Karim blaast 5 kaarsjes uit!

Het is nog even wachten… Karim wordt op 8 augustus 5 jaar. Hij wou zijn verjaardag maar al te graag vieren in de klas. En dat deden we zeker! Een feestje om niet te vergeten… Alvast een gelukkige verjaardag Karim! Drie dikke zoenen

Hiep hiep hoera voor Sem!

Op 30 mei werd Sem 6 jaar. Hij kreeg een mooie kroon en iedereen zong uit volle borst verjaardagsliedjes voor Sem. Gelukkige verjaardag! Drie dikke kussen

Joepie! We mogen terug naar school!

Iedereen keek er al heel lang naar uit… En op 2 juni was het eindelijk zover! De kleutertjes mogen terug naar school komen. Een stralend zonnetje zorgde voor een superleuke dag. We konden buiten picknicken, een beetje werken in de klas, waterspelletjes spelen,… Maar vooral heel veel plezier maken!

Hoera, Omar is 6 jaar!

Op 14 maart werd Omar 6 jaar. We maakten nog even tijd in de klas om dit toch allemaal samen te kunnen vieren! Omar genoot met volle teugen van alle aandacht. Hiep hiep hoera! Gelukkige verjaardag lieve vriend! Drie dikke zoenen

Het letterwinkeltje

Opa Brom heeft een winkeltje. Niet zomaar een winkel: een letterwinkeltje. Iedereen uit de stad komt langs om letters te kopen in het letterwinkeltje van Opa Brom. Want met letters kan je heel erg veel. Twee weken lang leerden we over letters. We maakten van onze klas ons eigen letterwinkeltje. Overal werden lettertjes gemaakt, geen enkel hoekje was meer veilig! Kijk maar mee…

Watergewenning

Op dinsdag 3 maart mochten de kindjes van de derde kleuterklas voor de eerste keer gaan zwemmen. Samen met juf Tjalda maakten ze heel wat plezier in het zwembad.

Carnaval op school

We zetten de vakantie op een leuke manier in met een echte carnavalsfeest op school. Iedereen mocht verkleed naar school komen en daar keken de vriendjes al even naar uit.

Hiep hiep hoera! Olivia wordt 5 jaar!

Met haar mooiste prinsessenkleed aan trok Olivia op 21 februari naar de klas. Het was immers een speciale dag: Olivia werd 5 jaar! We maakten er een heus feestje van in de klas. Olivia trakteerde ons op overheerlijke fruitsalade en bracht ook een cadeautje mee naar de klas! Drie dikke zoenen voor jou verjaardag lieve meid!

Net als echte ridders en prinsessen

Ridder Arthur vertelde ons hoe hij een echte ridder is geworden. Jammer genoeg heeft hij weinig vrienden die ook ridder zijn en maar konden wij verandering in brengen. We gingen de uitdaging aan en probeerden echte ridders en prinsessen te worden. Onze poppenhoek veranderde in een groot kasteel waar de ridders en prinsessen aan de riddertafel konden schuiven om iets lekkers te eten en te drinken.

We bouwden kastelen in de klas, speelden met een speelgoedkasteel, maakten zelf onze eigen ridderhelm of prinsessenkroon, ontwierpen ons schild en nog veel meer…

Een klas vol echte riddertjes en prinsessen… Kijk maar mee!

Krullenbol meneertje driehoek en meneertje vierhoek

Woensdag kwam juf Karen met ons mee werken en spelen in de klas! Heel wat verschillende hoekjes waar we konden oefenen om meneertje driehoek en meneertje vierhoek te tekenen.

We krijgen bezoek van een verpleegster

Tijdens ons thema ‘ik voel me niet zo lekker’ kregen we een leuk bezoekje in onze klas. Een verpleegster kwam ons alles vertellen over haar job. Ze nam ook even de tijd om ons grondig te onderzoeken. Zo luisterde ze met de stethoscoop naar onze longen en ons hart, nam ze onze bloeddruk en legde ze enkele verbanden (bij wie dit wou). En even later mochten wij dat ook allemaal proberen bij de verpleegster, de juf of onze vriendjes!

Ik voel me niet zo lekker…

We kwamen op maandag aan in de klas en zagen onmiddellijk dat er iets niets pluis was… Onze lieve vriend Florian lag ziek in een bedje. Hoog tijd dus om onze doktersjas aan te trekken en Florian te onderzoeken. We nemen de dokterstas erbij en luisteren naar zijn hart, longen, kijken in de oren en meten zijn koorts.

In de klas richten we ons eigen dokterskabinet in waar alle patiƫnten op consultatie kunnen komen. Met het voorschrift, dat we van de dokter kregen, konden we dan naar de apotheek.

De kleine doktertjes van de tweede en derde kleuterklas uit Zegelsem hebben hun uiterste best gedaan om Florian (en zijn vriendjes) te genezen!

Hoera, Seppe wordt 5 jaar!

