MichelbekeBezoek de subpagina van deze schoolOpbrakelBezoek de subpagina van deze schoolElstBezoek de subpagina van deze schoolSt.-Maria-LatemBezoek de subpagina van deze schoolSt.-Maria - OudenhoveBezoek de subpagina van deze schoolZegelsemBezoek de subpagina van deze school
Directie

Directeurs

Thierry Rouckhout
Marc Ghijselinck

NIEUWS

Opendeurdag in Opbrakel

WELKOM

 

 

 

 

Opendeurdag in Zegelsem

Welkom

 

Opendeurdag in ELST

Welkom

 

 

Wij streven naar een Bewegingsgezinde Basisschool

Slechts 48% van de kinderen (6-9 jaar) en 29% van de adolescenten (10-17 jaar) haalt de norm om één uur per dag aan matig tot zware intensieve lichaamsbeweging te doen. Bovendien moeten kinderen te lang stilzitten op school. (bron: minister Crevits)

We stellen ook vast dat de ontwikkeling sterk wordt gestimuleerd door beweging, daarom is het een must om beweging aan te moedigen op een speelse manier. Daar willen wij als school iets aan doen!

O.a.

Stimuleren van bepaalde motorische vaardigheden

We uiten ook onze  bezorgdheid over vaardigheden die niet meer vanzelfsprekend tot stand komen zoals ontspannen een schaar kunnen vasthouden en knippen, een verfijnde pengreep hanteren, op een stoel blijven stilzitten, concentreren, het leren lezen, schrijven enz.

En hoe gebeurt dit dan? Spelenderwijs gaan kinderen bewegingen herhalen en zodoende automatiseren. “Ervaren om te bewaren” is dan een logisch gevolg.

Maar... toch zijn er kinderen die heel veel bewegen, buiten spelen en toch vastlopen in hun ontwikkeling. Dit kan te maken hebben met de vroege ontwikkelingsstart die wat moeizamer is verlopen.

We hebben afgesproken dat we extra tijd investeren om deze ontwikkeling meer te stimuleren. Dit situeert zich vooral in de kleuterklassen, dit gebeurt o.l.v. de leerkrachten bewegingsopvoeding.

  

Bewegend leren

Het integreren van fysieke activiteiten en leertaken, bijvoorbeeld springen terwijl je bezig bent met automatiserings- en herhalingsopdrachten, geeft een positieve invloed op het leren. Onderzoek naar het effect van fysiek actieve reken- en taallessen laat zien dat basisschoolleerlingen direct na deze lessen meer gericht zijn op hun taak en dat hun reken- en spellingsvaardigheden verbeteren.

In onze school (kleuters en 1ste graad) trekken we voldoende tijd uit om dit te stimuleren.

zie: https://youtu.be/Vh-nkZ1tnek

  

 

Bewegingstussendoortjes ‘Bewegen naar de zon’

Vanaf dit schooljaar besteden we extra belang aan bewegingstussendoortjes in en rond de klas. De bewegingstussendoortjes zijn een ‘must’ voor een bewegingsgezinde basisschool. We organiseren dergelijke momenten (min. 2 x 15 minuten) in de lagere school en deze worden gecoacht door de leerkrachten LO.

Onze vestigingsplaatsen hebben zich ingeschreven naar ‘Bewegen naar de zon’.Het is een initiatief van de Vlaamse overheid, dat de bewegingstussendoortjes enorm stimuleert.Sommige klassen hebben zich geëngageerd voor ‘The daily mile’. meer info:  https://www.bewegennaardezon.be/

        

Ax van de maand

Onze school werkt met de axenroos. Elke maand wordt een dier aangebracht.

Meer info over de axenroos:  www.hetgroenelilare.be/img/Uitleg Axenroos.pdf

Spel van de maand

November:

Unihockey: http://www.schoolsport.be/upload/downloads/702_reglement.pdf

 

December:

Volksdansen

Jager wannes; Joego; Bal in de straat; Kimberlese trein; Vrolijke kring; Water-

Dans; Hakke tone; Mie Katoen…

Bewegingsspelen, Zangspelen

Tussen Keulen en Parijs; Jan De Mosselman; Jantje van de buurman; schipper                 mag ik overvaren; zakdoekje leggen;…

Nieuwsberichten

NIEUWS

WIJ NODIGEN U VAN HARTE UIT OP ONZE OPENDEURDAGEN!

Oefenen

 

Online oefenen! Voor iedereen!!!!

Via deze webpagina:

  https://www.symbaloo.com/mix/onlineoefenen1 kan uw zoon of dochter online oefeningen maken zowel in de klas als thuis.

U kan de link ook vinden op de webpagina ICT-hoekje! Dit is de moeite waard!

Meer berichten

Binnenkort

29
maa

Paasmarkt Latem

29
maa

Open klasdag Zegelsem en Elst

04
apr

Fietsdag Latem

Kalender bekijken

Milieuzorg op school

Onze school ‘Het groene Lilare’ bevindt zich niet alleen in een uitzonderlijk groene omgeving. Het doet zoals zijn naam het aangeeft zijn best om een ‘groene’ school te zijn. Dat betekent dat wij ons inzetten om onze leerlingen op te voeden tot milieuvriendelijk gedrag.Wij doen dit in samenwerking met MOS (Milieuzorg op school). Deze organisatie reikt logo’s uit aan scholen die inspanningen doen om iets te doen aan de afvalberg en vele andere milieuproblemen waar onze wereldbol mee te kampen heeft. Onze school wil op een structurele manier werken rond milieu.

Meer over MOS


Copyright ©2019 Het Groene Lilare