Carnaval een feest voor iedereen.

In de week van 5 tot 9 februari mochten onze leerlingen verkleed naar school komen. Dit vonden onze leerlingen heel leuk en deden dan ook uiterste hun best om zo creatief mogelijk naar school te komen. Hieronder vinden jullie enkele foto’s maar op onze FACEBOOK-pagina staan nog veel meer foto’s van onze stoet. Ga zeker een kijkje nemen!

Auteurslezing Frank Pollet.

Maandag 5 februari werden we uitgenodigd in de bib te Brakel. Daar kwam auteur Frank Pollet zijn boeken voorstellen. We zagen heel wat verschillende boeken! Dikke boeken van wel 200 pagina’s tot boeken die de inhoud van een strip hadden. Frank had voor elk kind wel een type boek. De kinderen konden ook zijn leuke humor appreciëren. Iedereen was enthousiast. Al snel kwam de vraag waar we zijn boeken konden vinden en wat een geluk hadden we! De boeken waren gewoon in de bib zelf te vinden. Hieronder vinden jullie enkele foto’s van deze leuke namiddag.

SVS Hockey

Op woensdag 31 januari namen enkele leerlingen van het 5de leerjaar deel aan het hockeytornooi dat werd georganiseerd in sporthal De Rijdt. De leerlingen speelden er enkele wedstrijden tegen andere scholen maar ook tegen onze eigen vestigingen. Uiteindelijk behaalden de leerlingen van Michelbeke een mooie zesde plaats. Er werd veel plezier gemaakt op het veld en dat kan je hieronder bewonderen.

Tijdens de week van het bos gingen we zelf ook op bezoek naar het bos. Dit deden we al fietsen. We speelden daar een zeer leuk spel tegen andere klassen. Ook het vrij spelen in het bos was zeer leuk. Het mindere weer deed ons niet veel. We waren er allemaal goed op voorzien. Een zeer leuke dag in het bos.

Voor onze eerstetwee wero-thema’s werkten we rond reizen door te tijd en hoe konden we beter terug in de tijd gaan dan een bezoek te brengen aan het archeocentrum in Velzeke. Daar gaf een gids ons heel wat informatie over de Galliërs en de Romeinen. Zo mochten we ons ook eens voordoen als een Galliër en een Romein. Hieronder vind je enkele leuke foto’s.

Dit zijn de bengels en engels van het vijfde leerjaar. Ze hopen er een leuk en leerrijk schooljaar van te maken.

Ze zijn superblij met de nieuwe speelplaats.

Vijfde leerjaar – Michelbeke