikke proficiat aan onze sportievelingen!

Jitse is jarig!

Hoeveel pech kan je hebben dat je net op je verjaardag ziek wordt? Het overkwam onze Jitse maar gelukkig is uitstel géén afstel en kon ze enkele dagen later toch nog genieten van haar verjaardagsfeestje. Ze was er zowaar wat overdonderd door! Jitse zat op de feeststoel en we hebben voor haar gezongen en gedanst, we schreven een kaartje en bliezen een ballon op en daarna mochten we aan tafel. Jitse trakteerde met de bootjes. Flink de drie kaarsjes uitblazen en dan smullen maar! De luide feestmuziek weerklonk even later als afsluiter voor ons feest. Dikke proficiat, Jitse en bedankt voor het lekkers!

Papa is cool…

en dat zijn wij ook!

Feest voor papa

Op 13 juni zetten we alle papa’s in de kijker maar voor die tijd gaan wij in de klas aan de slag. we maken een cadeautje dat helemaal in het teken van ‘muziek’ staat, we luisteren en dansen op de lievelingsmuziek van onze papa en spelen zelf papa aan de werktafel en in de verkleedhoek. We spelen ‘hamertje tik’ en experimenteren met scheerschuim.

Lenneke is jarig!

Er is er eentje jarig! Lenneke is 3 jaar geworden en mocht dan ook vandaag op onze feeststoel plaatsnemen. We maakten een kroon en schreven een kaartje, dansten rond de feeststoel en zongen liedjes en daarna mochten we aan tafel. Lenneke koos de feestkoekjes uit ons verjaardagsboek en hielp die mee decoreren met een ruim assortiment aan snoep en suikerwaren. Fier als een gieter blies ze de 3 kaarsjes uit en dan…smullen maar! Net als altijd sloten we het feestje af met luide feestmuziek. Dikke proficat, Lenneke en bedankt voor de traktatie!

Olympische Spelen

Dit jaar gaan de Olympische Spelen weer door. We bekeken in de klas een filmpje van een openingsceremonie en knutselden een grote olympische vlam. We startten de dag met een openingsstoet: de Olympische vlam voorop en de vlaggendragers voor de verschillende landen in een lange rij er achter aan. Daarna speelden we een landenspel: we deden estafettespelletjes, mikspelen, behendigheidsspelletjes,… . In de namiddag mochten we fietsen. Op het einde van d edag kreeg iedereen een meer dan welverdiende medaille! Proficiat aan alle sporters!

Drie maal hoera voor Mila en Adriana

Feest in de klas want Mila en Adriana zijn op Moederdag 3 jaar geworden! Dikke proficiat meisjes! We maakten de kroontjes en bliezen ballonnen op, er werden kaartjes gekozen en dan werd er gedanst. Daar hadden Mila en Adriana erg naar uitgekeken en ze genoten dan ook zichtbaar van hun feest. We versierden lekkere chocomousses met besjes en kiwipartjes tot vrolijke gezichtjes. Ook de snoetjes van alle vriendjes blonken van plezier bij het smullen….lekker! Daarna maakten we feestmuziek en sloten zo het feestje af. Dikke proficiat Mila en Adriana en bedankt!

Feest voor alle mama’s

Binnenkort zetten we alle mama’s eens extra in de bloemetjes want dat verdienen ze dubbel en dik! In ons klasje beginnen we alvast druk te knutselen maar we gaan niet verklappen wat we gaan maken want dan is er geen geheimpje meer aan! We kunnen wel vertellen dat we met auto’s door de groene verf reden en dat we met onze handen geschilderd hebben met verf en behangerslijm en twee kleurtjes waarvan wij denken dat mama ze mooi vinden. We speelden ook spelletjes met bloemen om de kleurtjes te herkennen en te benoemen, om patroontjes te maken,… . We boetseerden met plasticine kralen voor aan een ketting en speelden ‘mama’ met de verkleedkledij. De peuters schilderden de lievelingsjurk van mama en nog veel meer. Alvast nu al aan alle mama’s een héél fijne Moederdag gewenst!

Samen knutselen, samen spelen

Wat is er nu leuker dan samen te kunnen spelen en werken. Wij maken heel wat plezier in onze klas maar er wordt ook hard gewerkt 🙂 Met papiermaché maken we samen decorstukken om ons prikbord buiten wat op te fleuren. Er is een leeshoekje bijgekomen op de speelplaats maar het prikbord erbij kan een opfrisbeurt wel gebruiken. Samen maken we er iets moois van.

