Mama, ik hou van jou!

We wassen en verzorgen zoals de mama’s onze baby’s, we kopen leuke schoenen in de schoenenwinkel, we spelen kapsalon, we maken ons mooi met vele juwelen, we rijgen een kleurrijke ketting,… Tijdens onze (O)MAMA- verwenvoormiddag hadden we veel plezier! We knutselen natuurlijk een fijne verrassing voor onze lieve mama’s… FIJNE MOEDERDAG!

Kip Kato viert Pasen!

We versieren onze lentetafel, we verkleden ons in de Paashaas, we exploreren in de ma├»sontdekhoek, we spelen met de boerderijdiertjes, we knutselen een Paasmandje, we spelen het wortelspel, we knippen en kleven een konijntje, we proberen zoals de kipjes zelf eitjes te leggen ­čśë … We spelen tijdens bewegend leren met ‘De robot’. Als, na lang wachten, kip Kato toch eitjes legt, bakken we lekkere pannenkoeken… Smullen maar!

Leuke lentenamiddag i.s.m. 3de lj

Jeugdboekenmaand: ‘Op piratenavontuur!’

Jefke en juf Valerie hebben flessenpost mee, wat een verrassing! In de brief staat dat we echte piraten zullen worden en op ontdekking gaan. A.d.h.v. een leuk boek ‘Op piratenavontuur’ kiezen wij met ons klasje elke dag hoe ons verhaal verder gaat. Het wordt heel erg spannend maar alles loopt goed af en we hebben een spetterend einde. We leren munten boetseren, we knutselen een papegaai en een telescoop, we vouwen onze piratenboot, we verkleden ons en spelen op onze piratenboot, we zoeken diamanten in het zand,… We ontvangen ook een schatkaart en we gaan op zoek naar de schat. Benieuwd naar hoe ons verhaal afloopt? Kom dan langs op onze boekententoonstelling op 31 maart van 15u tot 16u. Tot dan, AHOI!!!

Pyamadag voor Bednet!

Carnaval: Er klinkt muziek!

We verkleden ons, trekken gekke bekken, knutselen onze eigen trommel, beleven muziek in allerlei aspecten, tekenen met krullenbol ‘de confettiberg’, kijken in onze IK-boekjes, trommelen als echte drummers in de verf, …. We vieren ook de verjaardag van Matteo.

Dit ben ik!

Gedurende dit thema gaan we ten volle op ontdekking met onze zintuigen. We doen voelproefjes en een blote voetenpad, we voelen aan zachte/harde/glibberige dingen, we spelen met verschillende handschoenen, knutselen een groeimeter, luisteren naar vele geluiden, maken slijm, ontdekken geluid en geen geluid, proeven en leren verschillende smaken kennen, ruiken aan lekkere en vieze geurtjes, leren ons lichaamsschema kennen, … We maken een IK-boekje om onszelf en onze vriendjes te leren kennen. We genieten met al onze zintuigen!

Pieter Post

Tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode ontvangen wij leuke kerstkaartjes met mooie wensen. Deze komen niet vanzelf in onze brievenbus, daarom staan wij gedurende dit thema stil bij al het werk van de postbode. We spelen en sorteren in ons klaspostkantoor, knutselen een klas en persoonlijke brievenbus, maken een brief voor het thuisfront, spelen met letterblokjes, maken een postbodepuzzel, we verkleden ons als een echte postbode (Dankjewel postbode Joris), we maken cijferpuzzels, … Het verhaal van ‘Zach├źus’ wordt deze week vertelt en uitgebeeld. Ook een woordje van dank aan alle ouders die een briefje, kaartje of pakketje stuurden naar onze klas.

We volgen het licht op weg naar Kerstmis!

We spelen met ons speelgoed van sinterklaas: een leuke knikkerbaan, glitter zand-plasticine, een werkkoffer met zaag en boor, … We ontdekken alles i.v.m. licht en donker, schaduwbeelden, het donkere hoekjes, de projector. We maakten zelf slingers en speelden het kerstverhaal na. Met krullenbol tekenen we een mooie kerstboom… Oh denneboom … We leren een Nieuwjaarsbrief en knutselen een lief ‘b’engeltje. We vierden samen een leuk kerstfeestje met stoelendans, een muzikaal pakket en een lekkere ‘fairtrade en lokale’ traktatie. Aan iedereen een zalige Kerst en een gelukkig 2022!

Leve oma en opa!

We verkleden ons zoals oma en opa, knutselen een bloemenvaasje, leren een mooi versje, ontdekken de geschiedenis van de telefoon en een fototoestel, … We vieren de verjaardag van Mylo.

Welkom Sinterklaas en zwarte Piet!

Het zijn spannende weken, vol verwachting klopt ons hart naar de komst van de Sint en zijn Pieten. We genieten van dit gebeuren en verkleden ons als een echte Sint of zwarte Piet. We exploreren met houtskool, schilderen een Sint, tekenen een Pietje met krullenbol, spelen in de waterbak met de stoomboot, versieren onze ‘klas’stoomboot en maken een mooi groepswerk. We zetten natuurlijk ons schoentje klaar en wanneer er de volgende dag iets lekkers in ligt, smullen we ons buikje rond en doen we een proefspelletje. We vieren de verjaardag van Valentine. In onze voorleesweek mailden enkele ouders een leuk voorleesverhaaltje, hiervan konden we genieten in onze klas. Dankjewel voorlezers!

Herfst: Dieren in het bos!

We exploreren met klei en boetseren een lief eekhoorntje, we tellen paddenstoelen en doen een wedstrijdje, we dansen en zwieren met onze eekhoornstaart, we bouwen met houten blokken en stokken, we spelen met de bosdieren in de poppenkast, we maken een herfstmandala en genieten van de rust die het bos ons geeft, we maken een grote egel met krullenbol,… En we vieren onze eerste jarige Maxime!

Mmmm….lekker fruit!

Welkom in ons klasje!

Tweede kleuterklas – Opbrakel