Een kaartje voor mama!

Onze klaspop wilde een kaartje sturen naar zijn mama. Maar hoe moet dat? En wat voor kaartje moest dit dan zijn? Tijd om op ontdekking te gaan!

Een dubbel verjaardagsfeest voor Feline en Felien!

Kriebeldiertjes overal!

Er werd gezocht, vergeleken en onderzocht. Ondertussen hebben de kriebeldiertjes geen geheimen meer voor ons!

Schooleigen feestdag: een sprookjesachtige dag!

Lief, klein konijntje…

We maakten kennis met Snuffel en Muffin, de konijntjes. We leerden konijnen beter kennen en leerden ook wat het verschil is tussen een haas en een konijn. We speelden ook allerlei spelletjes met Patronella, de paashaas. Zij houdt heel erg van patronen. We knutselden met de patronen ons eigen paasmandje. Op vrijdag lag er ook iets in ons mandje. Leuk hé!

Theatervoorstelling ‘Kitty wil knallen!’

In de school van Opbrakel leerden we tijdens de voorstelling dat proevertjes om te eten zijn en proefjes om te weten. En ja, hoor we kwamen heel wat te weten!

Hoera! Cayden is jarig!

Hé, doe je mee? Want bewegen is gezond!

Hiep hiep hoera! Willem is jarig!

De wolf die uit het boek viel…

Wolf woonde in een boek in de boekenkast van Zoë. Maar die stak zodanig vol dat het boek uit de kast viel en Wolf uit het boek vloog. Hij moest dus op zoek naar een geschikt boek om in te wonen. Gelukkig konden wij hem een handje helpen met onze lievelingsboeken. Als echte schrijvers maakten wij ook een echt boek voor Wolf.

Daar zit muziek in…

We maakten kennis met de wereld van de muziek. We experimenteerden met muziekinstrumenten, leerden muzikale tegenstellingen kennen en luisterden naar het muzikale sprookje ‘Peter en de wolf’. We kregen ook bezoek van enkele echte muzikanten. Zo kwam Kristof op bezoek met zijn saxofoon en elektrische gitaar en kwam de mama van Willem haar dwarsfluit demonstreren.

Hiep hiep hoera! Marthe is jarig!

We vierden de verjaardag van Marthe. Hoera en een dikke verjaardagszoen!

Poppenkast door leerlingen uit het middelbaar.

Enkele leerlingen uit het middelbaar kwamen in onze klas hun digitale verhalen en poppenkast uittesten. Wat hebben wij genoten!

Hiep hiep hoera voor Finn!

We vierden de verjaardag van Finn. Proficiat met je verjaardag!

Wij zijn proefkampioenen!

We hadden bezoek in de klas. Winnie wortel kwam samen met zijn vriendjes op bezoek omdat hij de proefwedstrijd gewonnen had. Hij durfde proeven van alle groenen en fruit. Hij was heel nieuwsgierig of wij ook zo goed zouden durven proeven. Maar, ja hoor! We verkenden eerst alle groenten door te voelen en te ruiken, maar durfden daarna ook proeven van zuur, zout, zoet, bitter. We konden alle opdrachten vlot uitvoeren en werden zo echte proefkampioenen!

De drie koningen volgen de ster…

Na de vakantie vertelden we het laatste stukje van het kerstverhaal. De drie wijzen kwamen op bezoek bij Jezus. We speelden het verhaal na en knutselden zelf een mooie kroon. Zo gingen we ons sterrenlied in alle klassen zingen!

Hiep hiep hoera! Nazar is jarig!

De eerste dag na de kerstvakantie vierden we de verjaardag van Nazar. Hoera!

Hoera! Elène is jarig!

Elène verjaart in de kerstvakantie, daarom vierden we voor de kerstvakantie haar verjaardag al! Hoera voor Elène!

Gekke vormen in de kerstboom!

