Op 17 maart mochten de kinderen van het vijfde leerjaar eens proeven van het middelbaar. Ze werden uitgenodigd in het labo van Stella Matutina Michelbeke.
De leerlingen kregen les over de werking van de microscoop. Alle kinderen keken er naar uit om zelf aan de slag te gaan met zo’n microscoop. Zeker toen hun meester vertelde dat hij zelf, toen hij zo jong was, ook nog zo’n lessen had gekregen. In het eerste halfuurtje werd de theoretische kant afgewerkt. Hierin leerden de kinderen hoe een microscoop werkt. Na de theorie kwam natuurlijk de praktijk. De kinderen gingen zelf actief aan de slag met een microscoop. Van preparaat tot het scherpste beeld vinden in de lens van de microscoop, alles werd door onze knappe kinderen gedaan. Het vroeg de nodige tijd en geduld om het mooiste en scherpste beeld te vinden maar iedereen was heel enthousiast na het volgen van deze leuke en interessante les. Er zaten echte laboranten bij.
Wie weet kunnen ze binnen een paar jaar zelf in het labo staan.

Een geslaagde dag voor het vijfde leerjaar. Natuurlijk werden er ook wat sfeerbeelden gemaakt, Hieronder enkele kiekjes.

Wetenschapswoensdag voor het vijfde leerjaar van Michelbeke.