Donderdag 23 januari was een feestelijke dag in onze klas. Seppe werd 5 jaar en dat mochten we niet ongezien voorbij laten komen. Met zijn verjaardagst-shirt aan trok hij naar de klas en trakteerde ons met fruit en yoghurt. We kregen ook nog een cadeautje. Bedankt lieve vriend! Drie dikke zoenen voor jou verjaardag van de juf en alle vriendjes uit de klas!

Ons restaurant in de klas

Natuurlijk was proeven niet het enige wat we deden in de klas. We boetseerden een stukje fruit of groente naar keuze, we maakten onze eigen onderlegger en nog veel meer… Onze poppenhoek werd een echt restaurant. Kijk maar naar deze fantastische obers en koks in ons restaurant. Van een TOP bediening gesproken!

Ik ben een echte proefkampioen

Winnie Wortel was een echte proefkampioen en natuurlijk wouden wij dit ook worden. De voorbije weken was er geen groente of fruit veilig voor ons! Werkelijk alles proefden we. We maakten kennis met de vier smaken: zout, zuur, zoet en bitter. We moesten niet alleen proeven, maar ook zien, ruiken en voelen. En of we dit deden. Kijk maar mee!

Hiep hiep hoera Aaron!

Op 6 januari werd Aaron 5 jaar. Het werd een heus feestje in de klas en Aaron was heel fier op zijn kroon! Gelukkige verjaardag lieve vriend! Drie dikke kussen van de juf en alle vriendjes in de klas!

Op weg naar Kerstmis

Na het vertrek van Sinterklaas en zijn zwarte pieten, krijgen we natuurlijk allemaal kerstkriebels in onze buik. De kleuters waren dan ook zeer blij toen op maandag de kerstboom in de klas stond. Iedereen mocht helpen om de boom te versieren! Het waren twee drukke weken want er werd hard gewerkt aan het cadeautje voor de kerstmarkt. Gelukkig was er ook nog genoeg tijd om spelletjes te spelen. Sommige kleuters kropen zelfs eens in de kleren van de kerstman. We konden opnieuw onze schrijfkriebels kwijt tijdens de krullenbol rond de kerstboom en de slinger. We sloten ons thema af met een spetterend kerstfeestje waarbij iedereen een cadeautje mee naar huis mocht nemen.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten op bezoek

Donderdag was het dan zover! We keken er al heel lang naar uit. Sinterklaas en zijn twee zwarte pieten kwamen op bezoek naar onze school. We konden hem al van in de verte horen aankomen, met zijn paard en koets. We hadden de voorbije week onze uiterste best gedaan om een mooi liedje te leren. En eindelijk mochten we dit laten horen aan Sinterklaas.

Op pad met rijmpiet!

Het werd een spannende week voor ons. Rijmpiet kon geen rijmwoorden meer vinden en vroeg ons of wij hem wouden helpen. Natuurlijk doen wij dat graag! Elke dag mochten we een nieuwe enveloppe open doen en er een woordje uithalen. We schreven de rijmwoorden op en ‘s nachts kwam rijmpiet ze ophalen. Op dinsdag maakten rijmpiet en sinterklaas ons wel heel erg duidelijk dat ze langs geweest waren…

Lekkers voor oma en opa!

Onze oma’s en opa’s zorgen goed voor ons. Tijd dus om hen eens in de kijker te zetten. Dat deden we door iets lekkers voor hen te bakken. We luisterden eerst naar het verhaaltje over Belle beer die samen met haar oma cakejes bakte en daarna gingen we zelf aan de slag. Wij zijn al goede bakkers hoor! Hopelijk hebben alle oma’s en opa’s gesmuld van hun lekkere verrassing!

Mmm, lekkere herfstvruchten!

Nu de herfstkleuren ons buiten maar blijven verrassen gingen we ook in de klas op zoek naar alles wat met herfst te maken had. Het werd opnieuw een thema om van te smullen, want in de herfst zijn er ook heel wat lekkere vruchten. Zo maakten we in de klas lekkere pompoensoep! Mmm!

Fruit is lekker en gezond!

Tijdens ons thema fruit verkenden we verschillende soorten fruit. Natuurlijk mochten we ook van alles proeven. We leerden ook waar het fruit vandaan komt en gingen een kijkje nemen in een echte boomgaard. Als echte keukenprinsen en keukenprinsessen maakten we zelf lekkere fruitsla. Heerlijk smullen dus!

Met prinses Binnen in het verkeer!

We maakten kennis met prinses Binnen. Zij speelde altijd binnen in haar paleis, maar op een dag rolde haar bal op straat. Prinses Binnen wist helemaal niet wat gedaan in het verkeer. Gelukkig konden wij haar helpen!

Op ontdekking in de klas!

Terug naar school, nieuwe vriendjes in de klas. En heel wat nieuwe hoekjes om te verkennen. Verkennen jullie mee?

Tweede en derde kleuterklas – Zegelsem