Anisha is jarig…hoera!

Oh wat is het lang wachten als je het 4e kindje binnen één week bent die jarig is…maar Anisha laat het niet aan haar hartje komen en gaat fier als een pauw op de feeststoel zitten. Het kan allemaal niet snel genoeg gaan want ze wil zo graag een kroon, een kaartje, een ballon,…maar eens we beginnen te dansen kan ze echt genieten! Anisha koos voor een heel lekkere en gezonde traktatie want we maken een reuzenrups van schijfjes banaan en aardbei. De kleuters vinden het superleuk hoe lang de rups wordt…bijna zo lang als de hele tafel! Met zijn allen smullen we de rups naar binnen…heerlijk! En na al dat smullen maken we nog luide feestmuziek met de instrumentjes. Dikke proficiat, Anisha!

Het is feest voor Joni!

Wie zit er nu op de verjaardagsstoel? Het is Joni want zij is 3 jaar geworden! Dikke proficiat hoor! We zongen liedjes, dansten rond de feeststoel, schreven een kaartje en mochten plaatsnemen aan de feesttafel. Spannend want Joni vertelde dat we “bomen” gingen maken…en gelijk had ze want met lekkere mandarijntjes, bananen en kiwi’s werden grote palmbomen gemaakt. Joni kon de kaarsjes in één keer uitblazen en dan konden we smullen! Zoals altijd werd het feest afgesloten met feestmuziek! Dikke proficiat!

Hoera…Remi is 3 jaar!

Ook Remi mag deze week op de feeststoel gaan zitten want hij is 3 jaar geworden! Een beetje verlegen maar toch ook superblij gaat hij op de stoel zitten. Er wordt gezongen en gedanst en Remi geniet met volle teugen! Hij koos de bootjes uit ons verjaardagsboek en Remi gaf elk bootje een roer en een zeil en dan varen we af op een smulfeest! Lekker hoor, dankjewel, remi! Zoals altijd staan ook nu de instrumenten klaar en maken we luide feestmuziek! Dikke proficiat, Remi!

Hiep, hiep, hoera…Maxim is jarig!

Deze week wordt een echte feestweek en het is Maxim die als eerste plaats mag nemen op onze feeststoel. Maxim mag 4 kaarsjes uitblazen en is dan ook bijzonder fier en blij met alle aandacht. Hij koos de trein uit ons verjaardagsboek en weet heel goed hoe het moet om deze mee klaar te maken. Nu snel alle kaarsjes uitblazen en dan… smullen! Zoals altijd sluiten we het feest af met feestmuziek. Dikke proficiat, Maxim en bedankt voor het lekkers!

Welkom, Fléur

De paasvakantie is voorbij dus starten we ons derde trimester en we mochten vandaag al meteen een nieuw vriendinnetje welkom heten: Fléur. Een beetje onwennig zet ze haar eerste stapjes bij ons op school en we doen er alles aan omdat ze zich hier vlug zou thuisvoelen. Deklasvriendjes nemen haar wellicht vlug mee op onze avonturen.

Lentewandeling

Daar is de lente en daar is de zon en de paasklok is onderweg! Hoera! We gingen vandaag op lentewandeling en brachten ook een bezoekje aan de kippen, haan, schapen en lammetjes van onze school. Hier en daar in de schooltuin konden we de eerste lentebloemen zien, we zagen de knoppen aan de bomen en bij de bloeiende boom gonsde het van de bijtjes. De lammetjes waren een beetje wantrouwend en bleven op een veilige afstand staan maar wij konden ze toch goed bekijken evenals de kippen en de fier haan op het kippenperk.

In de klas hebben we de paasboom versierd met allerlei eitjes en de kleuters tekenden eitjes aan hun paasboompje terwijl de peuters met vingerverf en propjes zijdepapier een lentetak versierden. Met structuurverf hebben ook een kip geschilderd. Later die week hebben we ook kippeneitjes, een ganzenei en kwarteleitjes bekeken en vergeleken. De kippeneitjes belandden in de pan en wij hebben ze lekker opgesmuld met een boterhammetje…lekker! Toen kwam niet de paasklok eieren strooien maar strooide Corona weer eens roet in het eten…ons klasje ging een weekje eerder dicht maar de paasklokken vinden vast en zeker nog de weg naar jullie…tot gauw!!

