Spel van de maand bij onze kleuters

Bij ons jaarthema “Sport en spel” wordt elke maand een spel of sport aangebracht bij de kinderen. De leerlingen van de lagere school spelen “Kubb” en met onze kleuters oefenen we dezelfde mikvaardigheden met 2 mikspelen met pittenzakjes. Veel plezier ermee!

Strapdag

Op vrijdag 15 september was het “Strapdag” op onze school. Een dagje waarop wij zoveel mogelijk stappend of trappend naar school komen. Samen met de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar maakten wij een verkeerswandeling in de buurt van onze school. We bekeken het zebrapad, gingen op zoek naar de verkeersoctopus en leerden veilig oversteken en leerden de oudste kinderen van onze school wat beter kennen.

Hieperdepiep…hoera voor Lora!

Lora is jarig…hoera, hoera! Lora is 3 jaar geworden en was erg trots dat ze mocht plaatsnemen op onze feeststoel. Zoals bij elk verjaardagsfeestje schreven we een kaartje, bliezen een ballon op, dansten rond de feeststoel en konden kan smullen. Ook dit jaar wordt alleen getrakteerd met fruit en Lora koos de rups met aardbeien en banaan. Het werd een erg lange en lekkere rups! Dat was smullen… . Zoals altijd sloten we het feest af met feestmuziek. Dikke proficiat, Lora en bedankt voor de traktatie!

Onze nieuwe speelplaats

Op vrijdag 15 september is het officiƫle opening van onze vernieuwde speelplaats maar wij mogen er nu al volop van genieten!

Welkom in onze klas!

Blij dat je hier een kijkje neemt… . Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn de kleuters en peuters van de “visjesklas”. Wij zijn ons jaar gestart met 16 kleuters en 3 peuters. Deze eerste dagen gaan we via allerlei spelletjes elkaar beter leren kennen, we trekken op verkenning door de klas, ontdekken de speelhoekjes en materialen en raken vertrouwd met de juffen. Juf Els is onze vaste klasjuf, zij krijgt hulp van juf Fleur (elke namiddag) en ook juf Sarah komt af en toe een handje bijsteken. Hieronder vinden jullie wat sfeerbeelden van onze eerste schooldagen. Nemen jullie hier regelmatig eens een kijkje? Tot binnenkort!

Eerste kleuterklas – Michelbeke