Het is donker en koud buiten dus maken we het binnen extra gezellig! Dat doen we door onze kerstboom te versieren en onze klas te versieren met allerlei lichtjes. We versieren onze kerstboom met verschillende vormen en leren zo een vierhoek, vijfhoek, cirkel kennen. We luisteren ook naar het kerstverhaal en spelen het zelf na. De gezelligste tijd van het jaar dus! We knutselden zelf ook vormpjes om in de kerstboom te hangen. Afsluiten deden we met een kerstfeestje en een kerstfilm!

Hoera! Elise is jarig!

Hiep hiep hoera! We vierden de verjaardag van Elise!

Spiekpietjes in de klas…

Elke ochtend merkten we dat ons Spiekpietenpopje op een andere plaats zat. Wie zou dat toch gedaan hebben? Vaak lag er ook een briefje bij met een opdracht van een Spiekpietje. We speelden zelf ook Sinterklaas en zijn roetpieten en deelden heel wat cadeautjes uit. Het hoogtepunt was natuurlijk het echte bezoek van Sinterklaas. En hij bracht voor ons ook iets leuks mee om mee te spelen in de klas!

Hoera! Nand is jarig!

Hiep hiep hoera! We vierden de verjaardag van Nand!

Er brandt een lichtje in mijn hart voor oma en opa!

Als het wat donker is in ons hart kunnen oma en opa ons steeds weer blij maken. Daarom verdienen ze het om in de bloemetjes gezet te worden. We ontdekten licht en donker met heel wat verschillende activiteiten en knutselden een cadeautje voor onze oma’s en opa’s. Als afsluiter konden we een ganse namiddag samen spelen met oma en opa op de grootoudernamiddag!

De blaadjesdief

Eekhoorn begreep er niks van… Gisteren had hij nog veel meer blaadjes aan zijn boom. Wat was er toch aan de hand? Er moest wel een blaadjesdief aan het werk zijn in het bos. Wij gingen samen met Eekhoorn op onderzoek uit en ontdekten dat er helemaal geen blaadjesdief is. Het is gewoon herfst! We ontdekten de herfst door te experimenteren met noten. Er werd ook gemeten en gerangschikt. We maakten herfstslingers en knutselden ons eigen bos. Een herfstwandeling mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

Een kist vol fruit…

Er stond een kist in onze klas… Een kist met gaatjes om door te kijken. Wat zou erin zitten? Elke dag konden we zo een nieuw stuk fruit waarnemen en proeven. Lekker hoor! We leerden verschillende smaken kennen.

We gingen ook op uitstap naar de fruitwinkel. Daar mochten we met ons zelfgemaakt boodschappenlijstje zelf fruit bestellen en betalen. Daarna maakten we met het lekkere fruit uit de winkel zelf fruitbrochettes en een lekkere, gezonde smoothie. Mmmm, heerlijk, zoveel fruit!

In mijn straat…

De kleuters brachten een foto van hun straat mee naar school. Dat was het uitgangspunt om te vertellen over alles wat je op straat ziet, maar ook over hoe je je veilig kan verplaatsen op straat. We leerden aan de hand van de filmpjes van Aya heel wat belangrijke verkeersregels kennen. We gingen ook op verkenning in de straat van de school. Ook daar zijn heel wat verkeersborden te bespeuren. Weten jullie goed hoe het moet? Wij wel hoor!

Hiep hiep hoera! Ylana is jarig!

We vierden de 4de verjaardag van Ylana! Proficiat met je verjaardag!

Ik voel me als een vis in het water…

De eerste weken van het schooljaar is het vooral belangrijk dat we wennen aan de nieuwe klas en onze vriendjes opnieuw wat beter leren kennen. We luisterden ook naar het verhaaltje van ‘de mooiste vis van de zee’ die z’n schubben leerde delen met zijn vriendjes. We knutselden daarna ook zelf een schitterende vis… Allemaal samen!

Welkom in onze nieuwe klas!

Even piepen in onze nieuwe klas…

Tweede en derde kleuterklas – Zegelsem