Spetterpat, we worden nat!!!

Genieten van de zon op de speeltuin!

Mijn papa is mijn superheld!

Zoals de handige papa’s werken we met schroeven, vijzen, rondellen,… We schilderen onze papa’s, rijden met auto’s door de verf en maken sporen, knutselen onze superhelden, we ontdekken schaduwen,… We scheren ‘alsof’ onze baard zoals de papa’s doen. Onze jarige Merel wordt gevierd.

Superleuke sportdag: Olympische spelen!

Safari Lilari

We spelen in onze JEEP-hoek, verkleden ons als wilde dieren, knutselen een voel-dierenboek en wonderverrekijker,…. We gebruiken de verrekijker om naar overkant van de school te kijken, we maken een superlange slang van wel 13 meter! Onze kleuters zoeken hun vele vragen over deze dieren op in de boeken en op de computer. We gaan ook samen met de 3de kleuterklas op Safari-tocht doorheen de school. Toffe, leerrijke weken!

We vieren ook de jarige Sita.

Bezoek aan de boekententoonstelling

Moederdag: ‘Ik hou van mijn mama’

We prikken, tekenen, schilderen, stempelen, samen kleuren binnen een sjabloon,… voor het cadeautjes voor mama. We oefenen een leuk versje, kopen mama’s schoenen in de schoenenwinkel en lopen zoals echte mama’s door de klas, we wassen onze baby’s, we rijgen een ketting,… We verwennen onszelf zoals de mama’s doen in het verwensalon en maken een lekker eiergerechtje met eitjes van kip Kato. We vieren ook onze jarige Henri. FIJNE MOEDERDAG aan alle mama’s!!!

Kip Kato voelt lentekriebels.

We bekijken mooie lentebloemen, we sorteren bloemen in onze zand-plant-hoek, we zoeken bloemen in de maïs-ontdekhoek, we kopen bloemen in onze bloemenwinkel en zetten deze in het juiste vaasje,… We zaaien ook kruiden en ontdekken wat een wonder uit zo’n klein zaadje kan groeien. Omdat onze kleuters ook nog even eitjes wilden verstoppen, speelden we ook nog Paashaasje en Paasklok….Zoeken maar! We vieren ook de verjaardag van Miel.

Jeugdboekenmaand: Slaap lekker Rosalie!

We leren dit verhaal op verschillende manieren kennen, we ontdekken de personages en spelen dit verhaal na aan onze verteltafel. We bouwen bedjes met de blokken, we spelen in onze pyjama in de slaapkamer, we knutselen een dromenvanger,… We praten over slapen gaan en onze gevoelens hierbij. We sluiten af met een leuke pyjamaparty … ik wordt daar zo moe van :)!

Talentenweek!

We leerden elkaars interesses en talenten kennen. Van hieruit volgden enkele leuke activiteiten: zandkastelen bouwen, een bed maken in de poppenhoek, een nieuwe puzzelhoek, buiten spelen in de zon, buiten picknicken,… Ook de diertjes van de axenroos stonden centraal. Leiden als een leeuw, volgen als een kameel, genieten als de poes, helpen als een bever, fier zijn als een pauw en belonen als een wasbeer. Deze sociale vaardigheden kwamen uitgebreid aan bod. A.d.h.v. een IK-doosje werd er tijdens de godsdienstmomenten gepraat over onze gevoelens, talenten, probleempjes,… Ook de verjaardag van Linde en Kamiel werd gevierd. Er volgde een lekker afsluiter: frietjes met zelfgemaakte mayonaise! Met dank aan Pelpat, oma/buren van Henri en de helpende handen van juf Martine en juf Hanne.

Joepie, we vieren carnaval!

We verkleden ons en worden iemand anders, we doen eens lekker gek, we spelen met de gevoelsmaskers, we versieren onze poppenhoek met reeksen vlagjes, we maken een matrix met kleuren en vormen, we maken vormen met de smartmax, we maken een vormentekening, we knutselen een zelfgekozen masker, we spelen een gezelschapspel van de vormenclown Dobus en zijn vrienden, we krullebolden een confettiberg, …Het waren gekke, plezante weken! Fijne krokusvakantie iedereen!

Ik voel me fit en gezond.

We zien hoe we groeien en knutselen onze eigen groeimeter. We spelen dokter en verpleegster en verzorgen elkaar. We boetseren een kindje en leren de lichaamsdelen juist benoemen. We spelen met druppeltellers en maken siroopjes. Hopelijk blijven we allen nog lang gezond!

Brrr….Het is winter!

We zorgen voor de vogeltjes in de winter en maken zelf vetbollen. We spelen in sneeuw-scheerschuim en krullenbollen een pinguin. We bouwen een iglo/ijsberg met isomoblokken. We maken kennis met het boekje ‘Kikker in de kou’ en spelen dit verhaal na. We ontdekken ijs, ijsblokken, schilderen op ijs, … We genieten van de eerste sneeuw!

We werken samen aan een groepswerk op de dag van ‘omgaan met elkaar’.

Wij vieren Kerstmis!

We spelen in het donkere hoekje, we gaan op zoek naar Kerst op de speelplaats, we exploreren met licht en donker, we spelen het Kerstverhaal na en verkleden ons in jozef, Maria, de engel,… We vieren onze 1ste jarige: Proficiat Elena! Aan iedereen een zalige Kerst en een gezond 2021!!!

Gekke turnles bij Juf Tjalda!

Welkom Sinterklaas en Piet!

We verkleden ons als de Sint en zijn Pieten, we spelen poppenkast, we luisteren naar leuke Sinterklaasliedjes in de luisterhoek, we bouwen een stoomboot,…. We knutselen ook met houtskool en maken onszelf zwart zoals de schoorsteenpiet. En we knutselen ons eigen ‘slecht-weer-vandaag-paard’.

Wij houden van oma en opa!

Herfst met heks Lotje!

Enkele leuke herfstfoto’s van in ons klasje!

Samen lekker smullen voor Dag van de leerkracht, werelddierendag en verjaardag van de juf.

Kleurrijke kunst & Elmer de kleurenolifant.

We leren verschillende kunstenaars kennen: we bouwen zoals Mondriaan en spelen met de cirkels zoals Kadinsky. We worden echte pottenbakkers en maken ons eigen potje met klei. We leren het verhaal van Elmer kennen en schilderen onze eigen kleurenolifant.

Jefke is jarig: Samen genieten van een lekker ijsje en van het zonnetje.

Samen krullenbollen in groepswerk.

Welkom in ons klasje!

Wij leren elkaar kennen, de juf, onze klaspop ‘Jefke’, juf Monique, juf Tjalda, de school en de andere juffen. Klaar voor een fijn schooljaar!

Tweede kleuterklas – Opbrakel