Thema: Sporten is gezond!

Thema: Slaap lekker!

PYAMAPARTY!!!!

Welkom nieuwe vriendjes! Enkele leuke foto’s van het thema ‘Slaap lekker’.

Kerstmis brengt ons licht!

We spelen met de slingers en ontdekken welke lang of kort zijn. We versieren samen onze klaskerstboom en genieten van de kerstsfeer in onze hoekjes: verkleden zoals de kerstman, koopjes doen in onze kerstwinkel, sneeuwslingers maken, een sticky-kerstboom maken,… We schilderen onze voetjes…. oh wat kriebelt dat:) We exploreren met licht, schaduw, de projector, in de donkere hoek,…. We gaan op zoek naar Kerstmis doorheen de school. Wat een fijne, gezellige tijd!

Wij helpen speelgoedpiet!

We verkleden ons in Sinterklaas en zijn pieten en kijken wie flink is in onze klas. We helpen speelgoedpiet en knutselen met kosteloos materiaal in onze knutselhoek. We maken tijdens groepswerk een poppenhuis, geven Sint een mijter en baard, tekenen met houtskool bij krullenbol. Wanneer we iets lekkers vinden in onze schoen, kan de blijdschap niet op….mmm, lekker smullen, dank U Sint en Piet! Ook hartelijk dank aan de mama van Axelle die op bezoek kwam met haar kleine broertje J√©rome!

Met oma en opa naar Sprookjesland!

Heks Lotje in de herfst!

Enkele leuke kiekjes van krullenbol ‘De egel’, verkleden als een heksje, spinnenpootjes tellen, samen pompoensoep maken met ‘heksenwormpjes’ ;), de kleuters in de ban van onze mooie herfstwereld, …. en een leuk filmpje! Ook een hiep, hiep, hoera, voor Nena!

Happy Birthday Cilou!

Beestige diertjes!

We kopen dieren in onze dierenwinkel, we exploreren in de ontdekhoek, we maken dierenhokjes met rekkers, we spelen een dierenlotto, …. Tijdens onze tocht naar Sint-Franciscus, maken we onze straat proper en spelen we op de speeltuin. Hiep Hiep Hoera, voor juf Valerie, we vieren feest en maken onze kronen af. Dankjewel aan alle diertjes die op bezoek kwamen. (Ook leuke foto’s bij: activiteiten)

Hoera, ik ben jarig!

Jefke is jarig en we vieren feest. We versieren onze poppenhoek, knutselen onze eigen kroon, geven taartjes leuke kaarsjes, versieren zandtaartjes, spelen in de verf bij krullenbol, … We leren het verjaardagsritueel kennen en kijken uit naar onze eigen verjaardag!

Welkom in ons klasje!

Gedurende de eerste weekjes leren we de nieuwe klas kennen, de nieuwe juf en natuurlijk de klaspop Jefke. We spelen en ontdekken in alle hoekjes. We kleuren kleurrijke, gekke ijsjes voor ons klasje dat ‘onwIJS leuk’ is. We gaan ook op verkenning doorheen de school en leren de buren en andere klasjes kennen. Welkom lieve vriendjes, we maken er samen een leuk schooljaar van!

Tweede kleuterklas – Opbrakel