Hoera, Seppe wordt 5 jaar!

Donderdag 23 januari was een feestelijke dag in onze klas. Seppe werd 5 jaar en dat mochten we niet ongezien voorbij laten komen. Met zijn verjaardagst-shirt aan trok hij naar de klas en trakteerde ons met fruit en yoghurt. We kregen ook nog een cadeautje. Bedankt lieve vriend! Drie dikke zoenen voor jou verjaardag van de juf en alle vriendjes uit de klas!

Ons restaurant in de klas

Natuurlijk was proeven niet het enige wat we deden in de klas. We boetseerden een stukje fruit of groente naar keuze, we maakten onze eigen onderlegger en nog veel meer… Onze poppenhoek werd een echt restaurant. Kijk maar naar deze fantastische obers en koks in ons restaurant. Van een TOP bediening gesproken!

Ik ben een echte proefkampioen

Winnie Wortel was een echte proefkampioen en natuurlijk wouden wij dit ook worden. De voorbije weken was er geen groente of fruit veilig voor ons! Werkelijk alles proefden we. We maakten kennis met de vier smaken: zout, zuur, zoet en bitter. We moesten niet alleen proeven, maar ook zien, ruiken en voelen. En of we dit deden. Kijk maar mee!

Hiep hiep hoera Aaron!

Op 6 januari werd Aaron 5 jaar. Het werd een heus feestje in de klas en Aaron was heel fier op zijn kroon! Gelukkige verjaardag lieve vriend! Drie dikke kussen van de juf en alle vriendjes in de klas!

Op weg naar Kerstmis

Na het vertrek van Sinterklaas en zijn zwarte pieten, krijgen we natuurlijk allemaal kerstkriebels in onze buik. De kleuters waren dan ook zeer blij toen op maandag de kerstboom in de klas stond. Iedereen mocht helpen om de boom te versieren! Het waren twee drukke weken want er werd hard gewerkt aan het cadeautje voor de kerstmarkt. Gelukkig was er ook nog genoeg tijd om spelletjes te spelen. Sommige kleuters kropen zelfs eens in de kleren van de kerstman. We konden opnieuw onze schrijfkriebels kwijt tijdens de krullenbol rond de kerstboom en de slinger. We sloten ons thema af met een spetterend kerstfeestje waarbij iedereen een cadeautje mee naar huis mocht nemen.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten op bezoek

Donderdag was het dan zover! We keken er al heel lang naar uit. Sinterklaas en zijn twee zwarte pieten kwamen op bezoek naar onze school. We konden hem al van in de verte horen aankomen, met zijn paard en koets. We hadden de voorbije week onze uiterste best gedaan om een mooi liedje te leren. En eindelijk mochten we dit laten horen aan Sinterklaas.

Op pad met rijmpiet!

Het werd een spannende week voor ons. Rijmpiet kon geen rijmwoorden meer vinden en vroeg ons of wij hem wouden helpen. Natuurlijk doen wij dat graag! Elke dag mochten we een nieuwe enveloppe open doen en er een woordje uithalen. We schreven de rijmwoorden op en ‘s nachts kwam rijmpiet ze ophalen. Op dinsdag maakten rijmpiet en sinterklaas ons wel heel erg duidelijk dat ze langs geweest waren…

Lekkers voor oma en opa!

Onze oma’s en opa’s zorgen goed voor ons. Tijd dus om hen eens in de kijker te zetten. Dat deden we door iets lekkers voor hen te bakken. We luisterden eerst naar het verhaaltje over Belle beer die samen met haar oma cakejes bakte en daarna gingen we zelf aan de slag. Wij zijn al goede bakkers hoor! Hopelijk hebben alle oma’s en opa’s gesmuld van hun lekkere verrassing!

Mmm, lekkere herfstvruchten!

Nu de herfstkleuren ons buiten maar blijven verrassen gingen we ook in de klas op zoek naar alles wat met herfst te maken had. Het werd opnieuw een thema om van te smullen, want in de herfst zijn er ook heel wat lekkere vruchten. Zo maakten we in de klas lekkere pompoensoep! Mmm!

Fruit is lekker en gezond!

Tijdens ons thema fruit verkenden we verschillende soorten fruit. Natuurlijk mochten we ook van alles proeven. We leerden ook waar het fruit vandaan komt en gingen een kijkje nemen in een echte boomgaard. Als echte keukenprinsen en keukenprinsessen maakten we zelf lekkere fruitsla. Heerlijk smullen dus!

Met prinses Binnen in het verkeer!

We maakten kennis met prinses Binnen. Zij speelde altijd binnen in haar paleis, maar op een dag rolde haar bal op straat. Prinses Binnen wist helemaal niet wat gedaan in het verkeer. Gelukkig konden wij haar helpen!

Op ontdekking in de klas!

Terug naar school, nieuwe vriendjes in de klas. En heel wat nieuwe hoekjes om te verkennen. Verkennen jullie mee?

Tweede en derde kleuterklas – Zegelsem