Welkom, Thor

Vandaag zette Thor zijn eerste stapjes op onze school en in onze klas. welkom, Thor! Hopelijk voelt hij zich vlug thuis.

Doe eens gek…’t is carnaval!

de hele week hielden we een “gekke” week in aanloop naar ons grote carnavalsfeest op vrijdag. We trokken onze kleren binnenstebuiten aan of in een verkeerde volgorde, we hadden een gekke harendag, een XL-dagje, een ‘allesbehalve boekentassendag’ en op vrijdag verkleeddag. In de klas konden we spelen in de confetti en serpentinebak, we dansten mee met Bumba en de clown op vrolijke muziek, we lieten knikkers dansen in de verf,… . op vrijdag kwam de carnavalswagen van de groep “De Sotten” meerijden op onze optocht. we hebben ervan genoten!

Feest voor Léonie!

Er is er ééntje jarig en dat is Léonie! Vanaf vandaag hoort zij ook tot het clubje van de 3-jarigen en dat vraagt om een feest natuurlijk. Fier als een gieter nam Léonie plaats op de feeststoel en genoot van het zingen en dansen. Ze keek duidelijk uit naar een ‘rode’ kroon en ‘rode’ ballon want daar moest ze helemaal niet over nadenken, de keuze was direct gemaakt 🙂 . Léonie trakteerde ons op lekkere fruitbloemen en na het smullen maakten we ook feestmuziek. Dikke proficiat, Léonie en bedankt voor het lekkers!

Welkom Linn

We kregen er een nieuw vriendinnetje bij: Linn is haar naam. Welkom, wij hopen dat je je vlug thuis voelt in onze klas.

Wij zijn kleine kunstenaars

Bijna drie weken lang hebben wij allerlei technieken uitgeprobeerd en ermee geëxperimenteerd. We maakten allerlei kunstwerken om op onze grootouderdag fier te kunnen voorstellen aan alle oma’s, opa’s, mémé’s, pépé’s,… . We werkten met papier-maché, deden monodruktechnieken, schilderden met penselen,… . Onze kleuters en peuters keken erg uit naar hun tentoonstellingsdag en alle blije reacties van de grootouders deden ons echt deugd. Dankjewel lieve grootouders!!

Wie zit op de troon? Wie krijgt een kroon? Het is Lou!

Vandaag mocht Lou plaatsnemen op onze verjaardagstoel want ook hij is 3 jaar geworden! Dikke proficiat, Lou! We hebben een kaartje geschreven, een ballon opgeblazen, gezongen en gedanst en daarna ook lekker gesmuld van de piratenbootjes. Lou kon in één keer de 3 kaarsjes uitblazen…wauw! We lieten ook nu weer de feestmuziek klinken en sloten zo ons feestje af. Bedankt Lou voor jouw traktatie en geniet nog van jouw dagje.

Hieperdepiep hoera voor Cruz

Het was alweer een tijdje geleden dat er iemand mocht plaatsnemen op onze verjaardagstoel maar vandaag was Cruz de gelukkige! Hij is 3 jaar geworden en dat hebben we gevierd! Cruz was super verlegen en wist niet goed hoe hij om moest gaan met al die aandacht maar toch heeft hij van zijn feestje genoten. We hebben gezongen en gedanst, een kaartje geschreven en een ballon opgeblazen en lekker gesmuld. Cruz koos de race-auto’s uit ons verjaardagsboek. Dikke dankjewel voor de lekker gezond traktatie, Cruz! We slotende feestdag af met muziek en de instrumentjes. En…we hoeven niet lang te wachten op het volgende feestje, dus neem snel hier weer een kijkje 🙂

Welkom Amber, Lex en Lowie

Bij de start van 2024 mochten wij vandaag 3 nieuwe peuters verwelkomen: Amber, lex en Lowie. wij hopen dat zij zich vlug thuis voelen in onze klas! Hieronder ook een paar sfeerbeelden uit ons klasje!

In een stalletje…

We beluisterden elke dag een stukje van het kerstverhaal en we mochten ook zelf Jozef, Maria, de herder, het schaapje,… spelen maar dan in een stalletje in Michelbeke 🙂 . We hebben een mooie, rode kerstbal geknutseld, een kerstkrans geschilderd, … . We leerden ook onze nieuwjaarsbrief (voor velen de eerste) en op de laatste dag voor de vakantie hielden we een kerstfeestje met dans, gezang en een lekker hapje en drankje.

Fijne feestdagen iedereen!

