Sporten is TOP!

De leerlingen mochten vandaag in hun sportoutfit van hun favoriete sportclub naar school komen. Wat telt de klas heel wat sportievelingen! WOOW top!

Toonmoment taal kijker 1

We gingen in groepjes aan de slag. Stap 1: het maken van een nieuwe cover. Stap 2: maken van attributen bij het verhaal. Stap 3: voorbereiden van het verhaal. De andere leerlingen mochten de mooie eindresultaten beschouwen en genieten van het creatief voorlezen van het verhaal. Iedereen werd muisstil en keken vol bewondering naar elkaar!

Les drama

Ook tijdens de lessen drama gingen we verder met het thema verkeer. De les werd gestart met enkele opwarmingsspelletjes zoals boef en agent, zoek de weg door de klas terwijl er verkeersgeluiden te horen zijn,…. We leerden enkele nieuwe termen kennen namelijk: tableau vivant en pantomime. We beleefden al heel leuke en grappige momenten! We kijken al uit naar de volgende les!

Les meten en metend rekenen

De leerlingen gingen aan de slag met de liter, centiliter, deciliter. We maakten eerst een schatting en dan gingen we met ons groepje op zoek of onze schatting klopte. Spitter spetter spater wat was het leuk gieten en meten met het water!

Verjaardag Jarne

Wij mochten al snel een jarige vieren. Jarne mocht een verjaardagstaart kiezen en versieren. Daarna zongen de kinderen uit volle borst het aangeleerde verjaardagslied! HIEP HIEP HOERA! Bedankt Jarne voor de lekkere en mooie traktatie!!

Muzisch Frans

Wij maakten al kennis met de getalletjes tot 20 in het Frans. We speelden ook BINGO!! Wat was het fijn om eens iets te leren in een andere taal!

Tweede graad -Zegelsem