Lezen is een feest!

Dit jaar bestaat “de jeugdboekenmaand” 50 jaar en dat vraagt om een feest: een ‘leesfeest’. Op maandagochtend werd de leesweek plechtig geopend en voor de gelegeneheid was iedereen héél feestelijk uitgedost! Bij ons in de klas gaan we werken rond de gekende prentenboekjes van ‘Nijntje’ getekend en geschreven door Dick Bruna. Het eerste boekje van Nijntje werd uitgegeven in 1955 en tot op vandaag zijn ze nog steeds erg geliefd bij onze jongste ‘lezertjes’. elke dag werd een nieuw verhaaltje -in rijmvorm- voorgelezen en beluisterd. De peuters hebben een Nijntje gekleurd en haar ballon versierd met vingerverf terwijl de oudsten scheurden en kleefden. We speelden ook allerlei spelletjes, puzzels, stempelden Nijntje in het ballenbad.. . In elke middagpauze was er een vrijblijvende voorleessessie: wie dat wou kon naar een extra verhaal gaan luisteren. We leerden ook een versje van Nijntje, dansten met met Nijntje en tante Trijnen knutselden ‘nijntjesoren’ waarmee we op vrijdag verkleed naar huis gingen.

Wij zijn piraten van de zee

Er lag deze morgen een koker met een piratenvlag op in onze klas…wie heeft die daar gelegd? De koker bevatte een brief en daarin konden we lezen dat die van “Aadje, Piraatje” kwam. Aadje, piraatje had onze hulp nodig! Zeerovers waren uit op de piratenschat en de schatkaart was nergens meer veilig behalve bij ons in de klas. Net als echte piraten zouden wij zorg dragen voor de schat en nog meer…door het afleggen van verschillende proeven konden wij op twee weken tijd zelf ‘piraat’ worden en meegaan op avontuur. Eerst en vooral schilderden we onze eigen piratenhoed. Daarna leerden we met scheepstouwen knopen leggen, we voerden een evenwichtsparcours uit want op een schommelend schip heb je héél wat evenwicht nodig. We verkleedden ons als piraten, kleurden een schatkoffer en stempelden er gouden munten in. We maakten ook onze eigen schatkaart die in een badje van koffie een verouderingsproces onderging. Wat spannend allemaal! We legden een klauterparcours af om in de hoogste mast te klimmen tot aan het kraaiennest van ons schip, we vingen haaien met speciale haken,… . Op vrijdag trokken we op zoek naar de schatkoffer en we vonden hem! Aadje, piraatje was blij dat we de schat hadden kunnen veilig stellen en trakteerde ons op lekkere piratenkoeken. Voor de rum hebben we vriendelijk bedankt maar een sapje ging er wel vlot in. Elke piraat was superblij zijn piratendipoma te mogen ontvangen…wat een avontuur! Ahoi, piraatjes!

Thema energie: géén licht voor Pol, de mol

Wat is er aan de hand in mollenland? Pol, de mol is het wel gewoon in het donker te wonen maar nu is het echt stikdonker! Gelukkig gaan zijn vrienden mee op zoek naar de oorzaak van het energieprobleem en…er zijn energievreters aan het werk! Die verbruiken zoveel onnodige energie dat er voor pol helemaal niks meer overblijft. Die moeten dus dringend uitgeschakeld worden. Samen met de kleuters trokken we ook in onze beurt op zoek naar “energievreters”: het licht in de gang was nog aan, het pc scherm staat bijna de hele dag onnodig aan, de koffiezet staat in standby,… . We kunnen héél wat doen om ook energie te besparen. elke kleuter maakte zijn eigen ‘energievretertje’ dat meeging naar huis om ook daar op zoek te gaan naar sluipverbruik. Dankjewel mama’s en papa’s om ook thuis mee te zoeken! We kleurden met houtskool ons molletje en schilderden sensopatisch de molshoop, we gaven elk molletje de juiste molshoop terug want wat moet een zeer grote molshoop nu met een klein bergje aarde? Gelukkig vond elke mol zijn eigen molshoopje terug.

Vier kaarsjes op de taart voor Nathan

Hoera voor Nathan, hij is -als oudste van onze klas- de eerste kleuter die 4 kaarsjes mag uitblazen. Hij was dan ook héél blij op de feeststoel te mogen zitten. We schreven een kaartje, zorgden voor een mooie ballon en we dansten en we zongen. Nathan koos ‘de bootjes’ uit ons verjaardagsboek en hielp die mee samenstellen. Daarna konden we smullen. Zoals altijd werd het feest afgesloten met luide feestmuziek. Dikke proficiat, Nathan!

