Ecolabo

Ook afval blijft in onze maatschappij een groot probleem. We nodigden een spreker uit van ecolabo die ons meer vertelde over hoe we afval kunnen voorkomen en hoe we moeten sorteren. Vooral over pmd ( met de nieuwe zak) hebben we wel het een en ander bijgeleerd.

Damiaan

Het laatste weekend van januari is er het actieweekend van de Damiaanactie. Daarom werd er in onze klas een spreker uitgenodigd van de Damiaanactie. Deze probeerde ons warm te maken om ons in te zetten voor deze actie en in de voetsporen te treden van onze pater Damiaan.

Op bezoek in Stella Matutina

Binnen een paar maanden is het voor ons gedaan met de lagere school. Daarom leerden we in de klas wat meer over de structuur van het secundair onderwijs. Natuurlijk mocht een bezoek aan onze secundaire scholen niet ontbreken. We werden hartelijk ontvangen.

Proefjes met m&m’s

Ook wij leerden over gezonde voeding. We gingen op verpakkingen van voeding op zoek naar E-nummers. We leerden wat deze zijn en we deden proefjes met m&m’s om op zoek te gaan naar de kleurstoffen in onze voeding.

Adventstocht

Op december deden we mee aan een adventstocht die door juf Katelijne georganiseerd werd. We stapten, dansten, klommen, … Samen gaat het beter!

Doe-dag in Stelle Matutina

Op 8 december mochten we naar een doe-dag in Stella Matutina. We werden er ondergedompeld in de wereld van de elektriciteit. We leerden stroomkringen bouwen en reken maar dat ons lampje brandde.

Sint

Ook wij keken uit naar de komst van de Sint. Daarvoor gebruikten we onze beste dancemoves.

Daar is het circus

In november kwam het circus bij ons op bezoek. We toonden er onze mooiste kunstjes. Maar voor de show kon beginnen had Dennis, de circusdirecteur onze hulp nodig om het circus op te bouwen. Dat we sterke heren en dames zijn, dat ziet u hier.

Naar het bos

Donderdag 17 oktober trokken we met het zesde leerjaar naar het bos. Na een deugddoende fietstocht onder een stralende zon speelden we er met alle leerlingen van onze derde graad een energetisch bosspel. Na al die inspanningen smaakten onze boterhammetjes nog zo goed. Na het eten konden we ons helemaal uitleven in het bos: kampen bouwen, ravotten, spelen, … en creatief omgaan met alle vindmaterialen uit het bos.

Wetenschapstruck

Op 4 oktober gingen we met onze klas naar de wetenschapstruck. Daar werden we omgetoverd tot echte wetenschappers. We leerden er werken met microscopen, infraroodcamera’s, … Wat een boeiende en leerrijke voormiddag!

Roodkapje

We speelden het verhaal van Roodkapje na. Maar niet zomaar de traditionele versie, maar de versie van Roald Dalh, uit zijn ‘Gruwelijke Rijmen’. Dus pas maar op Wolf!

Leerlingenraad

Eind september hielden we in onze klas verkiezingen voor de nieuwe leerlingenraad. Lise-Marit, Alizée, Jelle en Louise werden door hun klasgenoten verkozen. Ze hebben al heel wat nieuwe ideeën om onze school een nog toffere plek te maken. Zo gaan ze elke maand een leerling van de maand verkiezen, organiseren ze een Halloweenactiviteit en nog heel wat meer. Ze stellen zich ook graag zelf aan jullie voor.–> Hallo, beste mensen. Wij zijn de leerlingenraad 2020. Wij gaan zorgen voor een heel goede sfeer en voor leuke activiteiten. Met vriendelijke groeten: de leerlingenraad.

Zesde leerjaar – Michelbeke