Veerkracht

Vandaag leerden we van iemand van het CLB hoe we veerkrachtiger in het leven kunnen staan en hoe we beter met stress kunnen omgaan.

Beroependorp

We werden uitgenodigd door Stella Matutina om kennis te maken met de school en de verschillende richtingen die je er kunt volgen.

Winterwonderland

Het heeft gesneeuwd! Wie kan de grootste sneeuwman maken? (Niet makkelijk, want de sneeuw plakte niet!)

Proeven van proefjes

Bosklas

Eind november gingen we op bosklas naar Durbuy. Het werd een week om nooit te vergeten!

Kerststukjes maken

Wij maakten met onze klas kerststukjes om op de kerstmarkt te verkopen. Het was een gezellige voormiddag. Een grote dank aan alle helpende handen. De resultaten mochten gezien worden.

Sofie Van Bunder op bezoek

Het jaarthema op onze school is dit jaar ‘sport en spel’. Daarom proberen we om enkele sporters op onze school uit te nodigen. Wij waren heel blij dat Sofie Van Bunder samen met haar paard Ensemble op onze uitnodiging inging. Zij werd dit jaar Belgisch kampioen jumping. Zij gaf ons heel wat uitleg en wij mochten haar ook enkele vragen stellen.

Week van het bos

Tijdens ‘de week van het bos’ gingen we met de fiets uiteraard naar het bos. Daar speelden we in de voormiddag een groot bosspel. Genoten van onze boterhammetjes onder de beschermende kruinen van de bomen. Konden we nog even ravotten en goed vuil worden. En leerden we wat bij over het bos als biotoop.

Roodkapje

Tijdens de lessen muzo gingen we aan het werk met de ‘Gruwelijke Rijmen’ van Roald Dahl. We vertolkten ‘Roodkapje’ voor onze klasgenoten in onze nieuwe arena.

Veldloop

In onze klas zijn er enkele sportievelingen. Dit konden we zien tijdens de veldloop in Brakel. Ons motto is ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’! Maar het was toch fijn om een medaille terug mee naar Michelbeke te nemen.

Breng je sportclub naar school

In onze klas zijn er heel sportievelingen. Zij brachten hun sportclub naar school door in de kleuren van hun club naar school te komen.

Werken met chromebooks

Ook dit schooljaar werken we in de klas met chromebooks. We kunnen hiermee zelfstandig aan het werk om allerlei taakjes uit te voeren.

Leerlingenraad

In onze klas hielden we deze namiddag verkiezingen voor de leerlingenraad. Bram, Matar, Zumrit en Hanne kregen de meeste stemmen. Hopelijk weten ze ons te verrassen met al hun leuke ideeën!

Strapdag

Samen met de kleutertjes van de eerste kleuterklas maakten we een wandeling in Michelbeke. De weergoden waren ons zeer goed gezind en zorgden voor stralend nazomerweer!

Bezoek in de klas

Naar jaarlijkse gewoonte kregen we bezoek in onze klas. Dit jaar werd werd onze gast Fernando gedoopt.

Zesde leerjaar – Michelbeke