Thema: ‘Mijn mama is de liefste van het land!’

Ilia en Stella werden, enkele maanden geleden, grote broer en zus. Dus tijdens dit thema stonden we ook stil bij de wondere baby. Baby Lou en baby Eas en de mama’s kwamen op bezoek, wat een kleine voetjes. We leerden flesjes maken, we maken strijkparelhartjes, we knutselen een leuk geschenkje, we bewegen en praten zoals een baby. We maken fruitpap en geven de fruitpap zoals een mama aan onze baby….mmmm, lekker smullen;)

We vieren ook de verjaardag van Klara en Amélie, proficiat meisjes x

FIJNE MOEDERDAG aan alle mama’s!!!

Techniek: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand!

We maken zelf spiegelbeelden, we schilderen op een spiegel en ontdekken spiegelbeelden en spiegelschrift, we ontdekken dat een spiegel licht weerkaatst, … Echt leerrijk! Tussendoor boetseren we en puzzelen we. En we vieren de verjaardag van Lenn, Marie en Liam, proficiat!

Maart: Thema ‘Sport en spel!’

Thema: Kip Kato en haar vrienden!

We bouwen hokjes voor de lentedieren met grote eierdozen, we spelen zelf Paashaas en delen eitjes uit, we stempelen mooie bloesem voor aan onze ‘raam’boom, we exploreren met maïs, we versieren onze Paasboom, we tekenen lentedieren volgens een stappenplan, we versieren een kipje met pluimen, we smullen van de lekkere eitjes, we spelen een eiermemory, we maken een lentewandeling, … We vieren ook de verjaardag van Mon en Junot, proficiat jongens! We gaan op bezoek bij de kipjes van Mon! We smullen gezellig in ons klasje van het sober maal! Als slot mochten we eitjes gaan zoeken in de tuin van het klooster, echt leuk!

Kwartierlezen met de leerlingen van het 4de leerjaar!

Jeugdboekenweek ‘Tingelingeling, ik leer fietsen!’

We fietsen op een parcours, we leren verkeerssituaties kennen, we maken sporen zoals in ons boekje, we tekenen en versieren onze DROOMfiets, we maken fietsen met plasticine, we tekenen fietswielen, we maken een wiel met loose parts, we maken ons klasdorp met vele leuke details,… Het waren leerrijke en leuke weken! We vieren ook de verjaardag van Stan, proficiat Stan!

Themaloze weken ‘Alles kan, alles mag!’

Vanuit onze klasobservaties en brainstorm kwamen enkele leuke activiteiten tot stand: er kwamen 2 hondjes op bezoek ‘Fientje’ van Liam en ‘Jacky’ van Lenn, we maakten dierenhokjes met de rekkers, we speelden in onze zelf gemaakte knuffeltent, de poppenhoek werd een dokterspraktijk, … We vierden de verjaardag van Milou, hiep hiep hoera! En voor het maandpuntje van februari knutselden we een gekke snoet met als neus een wc-borstel…hihi!

Fijne carnavalvakantie!!!

Thema: ‘Hier klinkt muziek!’

Samen verkleden, gekken bekken trekken, drummen op emmers en allerlei voorwerpen, drummen in de verf op muziek, genieten van de zang van het 6de leerjaar o.l.v. de gitaarmeester Hünther, een optreden geven op ons klaspodium,… We smullen ook een lekker pannenkoek voor Lichtmis.

Thema ‘Robots’!

Het waren leuke en leerrijke weken bij stagiaire juf Morgane! Bedankt voor de leuke tijd! We vierden ook enkele jarigen: Proficiat aan Lowie, Ilia en Leonie!

Op weg naar Kertsmis!

Enkele kiekjes van gezellige, sfeervolle weken vol licht!

Sinterklaas en Piet lopen op het dak!

Feest voor oma en opa!

Een mooie ketting rijgen voor oma, een OOGappeltje knutselen voor de grootouders, brilletjes passen, was uithangen, spelen met knoopjes uit oma’s knopendoos, samen in boekjes kijken in onze snoezelklas, … En samen onder moeders paraplu in de vele regen. Leuke weekjes!

Thema: Pompoenen in de herfst!

Samen pompoenlichtjes knutselen en genieten van de sfeervolle lichtjes. We doen aan krullenbol en maken een spinnenweb. Ook allerlei andere opdrachtjes i.v.m. fijne motoriek kwamen aan bod: bolletjesslak, rekkerstaart bij de eekhoorn, spinnetjes in het web, kleurenherfstboom, stekelegeltjes, …

We maken samen pompoensoep en proeven van dit lekkers. Als slot vieren we een leuk herfstfeestje. FIJNE HERFSTVAKANTIE IEDEREEN!

Thema: Boodschappen doen!

We spelen ‘winkeltje’ in de klas. We leren betalen en boodschappen doen in de bloemenwinkel, fruitwinkel,… We knutselen onze eigen spaghetti met tomatensaus. We doen krullenbol en verfijnen onze motoriek bij het werken rond de regenboog. We gaan samen naar de markt en de supermarkt en we kopen alles wat op ons boodschappenlijstje staat. We proeven van de zure citroen en smullen samen van het zelf geperst fruitdrankje.

Er is er eentje jarig!

We vieren de eerste jarige in onze klas: Proficiat Chloé!

Welkom in ons klasje!

Een nieuwe start, een nieuw schooljaar, nieuwe vriendjes, nieuwe hoekjes, nieuwe afspraakjes,… We leren elkaar kennen en maken er een fantastisch schooljaar van!

We gaan op stap doorheen de school, we leren de andere klassen en juffen kennen en knuffelen met onze broers/zussen 😉

Tweede kleuterklas – Opbrakel