Welkom in het eerste leerjaar

De eerste dag in het eerste leerjaar is altijd spannend. Wat staat mij te wachten? Wie zit er in mijn klasje ? Kijk maar even mee

Alexis is jarig !

Hiep, hiep , hoera voor Alexis! Hij verjaart op 1 september.

Stann is ” Kindje van de week”

Elke week staat een kind extra in de belangstelling. Het krijgt bv. een tafeltje om persoonlijke voorwerpen voor een weekje tentoon te stellen: een fotoalbum, een voorwerp over zijn/ haar hobby, een leuk boek, ….Tijdens die week mag dat kind hierover vertellen in de klas. Stann mocht de spits afbijten.

Sanne is “Kindje van de week”

Sanne stond deze week in de belangstelling. Ze verrastte ons elke dag met nieuwe dingen.

Letters, letters en nog eens letters

Dat letters in het eerste leerjaar centraal staan is niet nieuw. We maakten een kunstwerk met de eerste letter van onze naam. Onze lettermuur mag er zijn!

Loopwedstrijd

Op woensdag 25 september vond de jaarlijkse Interscholencross plaats op de voetbalterreinen van Opbrakel. Onze klas was sterk vertegenwoordigd. We brachten 2 gouden medailles mee ! Proficiat aan alle deelnemers!

Amalia is ” Kindje van de week”

Deze week stond Amalia in de kijker

Klasje in het klein

Vandaag mochten we in groepjes onze klas nabouwen met legoblokken. Daarna gingen we met stiften of kleurpotloden rond de blokjes. Zo kregen we de plattegrond van onze klas. We konden al goed samenwerken.

4 oktober is het feest van Franciscus en ook werelddierendag

Op 4 oktober vieren we het feest van onze patroonheilig : Franciscus. Die dag staan ook onze diertjes in de belangstelling. We mochten een kip, 2 kuikens en heel wat knuffels van dieren verwelkomen in onze klas.

Bezoek van de 2de kleuterklas

De kleuters van de tweede kleuterklas zijn toch wel nieuwsgierig waar de kinderen van het eerste leerjaar naar toe stappen. Wat valt daar boven allemaal te beleven ? Vandaag kregen we een bezoekje van hen en werden we verrast met een heus kunstwerk : gelukshartjes. Dankuwel onderburen!

Camille heeft er een nichtje bij

Deze week verwelkomde de familie van Camille, Erin. Camille heeft er een nichtje bij en trakteerde ons op lekkere snoepjes. Dankuwel Camille !

Finn mag 6 kaarsjes uitblazen

Op 10 oktober werd Finn 6 jaar. Ze trakteerde ons op heel wat lekkers. Bedankt en een fijne verjaardag!

Eerste leerjaar – Michelbeke