De kip en het ei/Pasen

Hiep hiep hoera! Rohan werd 4 jaar!

Carnaval!

Gaatjes en buizen

Toen we ons klasje wouden binnengaan hing er een groot laken met gaten voor de deur! We moesten door het gaatje kruipen om binnen te geraken. We vroegen ons af of er in de klas nog gaatjes zouden zijn, dus gingen we op onderzoek. We leerden de hele weel heel veel dingen bij over gaatjes. Zo zijn er spullen waar veel gaatjes inzitten, maar ook waar er heel weinig gaatjes in zaten. We probeerden heel wat dingen door gaatjes te stoppen en maakten ook zelf heel wat gaatjes!
De juf leerde ons een spelletje waarbij we moesten raden welk vriendje er onder het laken met gaatjes zat…

Brr het is koud…

Deze week kregen we bezoek van Eskimo Fientje. Waar zij woont is het heel koud, en daarom wou zij haar enkele dagen komen opwarmen in ons klasje. Ze leerde ons heel wat over het koude weer en wat we konden doen om ons hiertegen te beschermen. We knutselden onze eigen muts, sjaal en handschoenen én tekenden sneeuwvlokjes in scheerschuim. Ook leerde Fientje ons dat we door veel te bewegen ook warm konden krijgen!

Welkom in de konijnenklas!

De eerste week in de konijnenklas zit er al weer op! We gingen op ontdekking in de klas en kwamen te weten wat er allemaal te doen was. Ook kleurden we ons eigen konijntje om later onze deur mee te pimpen. In de eerste week in onze nieuwe klas mochten we ook al direct drie vriendjes hun verjaardagen vieren. Ellie, Yaro en Lily werden 4 jaar! En dat werd gevierd met heel wat lekkers en een leuk dansje in de klas!

Dag Sint, dag Piet!

Herfst in het kabouterbos!

Blauwtje en geeltje!

Vos is jarig en dat vieren wij!

Welkom in de vosjesklas!

Eerste kleuterklas – Sint-Maria-Latem