Wij zijn ‘de best sorterende klas’

Superfier zijn wij want wij hebben “de gouden vuilbakken” gewonnen. die worden uitgereikt aan “de best sorterende klas”. Leerlingen van de MOS-ploeg controleren wekelijks hoe goed het lukt om al ons afval juist te sorteren en wij zijn deze maand de winnaar! Dikke proficiat aan mijn kapoenen!

Het is winter…bibber bibber

Het is winter, bibber, bibber want buiten is het koud maar gelukkig zitten wij lekker warm in ons klasje. Cocorico, onze klaspop, zat héél warm ingeduffeld klaar want wij zouden het laten sneeuwen. Géén echte sneeuw natuurlijk maar wel met isomochips…wat leuk (hoewel de opkuis wat minder was)! We scheurden héél veel witte snippers papier om een sneeuwpopje van te maken en we konden sneeuwpoppen met gek gekleurde neuzen aankleden. Met een pincet en witte pomponnetjes vulden we sneeuwmanflessen. We bekeken al onze warme mutsen en versierden zelf mutsen door te stempelen of te kleuren. We spoten scheerschuim op de tafel en tekenden figuren in deze sneeuw en dat liet ons klasje ook nog heerlijk ruiken.

Hieperdepiep…hoera! Robin is jarig!

Vandaag mag Robin plaatsenemen op onze feeststoel want ze wordt 3 jaar! We zingen en dansen, maken een kroon en blazen een ballon op. Robin koos de snoepwagen uit ons verjaardagsboek en hielp die -fier als een gieter- mee klaarmaken. In één adem de 3 kaarsjes uitblazen en dan smullen maar! Zoals altijd sluiten we af met feestmuziek. Dikke proficat, Robin!

Ziek? Naar de dokter…

Hoewel er aan “ziek-zijn” helemaal niks leuk is, vinden de kleuters het altijd reuzenfijn om er rond te werken. Er werden dan ook maar liefste twee dokterspraktijken ingericht in de klas. En ook voor onze klaspop werd héél goed gezorgd want hij was ook maar wat slapjes. Gelukkig kon de dagelijkse dosis siroop en de goede zorgen van de kleuters hem er snel weer bovenop helpen. De kleuters boetseerden pilletjes of tekenden ze met bordstiften, er werden pilletjes gestempeld in de juiste pot en onze peuters schilderden met verfrollen hun eigen dokterstas. Atsjoem, atsjie… gezondheid allemaal!

Als ik in de spiegel kijk…

Kijk…dat ben ik! We speelden deze week allerlei spelletjes met de spiegel: we bootsten houdingen na, trokken gekke bekken, herkenden spiegelbeelden,… We leerden ook heel wat over ons lichaam: we benoemden onze lichaamsdelen, lieten met het lied ‘rinke ranke rijnen’ lichaamsdelen vliegensvlug verdwijnen, … . We gingen experimenteren met de materialen uit de zintuigenkoffers en konden zo heel wat ruiken, voelen, horen en zien. We ontdekten dat we ook met onze voetjes en tenen heel wat weer kunnen dan ze verstoppen in onze sokken en schoenen. Zo probeerden we een wattenpropje te grijpen met ons teentjes (wat bij de één al vlotter ging dan bij de ander). We deden op het einde van de week ook een ‘blotevoetenpad’: we konden ervaren dat sommige dingen heel aangenaam aanvoelen en andere weer wat minder en het bleek ook een heus evenwichtsparcours te zijn maar iedereen geraakte vlot aan de overkant.

Sssst…ik slaap!

Met mijn pyjama aan en mijn knuffel in de hand ga ik naar dromenland! We werken deze week rond “slapengaan”. In de poppenhoek is een extra groot bed gezet waar we kunnen slapen maar ook wat rollebollen. Er is ook een extra slaaphoekje in de klas met een lekker warm deken, knuffels en een wekker. Onze kleuters hebben repen papier geknipt om een dekentje te versieren en onze peuters stempelden met blokstempels vierkantjes op het deken. Met de dobbelsteen spelen we een sterrenspel en we leggen patroontjes na. Uiteraard mag ‘Janneke maan’ niet ontbreken, ‘s morgens gaan we snel buiten nog even dag zeggen voor die zelf onder de wol kruipt en ‘s avonds hangen we onze houten maan in de lucht.