Op weg naar Kerstmis

Héél wat kindjes vertelden dat er thuis wel al een kerstboom staat en in onze klas nog niet…wij zwaaiden eerst de Sint uit maar zorgden ook nu voor onze kerstboom in de klas. Iedereen mocht zijn steentje bijdragen bij het versieren of was het “zijn balletje” bijdragen 🙂 Ook op onze speelplaats zorgden we voor wat extra decoratie en sfeerlichtjes want we gaan een héél gezellige tijd tegemoet: op weg naar Kerstmis.

Krullenbol “de stoomboot

Hoe kan het ook anders als de Sint in het land is dat ook onze krullenbol helemaal in dit thema past. we deden de krullenbol “stoomboot”. Hierbij oefenden we vooral de verticale en horizontale lijnen tekenen op muziek.

Hij komt… die lieve Sint

Joepie…de Sint is bij ons op bezoek geweest. wat spannend maar oh zo leuk! De Sint vertelde uit zijn dikke boek en had mooie geschenken bij. Wij hebben met zijn allen gedanst en gezongen. Dankjewel, Sinterklaas!

De Sint komt bijna!

Ja hoor…hij is terug in het land: Sinterklaas! Binnenkort komt hij ook naar onze school. Wij spelen intussen zelf Sint en Piet met de verkleedkleren. we knutselen elk ons eigen stokpaardje, versieren een Pietenmuts of mijter, boetseren wortelen of schilderen er één, we tellen pakjes,… . en we tellen ook de dagen af tot hij naar onze school komt…spannend maar oh zo leuk!

Krullenbol “spat, spat”

Het regent dat het giet en het gaat van “spat, spat, spat”. Dit is onze nieuwe krullenbol die we eerst groot motorisch hebben ingeoefend, rond gewerkt met fijn motorisch materiaal en ook op papier gezet.

De voorleesweek

Deze week was het voorleesweek en in de andere klassen kwamen er mama’s, papa’s, oma’s,… voorlezen maar bij ons in de klas ligt dat soms wat moeilijk (traantjes bij afscheid, kindjes die het niet kunnen plaatsen dat de ene mama wel kan komen en de andere niet,…) dus hebben wij op veilig gespeeld en voorlezers van binnen onze school gevraagd. Op dinsdag kwam juf Elke (boekhouding) voorlezen, donderdag Mevr. Sabine (directie) en op vrijdag juf Sylvie (secretariaat). Onze kleuters hebben met volle teugen genoten van de verhaaltjes. Ook de juf las nog verhaaltjes voor dus we hadden een rijk gevulde voorleesweek.

Belgisch kampioen Sofie Van Bunder op bezoek

Binnen ons jaarthema “sport en spel” kregen we deze week bezoek van Sofie Van Bunder. Zij werd deze zomer Belgisch kampioen met haar paard “Ensemble” op de jumping voor amazones. We mochten naar het paard gaan kijken en een beetje later kwam Sofie ons iets meer vertellen over de paardensport, het kweken en opleiden van paarden… . Onze kleuters waren erg geboeid! Dankjewel voor het bezoek aan onze school!

Uitreiking tekenwedstrijd

Op vrijdag 17 november kregen wij bij onze kleuters bezoek van het Bloemencomité en enkele mensen van de Sociale werken H. De Croo. Zij kwamen vertellen wie de winnaars waren van de tekenwedstrijd verbonden aan de kermis van begin oktober. Robin, Anisha en Avrora vielen in de prijzen maar ook alle andere kleuters kregen een mooie verrassing. Dankjewel namens al onze kleuters en hopelijk tot volgend jaar!

Op avontuur bij de wilde dieren

We maakten de afgelopen twee weken een reis van de Savanne tot de jungle en leerden daar de giraf, de jakhals, de olifant , de leeuw en nog heel wat andere dieren kennen. In de klas was ook een junglehoekje ingericht waar me met de pluchen dieren konden spelen. We voelden ons echte ontdekkingsreizigers.

Welkom nieuwe vriendjes

Vandaag deden 6 nieuwe peutertjes hun intrede in onze klas: Lilou, Floor, Boris, Djaïlano, Victor en Tuur. Hopelijk voelen zij zich vlug thuis in ons klasje. we zitten nu met 16 kapoenen: 7 kleuters en 9 peuters.

Hier zijn de kabouters

Wij zijn de kabouters, wij wonen in het bos… en nee, we dragen nu geen mutsjes want kleine luizenbeestjes hebben de weg ook naar onze klas gevonden 🙁 . Maar ook zonder mutsjes maakten we in het kabouterhuis veel plezier. We hebben herfstsoep en kabouterthee gemaakt. op vrijdag hielden we een kabouterfeestje en dit keer met echte kabouterpudding. We zwaaiden op het feestje ook onze 9 oudste vriendjes uit die na de herfstvakantie naa het klasje van juf Tjalda aan. we wensen hen ook daar veel plezier!

