Veilig internetgebruik

Vandaag kregen we meer uitleg over veilig internetgebruik. Veerle kwam daarvoor bij ons op school en via groepswerk kwamen we heel wat bruikbare tips te weten. We mochten voor het eerst ook gebruik maken van onze nieuwe polyvalente zaal.

Naar het bos

Ook dit jaar gingen we er tijdens de ‘week van het bos’ opnieuw naar het bos. Dit jaar gingen we met de fiets naar het kloosterbos. In de voormiddag speelden we een groot groepsspel. Daarna genoten we van onze picknick. In de namiddag verkenden we verder het bos.

Four Square

We verkennen is onze klas allerlei nieuwe spelen die we op de speelplaats kunnen spelen. Het nieuwe favoriete spel van onze klas is Four Square!

Roodkapje

Wie kent er niet het verhaal van Roodkapje. Maar ken je ook de versie van Roald Dahl uit de ‘Gruwelijke Rijmen’?

Werelddierendag

Op werelddierendag mochten we verkleed als dier naar school komen. Enkelen hebben hun best gedaan om zich als dier te verkleden.

Marco Polo

Onze tweede kijker van taal gaat over buitenspelen. In deze kijker gaan we de eigenschappen van allerlei spelletjes gaan vergelijken en gaan we ons eigen spel uitvinden. Natuurlijk proberen we de spelletjes uit ons boek ook eens echt uit. Hier spelen we Marco Polo.

Breng je sportclub naar school

In onze klas zijn er heel sportievelingen. Zij brachten hun sportclub naar school door in de kleuren van hun club naar school te komen.

Loopwedstrijd

Op de loopwedstrijd was onze klas goed vertegenwoordigd. De helft van alle leerlingen liep mee en dat resulteerde in een aantal mooie prestaties. Femke behaalde de zilveren medaille. Een dikke proficiat aan alle deelnemers, want meedoen is belangrijker dan winnen!

Werken met chromebooks

Vanaf dit schooljaar werken we in de klas met chromebooks. We kunnen hiermee zelfstandig aan het werk om allerlei taakjes uit te voeren.

Leerlingenraad

In onze klas hielden we deze voormiddag verkiezingen voor de leerlingenraad. Kaithlyn, Femke, Mathis, Axel en Solara kregen de meeste stemmen. Hopelijk weten ze ons te verrassen met al hun leuke idee├źn!

Geluksvogels

Dit jaar werken we rond het thema geluksvogels. Deze voormiddag hebben we letterlijk enkele geluksvogels hun vrijheid gegeven. Hopelijk brengen ze ons dit schooljaar veel geluk!

Strapdag

Samen met de kleutertjes van de eerste kleuterklas maakten we een wandeling in Michelbeke. De weergoden bleven ons gelukkig goed gezind en we hielden het droog tot we terug op school waren.

Quelques questions pour toi.

Een nieuw schooljaar… een nieuw begin. We leerden elkaar wat beter kennen door mekaar te interviewen. Maar dat deden we niet in het Nederlands, maar in het Frans.

Zesde leerjaar – Michelbeke