Op woensdag zijn we een dagje in pyjama naar school gekomen en natuurlijk mocht ook onze liefste knuffel mee. We hielden een modeshow met onze pyjama’s, we dansten met onze knuffels en gingen dan ‘slapen’ in een reuzenbed. Oogjes dicht, de sterrenprojector aan en toen werd het stil…slaap lekker allemaal!

Vic mag 3 kaarsjes uitblazen…hoera!

Ook Vic behoort nu tot het clubje van 3-jarigen want hij mocht in de kerstvakantie 3 kaarsjes uitblazen en dat hebben we in de klas nog eens overgedaan. We hebben gezongen en gedanst, feestmuziek gemaakt, een kaartje geschreven en gesmuld van de traktatie. Vic koos de bootjes uit ons verjaardagsboek en hielp deze mee klaarmaken. Daarna werden de kaarsjes aangestoken en weer uitgeblazen…hoera! Dikke proficiat, Vic en bedankt voor het lekkers!

Welkom, nieuwe vriendjes

Aan iedereen een héél gelukkig en vooral gezond 2021 gewenst!

Wij mochten drie nieuwe vriendinnetjes verwelkomen in onze klas! Welkom Lenneke, Mila en Jitse. Ons klasje telt nu 18 kindjes waarvan 9 kleuters en 9 peuters. Hopelijk voelen onze kapoenen zich vlug thuis in onze vriendengroep!

Op weg naar Kerstmis

De Sint is terug naar Spanje en wij gaan gezellig samen op weg naar kerstmis. We hebben samen de kerstboom versierd in de klas met lichtjes, bollen en slingers. Een mooie boom maar één om naar te kijken… . gelukkig hebben we er in de poppenhoek nog één: niet alleen om naar te kijken maar om naar hartenlust te decoreren zo veel en zo vaak als we willen. We kunnen ook kerstkaartjes ‘schrijven’ naar elkaar en spelen met de kerst- en rendiermutsen. Met verschillende technieken gaan we ook beeldend aan d eslag om een kerstboom te maken: we stempelen met wc-rolletjes, schilderen met bubbeltjesplastiek, werken met verfrollen,… . We spelen ontdekspelletjes rond licht en donker en mogen op de lichtbak spelen met allerlei gekleurde vormpjes. Met gekleurde magneten decoreren we boompjes en leggen eenvoudige patroontjes na. Elke dag beluisteren we ook een stukje van het kerstverhaal dat we mogen naspelen in de stal.

Vrolijk Kerstfeest iedereen!

Hoera voor Alice!

Niet alleen de Sint mag op 6 december verjaardagskaarsjes uitblazen: Alice mag dat ook! En nu waren het er 3! we maakten een kroon, zongen liedjes en dansten zoals altijd rond de feeststoel en Alice? Die genoot met volle teugen! We maakten zomerse palmbomen met fruit als trakatie en smulden ze lekker op! Zoals elke keer sloten we het feest af met muziek. Dikke proficiat, Alice!

Hoera voor Nora!

Er is er één jarig…hoera, hoera! Nora mocht vandaag plaatsnemen op onze feeststoel want zij is 3 jaar geworden! Ze liet zich alle aandacht wel bevallen en genoot van het zingen en dansen. Samen hebben we een grote rups gemaakt van heerlijke aardbeien en stukjes banaan. Lekker en gezond! Daarna mocht Nora drie kaarsjes uitblazen en we sloten het feest af met feestmuziek! Dikke proficiat, Nora!

Hij komt, hij komt… Sinterklaas!

Sinterklaas liet ons in een heel mooie videoboodschap weten dat hij naar onze school komt op vrijdag 4 december. Al zal zijn bezoekje wat anders lopen dan andere jaren. Oh ja…ook de Sint en zijn helpers voelen de Coronacrisis. maar wij laten het niet aan ons hartje komen. We zingen vrolijke liedjes, knutselen het grote boek van Sinterklaas, stempelen zijn paard en schilderen de paardenstal,… . We spelen Sint en piet met de verkleedkleren en spelen in de stoomboot. Op donderdag mochten we onze schoen zetten en het paard zal héél wat te smullen hebben. Smullen konden wij van het lekkers op vrijdag. We kregen van Sinterklaas een evenwichtsparcours dat ons wellicht urenlang speelplezier zal bezorgen. dankjewel Sint en Piet en graag tot volgend jaar!

