Lekkers voor oma en opa!

Onze oma’s en opa’s zorgen goed voor ons. Tijd dus om hen eens in de kijker te zetten. Dat deden we door iets lekkers voor hen te bakken. We luisterden eerst naar het verhaaltje over Belle beer die samen met haar oma cakejes bakte en daarna gingen we zelf aan de slag. Wij zijn al goede bakkers hoor! Hopelijk hebben alle oma’s en opa’s gesmuld van hun lekkere verrassing!

Mmm, lekkere herfstvruchten!

Nu de herfstkleuren ons buiten maar blijven verrassen gingen we ook in de klas op zoek naar alles wat met herfst te maken had. Het werd opnieuw een thema om van te smullen, want in de herfst zijn er ook heel wat lekkere vruchten. Zo maakten we in de klas lekkere pompoensoep! Mmm!

Fruit is lekker en gezond!

Tijdens ons thema fruit verkenden we verschillende soorten fruit. Natuurlijk mochten we ook van alles proeven. We leerden ook waar het fruit vandaan komt en gingen een kijkje nemen in een echte boomgaard. Als echte keukenprinsen en keukenprinsessen maakten we zelf lekkere fruitsla. Heerlijk smullen dus!

Met prinses Binnen in het verkeer!

We maakten kennis met prinses Binnen. Zij speelde altijd binnen in haar paleis, maar op een dag rolde haar bal op straat. Prinses Binnen wist helemaal niet wat gedaan in het verkeer. Gelukkig konden wij haar helpen!

Op ontdekking in de klas!

Terug naar school, nieuwe vriendjes in de klas. En heel wat nieuwe hoekjes om te verkennen. Verkennen jullie mee?

Tweede en derde kleuterklas – Zegelsem