Joepie, we vieren carnaval!

We verkleden ons en worden iemand anders, we doen eens lekker gek, we spelen met de gevoelsmaskers, we versieren onze poppenhoek met reeksen vlagjes, we maken een matrix met kleuren en vormen, we maken vormen met de smartmax, we maken een vormentekening, we knutselen een zelfgekozen masker, we spelen een gezelschapspel van de vormenclown Dobus en zijn vrienden, we krullebolden een confettiberg, … We vierden ook de verjaardag van Kythano! Het waren gekke, plezante weken! Fijne krokusvakantie iedereen!

Ik voel me fit en gezond.

We zien hoe we groeien en knutselen onze eigen groeimeter. We spelen dokter en verpleegster en verzorgen elkaar. We boetseren een kindje en leren de lichaamsdelen juist benoemen. We spelen met druppeltellers en maken siroopjes. Hopelijk blijven we allen nog lang gezond!

Brrr….Het is winter!

We zorgen voor de vogeltjes in de winter en maken zelf vetbollen. We spelen in sneeuw-scheerschuim en krullenbollen een pinguin. We bouwen een iglo/ijsberg met isomoblokken. We maken kennis met het boekje ‘Kikker in de kou’ en spelen dit verhaal na. We ontdekken ijs, ijsblokken, schilderen op ijs, … We genieten van de eerste sneeuw!

We werken samen aan een groepswerk op de dag van ‘omgaan met elkaar’.

Wij vieren Kerstmis!

We spelen in het donkere hoekje, we gaan op zoek naar Kerst op de speelplaats, we exploreren met licht en donker, we spelen het Kerstverhaal na en verkleden ons in jozef, Maria, de engel,… We vieren onze 1ste jarige: Proficiat Elena! Aan iedereen een zalige Kerst en een gezond 2021!!!

Gekke turnles bij Juf Tjalda!

Welkom Sinterklaas en Piet!

We verkleden ons als de Sint en zijn Pieten, we spelen poppenkast, we luisteren naar leuke Sinterklaasliedjes in de luisterhoek, we bouwen een stoomboot,…. We knutselen ook met houtskool en maken onszelf zwart zoals de schoorsteenpiet. En we knutselen ons eigen ‘slecht-weer-vandaag-paard’.

Wij houden van oma en opa!

Herfst met heks Lotje!

Enkele leuke herfstfoto’s van in ons klasje!

Samen lekker smullen voor Dag van de leerkracht, werelddierendag en verjaardag van de juf.

Kleurrijke kunst & Elmer de kleurenolifant.

We leren verschillende kunstenaars kennen: we bouwen zoals Mondriaan en spelen met de cirkels zoals Kadinsky. We worden echte pottenbakkers en maken ons eigen potje met klei. We leren het verhaal van Elmer kennen en schilderen onze eigen kleurenolifant.

Jefke is jarig: Samen genieten van een lekker ijsje en van het zonnetje.

Samen krullenbollen in groepswerk.

Welkom in ons klasje!

Wij leren elkaar kennen, de juf, onze klaspop ‘Jefke’, juf Monique, juf Tjalda, de school en de andere juffen. Klaar voor een fijn schooljaar!

Tweede kleuterklas – Opbrakel