Drie dikke zoenen voor Elia!

Hieperdepiep…hoera! Elia is jarig en mag 3 kaarsjes uitblazen! Erst mocht hij op de feeststoel gaan zitten en we maakten een kroon, schreven een kaartje en zorgden voor een ballon. We zongen ons feestlied en dansten rond de stoel. Elia koos de feestkoekjes uit ons verjaardagsboek en hielp die mee klaarmaken. daarna konden we smullen! Zoals altijd sloten we het feest af met feestmuziek. Dikke proficiat, Elia en bedankt voor de traktatie!

Welkom aan onze nieuwe vriendjes

De herfstvakantie is voor bij en wij mochten vijf nieuwe peuters welkom heten in onze klas! Wij stellen ze graag even aan jullie voor: Adriana, Mila, Remi, Anisha (niet op de foto) en Joni. Wij hopen dat ze zich vlug thuis voelen in ons klasje. Een paar sfeerbeelden uit onze klas.

Dag ‘Jeroen, pompoen’

Dag Jeroen pompoen… Deze week werken we rond pompoenen. Er lagen heel wat verschillende pompoenen in onze klas en niet alleen de alom gekende oranje maar ook groene, spaghettipompoenen, butternuts,… We voelden hoe zwaar de pompoenen waren en stelden vast dat we wel enkele héél sterke kleuters in de klas hebben die een pompoen van 8kg konden tillen! We speelden telspelletjes, een pompoendomino, maakten een puzzel en op donderdag maakten we ook lekkere pompoensoep. Die hebben we op vrijdag samen met een boterhammetje lekker opgesmuld!

Spinnetjes

“Spinnetje, spinnetje, kom je dan, …”. Deze week hebben we spinnetjes op bezoek in de klas. We bekijken hun kriebelende pootjes, bekijken een filmpje over de bouw van een web,… . In de klas stond een groot spinnenweb op de grond waar de kleuters de spinnen konden in laten rondlopen, ze konden ook zelf over de lijnen stappen,… . Met zwart zoutdeeg werden spinnen, spinnenpoten geboetseerd. we speelden een kleurenspel en toverden met witte wasco en ecoline een spinnenweb op ons blad. We deden ook onze 2e krullenbol waarbij we het tekenen van ronde vormen oefenden. Robin bracht een spin mee van thuis en toonde die fier aan haar vriendjes. Op vrijdag hebben we de spinnen terug vrijgelaten in de plantenbak op de speelplaats. Daaaaag spinnetjes!

Het is herfst

Het is herfst en dat zien we al goed als we nar buiten trekken: de blaadjes aan de struiken en bomen krijgen andere kleuren. De hele week werken we rond ‘de herfst’. We trekken samen op verkenning in de tuin van de school. We verzamelen blaadjes, kastanjes, prikkende bolsters en we bekijken paddenstoelen in verschillende kleuren en vormen. Al onze herfstvondsten verzamelen we in de klas in een ontdekbak en we kunnen ook spelen in het ‘boshoekje’. We hebben blaadjes geordend van klein naar groot, gesorteerd op vorm en dansten met gekleurde linten. De peuters hebben een reuzenherfstblad gestempeld en de kleuters stempelden met een wc-rolletjes blaadjes aan de herfstboom. Met natuurklein boetseerden we een herfstboom die we vol prikten met takken en we maakten propjes crêpepapier als blaadjes zodat onze herfstboom ook de mooie herfstkleuren kreeg.

Hieperdepiep hoera…Emily is jarig!

Onze klaspop mocht als eerste plaatsnemen op de feeststoel maar vandaag was Emily haar grote dag! We hebben op onze weekkalender de dagen afgeteld tot de ‘groene’ dag (donderdag) en eindelijk is het zo ver! Emily ging trots in de stoel zitten en genoot met volle teugen. We hebben gezongen en gedanst en daarna gesmuld. Emily koos de piratenkoekjes uit ons verjaardagsboek. Die hebben we samen versierd en opgegeten nadat eerst de kaarsjes werden uitgeblazen. Zoals altijd sloten we het feestje af met feestmuziek. Groot applaus en een dikke zoen, Emily en bedankt voor de lekkere traktatie!