“PAM Ename”

Op vrijdag bezochten we het PAM te Ename.
Met een pij aan, kregen we uitleg over de leef- en eetgewoonten van de monniken doorheen de tijd.
Daarna was het aan ons voor het echte werk!
Lekkere gerechtjes maken en die samen oppeuzelen zoals het een echte monnik betaamt! In de namiddag was het tijd voor een verkwikkende wandeling.

“Bosklassen in Durbuy!”

De blog nog niet kunnen bezoeken? Hier zijn enkele foto’s van de geweldige week in Durbuy!

“Gezond ontbijt”

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we het nieuwe jaar met een lekker, gezond ontbijt gestart!

“Kerststukjes”

Om de feesttafel te pimpen, maakten we mooie kerststukjes.
We sluiten de laatste dag voor de kerstvakantie af met enkele gezelschapsspelletjes!

“Wetenschapsproject”

Dat elektriciteit een belangrijk aspect is in ons leven, weten we allemaal.
Maar hoe zit elektriciteit eigenlijk in elkaar? Wanneer krijg je een stroomkring? Welke stroombronnen zijn er eigenlijk allemaal?
Een leerkracht Techniek uit het Sint-Franciscus en Stella Matutina gaf ons enkele tips en tricks. Daarna was het aan ons… Hieronder kan je de handige Harry’s aan het werk zien!

“De week van het bos”

Sportief? Check! Natuurvrienden? Check! Avonturiers? Check!
Naar aanleiding van “De week van het bos” trokken we met de fiets naar het Livierenbos. Het is een prachtig bosgebied waar wij ons naar hartenlust konden uitleven. Eerst speelden we een spannend bosspel, daarna trokken we het bos dieper in om op onderzoek te gaan…

“Wetenschapstruck”

Vandaag trokken we onze labojas aan in de wetenschapstruck. Door middel van enkele experimenten onderzochten we tal van mysteries. Move over, Marie Curie en Newton, de nieuwste wetenschappers van de eeuw zijn gevormd!

“Interscholencross”

Naar jaarlijkse gewoonte ging in de maand september opnieuw de interscholencross door. Verschillende scholen nemen het dan tegen elkaar op en strijden om de welverdiende medaille. We zijn apetrots op alle leerlingen die andere activiteiten op woensdagnamiddag even aan de kant schoven en het gure weer trotseerden om de kleuren van onze school te verdedigen!

Zesde leerjaar A – Sint-Maria-Oudenhove