Jeugdboekenmaand: Ik ben een kunstenaar!

Zoals echte kunstenaars verkennen wij verschillende aspecten van kunst: schilderen, tekenen, kleien,… We leren bekende kunstenaars kennen: De zonnebloemen van Van Gogh, Mondriaan, Pollock,… Kijken jullie mee?

Carnaval: Kleurrijke clowntjes!

Wij verkleden ons en zetten een gek masker op. We worden even iemand anders en maken veel plezier. We leren kleuren kennen en kleuren mengen. Met onze gekke clownschoenen en onze das worden wij echte kleurrijke clowntjes!

Een lekker broodje van de bakker!

N.a.v. ons gezond ontbijt op school ontdekken wij iets meer over ‘de bakker’. Waar komt brood vandaan? Welke soorten bestaan er? We proeven en ontdekken, bouwen onze eigen oven, spelen met speeldeeg,… En we brengen, samen met de 3de kleuterklas, een bezoek aan bakkerij Crémello. Een super leuke ervaring! We bakken samen met juf Hanne een broodje en smullen dit tot de laatste kruimeltjes op. Dankjewel juf Hanne en bakkerij Crémello! Kijk maar mee!

Wij vieren Kerstmis!

Ons Jefke wordt een echt kerstmannetje, we spelen met de kerstversiering, exploreren met glitterverf, oefenen onze nieuwjaarsbrief, spelen in het donker hoekje, helpen de kerstman met zijn pakjes zijdens de turnles,…

Hoor, wie klopt daar kinderen?

We verkleden ons in de Sint en zijn pieten, we schrijven in het grote boek van de Sint, we zetten samen ons schoentje en maken een klasbrief, we luisteren naar sinterklaasliedjes in de luisterhoek,… Het waren spannende dagen, vol verwachting klopt ons hart…

Wondere herst!

We genieten van de herfst en al zijn facetten: we spelen met houten takken, we maken een herfstmandala, we spelen met laarsjes en regenjassen, we stappen samen met een vriendje onder de paraplu in de regen, we ontdekken kleine en grote spinnen, we doen een herfst-voelparcours,…

Dromen met oma & opa!

Welkom in de 2de kleuterklas!

Gedurende de eerste weekjes leren we onze klas, onze vriendjes, de schildpadjes, de school, de nieuwe juf en de klaspop Jefke kennen.

Een diertje in de klas!

N.a.v. Werelddierendag zetten wij alle huisdieren centraal. Wij boetseren hondenbrokjes, verkopen dierenknuffels in onze winkel, exploreren met waterdieren in de waterhoek, we bouwen hokjes voor onze dieren, leren het verhaal van St-Franciscus kennen,… Als slot komen vele diertjes op bezoek naar onze school.

Tweede kleuterklas – Opbrakel