Naar het bos

Donderdag 17 oktober trokken we met het zesde leerjaar naar het bos. Na een deugddoende fietstocht onder een stralende zon speelden we er met alle leerlingen van onze derde graad een energetisch bosspel. Na al die inspanningen smaakten onze boterhammetjes nog zo goed. Na het eten konden we ons helemaal uitleven in het bos: kampen bouwen, ravotten, spelen, … en creatief omgaan met alle vindmaterialen uit het bos.

Wetenschapstruck

Op 4 oktober gingen we met onze klas naar de wetenschapstruck. Daar werden we omgetoverd tot echte wetenschappers. We leerden er werken met microscopen, infraroodcamera’s, … Wat een boeiende en leerrijke voormiddag!

Roodkapje

We speelden het verhaal van Roodkapje na. Maar niet zomaar de traditionele versie, maar de versie van Roald Dalh, uit zijn ‘Gruwelijke Rijmen’. Dus pas maar op Wolf!

Leerlingenraad

Eind september hielden we in onze klas verkiezingen voor de nieuwe leerlingenraad. Lise-Marit, Alizée, Jelle en Louise werden door hun klasgenoten verkozen. Ze hebben al heel wat nieuwe ideeën om onze school een nog toffere plek te maken. Zo gaan ze elke maand een leerling van de maand verkiezen, organiseren ze een Halloweenactiviteit en nog heel wat meer. Ze stellen zich ook graag zelf aan jullie voor.–> Hallo, beste mensen. Wij zijn de leerlingenraad 2020. Wij gaan zorgen voor een heel goede sfeer en voor leuke activiteiten. Met vriendelijke groeten: de leerlingenraad.

Zesde leerjaar – Michelbeke