Krullenbol “kronkelworm”

De voorbije weken kronkelden er heel wat wormen en wormpjes door de klas…gelukkig geen echte wormen maar allerlei wormpjes en spelletjes rond de krullenbol “kronkelwormen”. We dansten met lintjes, lieten deze over de grond krullen en kronkelen, we tekenden kronkellijnen en speelden met allerlei materiaal. Vandaag hebben we ook de krullenbol (voorbereidend schrijven) uitgevoerd met verf op papier.

Hiep, hiep, hoera voor Ada

Vandaag was Ada de gelukkige! Ada is 3 jaar geworden en dat hebben we gevierd met een kaartje, ballon, we hebben gedanst en gezongen en natuurlijk ook voor luide feestmuziek gezorgd. Ada koos ook de regenboog uit ons feestboek (dat wordt een toppertje😊 ). Dat was lekker smullen! Dikke proficiat, Ada en bedankt voor het lekkers!

Wie zit op de troon en draagt een kroon?

Dat is vandaag Michaëlla want zij is jarig! Michaëlla wordt ook 3 jaar en dat hebben we gevierd! We maakten samen een kroon, schreven een kaartje en bliezen een ballon op en dan konden we dansen. Beetje vreemd voor Michaëlla om zelf stil te zitten en te kijken want ze danst zelf ook zo graag! We maakten een mooie regenboog van lekker fruit…dat was smullen. En zoals altijd sloten we ons feestje af met de instrumentjes…joepie “feestmuziek”. Dikke proficiat, Michaëlla en bedankt voor het lekkers!

Herfstwandeling

Wat een heerlijk nazomerweertje maar het is herfst! Dat ruiken we, dat voelen we en dat horen we zelfs. Op onze wandeling hoorden we de wind, we hoorden en voelden de gevallen blaadjes knisperen onder onze voeten, we zagen paddenstoelen,… . We hebben in een grote witte zak kastanjes, eikels, blaadjes en takjes verzameld en we namen ook twee afvalknijpers mee om op onze tocht afval te verzamelen in een grote zwarte zak. Jammer toch om vast te stellen dat zelfs vlakbij een vuilbak afval rondslingert. Wij geloven sterk in “jong geleerd is oud gedaan” dus hopelijk in de toekomst… 🙂 Desondanks hebben wij toch echt genoten van onze zonnige herfstwandeling!

In de herfstzon op de speeltuigen

Vandaag maakten we een mooie herfstwandeling in de tuin van onze school en bij het terugkeren hielden we even halt aan het nieuwe speeltuig. Genieten van de herfstzon en het samen klimmen , klauteren en glijden. Pret verzekerd.

Spel van de maand oktober ’takje leggen’

We zijn een nieuwe maand gestart en dus is er ook weer een nieuw spel: “takje leggen” een herfstige variatie op ‘zakdoekje leggen’ 🙂

Lekker fruit, kies maar uit!

Kijk eens in mijn mandje…lekkere appels! Er zijn rode, groene, gele, grote en kleine en…lekkere! We hebben samen de appels goed bekeken: we leerden steeltje, kroontje, klokhuis en schil benoemen en de juf maakte een grote slang van de appelschil. Daarna hebben we de verschillende appels geproefd. Later in de week proefden we ook peren en druiven. Al die fruitsoorten kwamen ook terug in onze spelletjes en knutselwerkjes.

Hiep, hiep, hoera…Elisa is jarig!

En jarig zijn…dat vraagt om een feestje natuurlijk! Fier met een kroon, een kaartje en een ballon op de troon en genieten van alle aandacht. We hebben gezongen en gedanst en gesmuld want Elisa trakteerde ons op lekkere poezenmandarijntjes. Zoals altijd zorgeden we ook voor een muzikale afsluiter. Dikke proficiat, Elisa en bedankt voor de traktatie!

Werelddierendag

Op 4 oktober is het Werelddierendag maar het is ook het feest van Sint Franciscus, de patroonheilige van onze school. We deden een oproep om die dag verkleed als diertje naar school te komen. Later in de week hebben we ook het verhaal van “Franciscus en de wolf” nagespeeld met instrumenten en de dierenknuffelhoek blijft nog enkele dagen in onze klas.

