Wafelenbak

Op het einde van het werothema ‘Feest’ stond een wafelenbak op het programma! Met het geheime recept van de juf gingen we aan de slag. Enkele leerlingen voorzagen lekkere zelfgemaakte chocomelk. Na de turnles konden de leerlingen smullen en genieten van de wafeltjes! Lekkkkeeeerrrr!

Drama met sokpoppen

In ons thema van de taalweek knutselden we geluksvogels met sokpoppen. Wat een creatieve talenten!

Sportis

Op 14 maart beleefden we een sportieve namiddag! Ravotten, springen, lopen, teamwork, …. à volonté !

Verjaardag Ilany

Er is er één jarig HOERA HOERA! Dikke proficiat met jouw 10 jaar! Gelukkige verjaardag!

Auteurslezing Bib Brakel

Op 28 februari mochten we een auteurslezing bijwonen van Evelien De Vlieger. Haar boeken spraken de kinderen echt aan. Tijdens de voorstelling was de betrokkenheid en nieuwsgierigheid groot. Een leuke namiddag!

Bezoek aan de Kaaihoeve

Er stond een leerrijk bezoek op ons te wachten namelijk “Speurneuzen in de Scheldevallei” . De bosjuf nam ons mee naar een klaslokaaltje en gaf ons daar heel wat informatie. Zo leerden we werken met het kompas en de verrekijker. Daarna trokken we op pad rond de Schelde. Heel wat vogels lieten hun prachtig verenkleed bewonderen! Wat een leerrijke en rustgevende voormiddag.

Carnaval op school

Net voor de krokusvakantie mochten de leerlingen hun verkleden. Wat zagen wij prachtige kostuums!

Verjaardag Matti

Op 7 februari mocht Matti 10 kaarsjes uitblazen! Gelukkige verjaardag!

Verjaardag Ibe

Al vroeg op het jaar namelijk 2 januari en 16 januari mochten we 2 leerlingen in de bloemetjes zetten! HIEP HIEP HOERA!

Boekbesprekingen

Na de kerstvakantie was het tijd om ons gelezen boek voor te stellen. Wat was het leuk om naar elkaars leeservaringen, verhalen te luisteren. De creatieve opdrachten waren TIPTOP in orde, echt om van te genieten!

Kerstfeestje in de klas <3

Want Kerstmis vier je niet alleen maar met veel vrienden om je heen! De leerlingen mochten voor elkaar een leuke attentie kopen. Met een muzikale stoelendans werden de pakjes verloot.

GO GO GO Red Devils! #redtogether

Ook wij supporteren voor onze Rode Duivels!

Wij strijden voor een FAIR klimaatbeleid!

Met tattoos tonen we aan dat wij ook bezig zijn met ons klimaat! Wij willen ons steentje bijdragen voor een beter klimaat!

Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek

Sinterklaas en zijn Pieten vergaten ons zeker en vast geen bezoekje te brengen.
Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje dank u Sinterklaasje! De leerlingen hadden een leuke dans in petto. De Pieten mochten mee proberen dansen. Let’s dance ! ! !

Museumbezoek

Op 24 november vertrokken we met de trein richting Gent. Daar brachten we een bezoek aan het SMAKK. Daarna picknickten we samen. In de namiddag gingen we kennismaken met het Gravensteen. Een leerrijke dag!

Happy B-Day Jef

Hieperdepiep hoera! Jef trakteerde de klas op lekkere groentjes met de bijhorende dipsausjes. Mmmm smullen maar!
Bij de traktatie kan je een figuurtje spotten. Weet jij welk figuurtje?

Hiepperdepiep HOERA gelukkige verjaardag!

Mathieux trakteerde de klasgenoten op een heerlijk stuk fruit! Dankjewel heerlijk! Geniet van je dagje!

Bezoek aan het kerkhof.

Vandaag steken we
een kaarsje aan,
voor de liefste mensen
die zijn heengegaan.
Om stil te staan en
aandacht te geven,
om wat ze hebben
gedaan in ons leven!
We missen jullie….

Halloween is ons favoriete feest dan zijn we verkleed in een……

De leerlingen beleefden een leuke griezelnamiddag. Wat een prachtige kostuums zagen wij verschijnen.

De week van het bos!

Op dinsdag 11 oktober genoten we van het bos. We vertrokken met het kleine busje richting het bos. In de voormiddag genoten we van een heerlijk bosspel. De leerkrachten werden tikkers en de leerlingen renden er op los! Wat een plezier hadden wij! Als snel was het middag en picknickten in het bos, zaaaalig! Daarna was het tijd om kampen te bouwen. Een geslaagde dag!

Verjaardag Lena

Op 30 september mocht Lena 8 kaarsjes uitblazen! HIEP HIEP HOERA!

Sporten is TOP!

De leerlingen mochten vandaag in hun sportoutfit van hun favoriete sportclub naar school komen. Wat telt de klas heel wat sportievelingen! WOOW top!

Toonmoment taal kijker 1

We gingen in groepjes aan de slag. Stap 1: het maken van een nieuwe cover. Stap 2: maken van attributen bij het verhaal. Stap 3: voorbereiden van het verhaal. De andere leerlingen mochten de mooie eindresultaten beschouwen en genieten van het creatief voorlezen van het verhaal. Iedereen werd muisstil en keken vol bewondering naar elkaar!

Les drama

Ook tijdens de lessen drama gingen we verder met het thema verkeer. De les werd gestart met enkele opwarmingsspelletjes zoals boef en agent, zoek de weg door de klas terwijl er verkeersgeluiden te horen zijn,…. We leerden enkele nieuwe termen kennen namelijk: tableau vivant en pantomime. We beleefden al heel leuke en grappige momenten! We kijken al uit naar de volgende les!

Les meten en metend rekenen

De leerlingen gingen aan de slag met de liter, centiliter, deciliter. We maakten eerst een schatting en dan gingen we met ons groepje op zoek of onze schatting klopte. Spitter spetter spater wat was het leuk gieten en meten met het water!

Verjaardag Jarne

Wij mochten al snel een jarige vieren. Jarne mocht een verjaardagstaart kiezen en versieren. Daarna zongen de kinderen uit volle borst het aangeleerde verjaardagslied! HIEP HIEP HOERA! Bedankt Jarne voor de lekkere en mooie traktatie!!

Muzisch Frans

Wij maakten al kennis met de getalletjes tot 20 in het Frans. We speelden ook BINGO!! Wat was het fijn om eens iets te leren in een andere taal!

Tweede graad -Zegelsem