TAARTENVERKOOP MICHELBEKE

GROTE RENOVATIE

We hopen dat we dit kunnen realiseren  tijdens 2022-2023.

‘T LEZERTJE

Lezen is een feest!

Ken je dat gevoel -dat de haren op je armen en in je nek overeind gaan staan- bij het lezen van een spannend boek? Dat een verhaal je zo meesleept dat je elk gevoel voor tijd verliest en je véél langer met je neus in het boek doorbracht dan je dacht? …

Soms hebben onze kinderen even een duwtje in de rug nodig om het lezen op- nieuw te ontdekken want hun wereld is zo groot geworden. De hele wereld die via de digitale weg op een oogwenk op hun scherm tevoorschijn floept. Dat er nog héél wat te ontdekken is in boeken hebben ze kunnen ervaren in onze taal- week. Het was fijn te zien hoe ze konden genieten van de voorleessessies, en het werken rond een boek. Lezen is een feest voor groot en klein! Ontdek snel wat we allemaal deden. Wij wensen jullie véél leesplezier! 

zie: ‘t lezertje

TAALWEEK … EEN FEEST

Lezen is een feest’ en dit wordt gevierd in Michelbeke. 

Op 15 maart om 8 uur 35 werd het lint doorgeknipt om onze taalweek officieel te openen. Alle leerkrachten en kinderen kwamen feestelijk gekleed naar school. 

Er staan heel wat leuke activiteiten gepland tijdens de taalweek. Elke middag wordt er in het leeshuisje voorgelezen. In de klassen maken de leerlingen kennis met heel wat leuke boeken en het 6e leerjaar maakt een eigen digitaal boek.  Als kers op de taart maken we ons eigen ‘Lilare krant’. Zo zal iedereen kunnen meegenieten van de activiteiten tijdens de taalweek. 

Dit alles kadert ook in ons talenbeleid waar we inzetten op geletterdheid, technisch lezen en leesplezier. 

Juf. Lien

 

 

 

 INFO CORONAVIRUS

Zie: STARTPAGINA

 

ONZE BOSKLAS  27 januari t.e.m. 31 januari!

http://bosklasdurbuy2020.blogspot.com/

 meer info: zie activiteiten

Nieuws Michelbeke