Kermis in Michelbeke

Joepie…we mochten op dinsdag 3 okt naar de kermis hier in Michelbeke. Dit jaarlijkse bezoekje is intussen een echte traditie en wordt ons aangeboden door het bloemencomité en de Sociale Werken H. De Croo. Elk kindje mocht 10 eendjes vissen en daarna een prijs kiezen…wat vinden ze dat leuk! Wie nog een beetje moest wachten, kon de schaapjes en geitjes bekijken die klaarstonden voor de jaarlijkse keuring. In de klas kleurden we ook allemaal een kleurplaat in die tijdens de kermis te bewonderen waren in de kerk. Van elke klas wordt een winnaar gekozen en binnenkort komen de organisatoren nog eens langs voor de prijsuitreiking. we kijken er alvast naar uit en ook een dikke dankjewel!

Krullenbol “de bij”

elke maand werken wij rond een andere krullenbol. Bedoeling daarbij is de schrijfvaardigheden al op jonge leeftijd te oefenen: we dansen, maken grote bewegingen en we eindigen op het eind van de maand met fijn motorische activiteiten. deze maand helemaal in het teken van “de bij”.

Hieperdepiep hoera voor Casper!

Hoera…Casper wordt 3 jaar en dat vraagt om een feest natuurlijk! Wat was onze jongen verlegen…en toch genoot hij zichtbaar van zijn feestje. We hebben een kroon gemaakt, een ballon opgeblazen, een kaartje geschreven, gedanst en gesmuld natuurlijk. Casper koos de dolfijntjes uit ons verjaardagsboek. Dat was lekker! Dikke dankjewel, Casper! We sloten traditioneel het feestje af met muziek.

MOS: Viesvuilland

Wij kregen bezoek van een echte prinses: de prinses van Viesvuilland! Met deze educatieve sessie wil Fost Plus kinderen bewust maken van het afvalprobleem. In een active workshop leerden de kleuters iets meer over het voorkomen van afval, het sorteren en recycleren. Niemand wil toch wonen in Viesvuilland? Nee hoor, geef ons maar “Properland”. Ook in de klas werkten we nog enkele dagen verder rond “afval”: we leerden een sorteerlied en oefenden het sorteren in de juiste afvalbak. Samen houden we het proper!

Spel van de maand bij onze kleuters

Bij ons jaarthema “Sport en spel” wordt elke maand een spel of sport aangebracht bij de kinderen. De leerlingen van de lagere school spelen “Kubb” en met onze kleuters oefenen we dezelfde mikvaardigheden met 2 mikspelen met pittenzakjes. Veel plezier ermee!

Strapdag

Op vrijdag 15 september was het “Strapdag” op onze school. Een dagje waarop wij zoveel mogelijk stappend of trappend naar school komen. Samen met de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar maakten wij een verkeerswandeling in de buurt van onze school. We bekeken het zebrapad, gingen op zoek naar de verkeersoctopus en leerden veilig oversteken en leerden de oudste kinderen van onze school wat beter kennen.

Hieperdepiep…hoera voor Lora!

Lora is jarig…hoera, hoera! Lora is 3 jaar geworden en was erg trots dat ze mocht plaatsnemen op onze feeststoel. Zoals bij elk verjaardagsfeestje schreven we een kaartje, bliezen een ballon op, dansten rond de feeststoel en konden kan smullen. Ook dit jaar wordt alleen getrakteerd met fruit en Lora koos de rups met aardbeien en banaan. Het werd een erg lange en lekkere rups! Dat was smullen… . Zoals altijd sloten we het feest af met feestmuziek. Dikke proficiat, Lora en bedankt voor de traktatie!

Onze nieuwe speelplaats

Op vrijdag 15 september is het officiële opening van onze vernieuwde speelplaats maar wij mogen er nu al volop van genieten!

Welkom in onze klas!

Blij dat je hier een kijkje neemt… . Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn de kleuters en peuters van de “visjesklas”. Wij zijn ons jaar gestart met 16 kleuters en 3 peuters. Deze eerste dagen gaan we via allerlei spelletjes elkaar beter leren kennen, we trekken op verkenning door de klas, ontdekken de speelhoekjes en materialen en raken vertrouwd met de juffen. Juf Els is onze vaste klasjuf, zij krijgt hulp van juf Fleur (elke namiddag) en ook juf Sarah komt af en toe een handje bijsteken. Hieronder vinden jullie wat sfeerbeelden van onze eerste schooldagen. Nemen jullie hier regelmatig eens een kijkje? Tot binnenkort!

Eerste kleuterklas – Michelbeke